Monday, July 18, 2011

Happy Birthday Wafiq !

Assalamualaikum .....

Wafiq sudah 2 tahun ... rasanya persiapan bday tahun lepas tak sepenat tahun nie...  (boleh baca entri nie : Wafiq 1st birthday) ye la .. anak makin membesar ... makin nakal ... kita buat kuih dia pun dia sibuk nak membantu.. penat buat kuih tak de la sangat..tapi penat melayan kerenah dia ... tunggu besar sikit lagi la Wafiq oii kalau ye pun nak tolong ibu ... jangan time kecik rajin bila besar jadi malas sudah ....

tahun nie rasa rajin sikit nak main masak-masak .. kebanyakan kuih yang yaya masak adalah masak untuk pertama kali .. alhamdulillah...walaupun 1st time menjadi kuih dan kek tu semua ....

 1) apam polka dot 2 ) kek hawflakes 3) kek hawflakes lagi... 4) blueberry cheese cake


wafiq suka sangat dengan apam polka..tu yang yaya beria-ria nak buat .. kek hawflakes tu pulak saja buat warna-warni ... memang menarik perhatian budak-budak ... banyak tangan jugak cuba cuit-cuit kek tu sebelum majlis..hihi..maka sibuk ler emak-emak mereka menghalang ...hiruk pikuk betul suasana .... blueberry cheesecake tu import kedai je .. rasa pun boleh tahan ...

 1) puding strawberi 2) spaghetti 3) mee hoon goreng tomyam 4) puding coklat


puding yang simple dan senang je nak membuatnya..sementara tunggu proses melapis hawflakes boleh buat puding ...  spagheti untuk budak2 ... mee hoon tomyam untuk para ibu dan ayah ...mee hoon tpmyam nie mintak tolong mak buat ... yaya dah tak sempat dah nak masak yang satu nie ..hihi ....


lepas gian budak Wafiq nie makan lolipop.. tapi ternyata dia tak suka mana .. jilat sikit lepas tu bukak yang lain .. lepas tu jilat lagi terus tak nak dah ... ^^ lupa pulak nak snap goodies ..  just bungkus kek , lolipop ngn jeli je bagi budak2 sebelum balik ....


 Birthday Boy !!! happy sangat dia hari nie ... satu hari langsung tak tidur .. mata bukan main layu lagi ... tahan mengantuk ....ye la awal pagi dah bangun tolong ibu buat kek ....


 sudah pandai tiup lilin.. sudah pandai sebut 'birthday to you' ^^... just main tiup je...tak de nyanyi2 ...hihi ...


 muka excited nak tuip lilin ... banyak kali jugak percubaan baru terpadam lilin tu ...so ayah ada masa nak snap gambar banyak-banyak .... tetamu habis beredar terus dia tertidur ... penat sangat tu ...


Happy Birthday Wafiq ... moga jadi anak soleh ....semoga panjang umur..semoga sihat sentiasa..sentiasa dengar cakap ayah dan ibu ... kalu nak nakal biar bepada-pada .. jangan sampai tangan ibu 'pap' tangan Wafiq .. hihi ...


terima kasih pada semua yang sudi hadir .. terima kasih pada yang sudi bawak hadiah ... suka benor wafiq dapat hadiah .. ada baju, buku, mainan, kasut etc...tq ...












17 comments:

  1. epi belated besday Wafiq.. =)
    wahhh.. mnayaknyer menu..
    sume best2 tuu..
    pandai & rajen la mommie wat seniri..

    ReplyDelete
  2. happy besday wafiq..
    rajin sis masak yer.
    kek hawflakes tu x pernah dgr pon..share lah resepi:)

    ReplyDelete
  3. selamat hari lahir wafiq cumil...rajin yaya buat semua juadah tu.klu LM mmg tak pandai nak buat kek2 semua tu

    ReplyDelete
  4. fa : apa yg sedap ... hikhik^^

    ReplyDelete
  5. leily : tq..nak jemput mkn dah habis..hihi..tengok gmbr je la ye

    ReplyDelete
  6. rara : hawflakes ke ? ke blueberry cheesecake tu ?

    ReplyDelete
  7. wida : tak la rajin tapi rasa suka je nak buat semua tu ...hihi

    ReplyDelete
  8. LM : buat yang senang2 je LM .. kalau yg payah2 tak koser jugak rasanya ..hihi ..

    ReplyDelete
  9. aloooo dah besya da dia :)

    happy besday wafiq ! jadi anak yg soleh ye!

    ReplyDelete
  10. sumpah jeles dgn wafiq sbb dia sambut besday dia grand2 cenggituh. hahaha...

    happy belated birthday wafiq... semoga panjang umur dan murah rezeki...

    *mmuaahh*

    ReplyDelete
  11. Happy birthday Wafiq!! terernya awak boleh buat macam-macam kek dalam satu masa. kalau saya, buat satu je pun terhegeh-hegeh. hehe ;)

    Sibuk Jaga Hati Orang, Hati Sendiri Sumbat Dalam Tong Sampah
    Tips : Melicin dan Menghaluskan Kulit

    ReplyDelete
  12. wahhhhhhhh sedap la wafiq..

    heppy besday ye^^

    ReplyDelete
  13. Selamat hari lahir Wafiq... Nak kek sikit boleh?

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...