Sunday, May 27, 2012

Kek Anniversary - Kek Lapis Cheese Persona

Assalamualaikum....

Senyum je Mr.TMFS bila jemput yaya keje petang khamis hari tu..dia bg tau dia baca blog nie..ye la..isteri dia dengan teramat bersusah payahnya  cipta kata-kata indah ( untuk contest )..alang-alang join contest tu yaya pun dedicate khas untuk dia..Khamis lepas anniversary kitaorg yg ke-4.. nak baca entry tu boleh baca entri ni..korang nak join pun sempat lagi..

dan hari Khamis tu jugak la jam tangan yaya kiok! kena tukar bateri..hadiah sempena anniversary yg pertama tu...

tahun nie MR.TMFS tak beli kek..rasa aneh saje tak de kek or makanan spesel di hari istimewa..bercampur kemalasan tahap gaban pg jumaat tu yaya buat la Kek Lapis Cheese Persona..




sememeh je kek daku ..tak pe..rupa tolak tepi..yg penting rasa tu!

KEK LAPIS CHEESE PERSONA
resipi : Ryo@Ryoazhar
sumber : K.Nor@SecubitGaram


yaya ikut resepi olahan kak nor..korang gi la jenguk blog kak nor..gi tengok gambar kek kak nor..of course korang akan tergoda sampai meleleh air liur!
yaya bab-bab cheese cake nie suka sangat la..lemak-lemak tolak tepi, makan dulu menyesal kemudian ^_^ ..tapi kek kali nie Wafiq memang makan banyak..teringat Wafiq..balik dari tengok kucing comel terus tertidur..malam kul 8.00 dia terjaga..dalam mamai2 tu boleh lagi dia cakap.. ' ibu..nak makan kek...' yaya cakap ' ala wafiq...kek dah habis...' (padahal belum potong pun lg..^_^)..'sape makan semua?'..haha..kesian Wafiq..dah sebak, bergenang dah mata dia..kecik hati la tu...kihkih...bila bawak keluar kek dari peti sejuk baru senyum ...hehe..
sedang duk buat entri nie..pikir-pikir tahun lepas yaya masak apa utk anniversary..gila..baru setahun berlalu..tapi langsung tak ingat..nasib ada buat entry kat blog..jap nak godek-godek..

owhhh..rajinnya daku tahun lepas..hahaha..


- anniversary ke-2 pulak tak buat entri..tp nasib baik yaya save gambar ikut tahun dan bulan..senang nak cari..kami makan-makan kek SR je..masa anniversary pertama belum buat blog..haha..wafiq pun duk dalam perut nie lagi..






6 comments:

  1. sis, nmpk mcm kek secret recipe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kek SR?hehe..cheese cake mmg nampak lebih kurang je mn2 pun..

      Delete
  2. happy anniversary kak..
    boleh lawan kek SR ni..hehe

    ReplyDelete
  3. hepy anniversary....
    msti sedap kek tu...hehee wafiq dah nak merajuk bila ckp kek dah abeh...

    ReplyDelete
  4. cayalahhh....:)

    semoga effort mcm nih sehingga usia akan dtg.

    haapy anniversary :0

    ReplyDelete
  5. wah2.. nanti nak try.. aku skang otak tgh jem sgt2.. bukan jem je jadi tepu.. tak dpt nak create ayat jiwang hahahhaha

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...