Tuesday, April 19, 2016

Nota Buat Mak

Bismillah.
Asalamualaikum.




Nota untuk menyediakan penggalak bagi pokok cili, mulberi, pokok tin, sayur-sayuran dan juga pokok-pokok bunga. dipendekkan semua tumbuhan boleh guna resepi ni.

Bahan asas yang sama iaitu BELACAN cuma yang membezakan adalah kaedah penyediaan.

Tapi mak aku terer..serabut dia tengok nota yang aku bagi tu.

Alih-alih..diambilnya sedikit belacan..campur dengan sebaldi air paip..habis disiramnya pada pangkal pokok-pokok bunga dan pokok-pokok sayuran.

Merimbun segar tumbuhan-tumbuhan jagaan mak aku.





5 comments:

  1. kagum kan kak... =) kita kdg2 punya detail buat something tu. Tp mak kita relax n selamba je... hihihi

    ReplyDelete
  2. Yaya... nanti pokok tak bau belacan ke hihi... kakak sebenarnya masih jakun lagi ni. Tapi terpikat sebab mudah nak buat tu. Kakak macam nak cubalah:)

    ReplyDelete
  3. Belacan tu kiranya mcm vitamenlah ek....hihi Nampak tak org lama punya penangan !

    ReplyDelete
  4. Ketgi org lalu bau brlacang, lalu bau belacang, ha ha.
    Tapi semulajadi dok, baja takdok bahan kimia.

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen.