Sunday, March 20, 2016

Wanginya Ku Terima

Bismillah.
Assalamualaikum.

Lumrah kita.
Suka bau-bauan yang harum..
yang wangi...
tapi hidung aku ni sesetengah wangi je dia boleh terima..haha
sensor hidung aku ni sangat tajam
kalau tak kena gaya, korang kata wangi
tapi bila aku hidu..
boleh terbersin sampai tahap membawa ke selsema.
Pedih hidung. Parah.

Kalau terhidu dengan bau wangi yang soft,
alahai..bestnya bau..fresh je..
awak pakai perfume apa ye?
malu lah nak tanya..haha
lagipun aku ni bukan jenis yang wajib kena ada perfume
sebab alah dengan kebanyakan bau wangi tu lah yg tak semangat nak sembur perfume.

tapi kan.
kat ofis last week ada staff bawak sample perfume.
brand De'Xandra
semua orang tahu ni..aku pun tahu..haha
tapi tak ada lah sampai tahap nak mencari..hihi..

aku baca testimoni kat pamphlet
yang tu suka bright crystal inspired by Versace
yang tu pulak suka bombshell inspired by Victoria Secret
yang tu pulak suka moon sparkle inspired by Escada
tapi semua tu tak ada tester..haha camno.
akak dah dekat2 nak terpengaruh dah ni..

ada la lagi satu testimoni..
suka sangat dia dengan bau gucci flora inspired by Gucci
aku pun cari2 lah tester..pun tak de.

botol tester tak ada..tp ada yang macam ni..





jadinya aku ambik yang ni je dulu..kecik je ni..2 ml..
macam size botol minyak atar tu
tak berani lagi nak ambil yang dalam botol besar tu
kena bagi suami bau dulu..
kang aku kata wangi dia bau pesen lain. hihi..





suami pun setuju bau dia best..fresh je..
sembur2 kat tudung, sampai petang tudung aku bau wangi..
hihi..
lagi best boleh bawa solat. Guna tanpa was-was.

terfikir-fikir nak cari yang dalam botol tu
tp kita test pakai yang ni dulu,
kita tengok botol kecik ni aku boleh tahan berapa bulan.
haha.
harap2 istikomah lah.






2 comments:

  1. Bau wangi siapa tak suka Yaya
    Kakak tapi sejak setahun ni dah lekat dgn Victorian Secret aje.

    ReplyDelete
  2. Alah ek....
    Mak boleh jer. Suka gak pakai minyak wangi. Tp tulah tu....nak dpt bau yg betul betul serasi dengan hidung susah .... Yang suka mahallah pulak hihi....

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen.