Tuesday, January 26, 2016

Baca entri tu, jangan baca tajuk je

Bismillah.
Assalamualaikum.

Dalam keadaan bertenang seketika dari kerja-kerja hakiki..tarik dan hembus nafas sekejap sambil menaip..^__^ . banyak keje kene setel, tapi enjoy je buat semua ni..no stress2. kejap tadi call maybank, baru tau kewujudan M2U Biz/MAS. Sebelum ni hanya tahu ada M2E selain dari M2U yang kita selalu guna tu..ilmu baru.. nanti nak nk register M2U Biz/MAS (Maybank Autocredit System) .

Kuala Terengganu hari ni cuaca tak tentu arah.. awal pagi tadi angin kuat macam nak hujan..Alih-alih matahari memancar..pastu baru sekejapan hujan..hujan dalam 1 minit macam tu je..ni dah panas balik..Cuaca tak menentu..apatah lagi hati manusia *tetibe

nak story mory kisah yg gugel2 ni..tersinggah blog yaya..tak baca entri, kadang mungkin tajuk pun tak baca, terus ambil contact .. whatsapp kita macam-macam..aduhai..pening..kadang yaya banyak gelak dari pening bab2 ni..macam-macam pesen readers blog ni..haha..*hidup tak nak tension-tension

ye lah.. dorang whatsapp kita :

- tanya harga loyang size10 x 10, 12 x 12
- tanya harga kuih bunga durian
- tanya harga keropok segera kalau nk tempah 1000 pek
- tanya harga produk Ainun Beauty

macam-macam lah soalannya..

padahal entri yaya cerita :

yaya bakar kek ni dalam loyang 10 x 10, yaya cerita buat kuih bunga durian tak jadi, yaya story mory Jenama keropok segera paling sedap di Terengganu, yaya cerita yaya pakai Ainun Beauty sebab ngadap kompuer lama-lama rasa mata ni macam kering je, mata penat.. itu je pun... hakak tak berniage ye adik-adik semua..

haha..

btw, thanks sudi jenguk2 blog ni..tanpa korang readers2 akak yg hensem dan cun melecun ni..tak bernyawa agaknya blog ni.. thanks.


*sambung keje hakiki..eh dah lunch time..
*cari nasi bajet RM3


.

5 comments:

  1. Kakak ni kalau baca blog tak baca habis kakak tak akan komen
    Tapi kalau baca habis baru kakak komen. Sebab itu biasa kakak kalau komen jenis tak boleh satu ayat. Ada juga yg tak suka kan... tapi itulah manusia Yaya, tak sama.

    ReplyDelete
  2. kita ni takut salah komen kan kak..
    satu persatu kita baca..tp nie dah kelaut sangat dah ni..whatsapp kita pelik2 je pertanyaannya..hihi

    ReplyDelete
  3. Sama juga di facebook, dah siap letak harga (bukan kakciklah, sebab kakcik tak berniaga), boleh lagi komen 'pm harga'...ishhh...suka sangat dengan 'pm' kot...

    ReplyDelete
  4. betul tu...kita ni keje banyak mcm mana pun, fikir enjoy je buat semua tu kan...takde la rasa stress...always positive kekdahnya...

    ReplyDelete
  5. Hihi....tak perlah Yaya layankan ajelah sekurang kurangnya dia singgah jugak blog kita, tak gitu?...
    Nak cepat komen tu agaknya...

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen.