Wednesday, May 6, 2015

Review Seebaby QQ2

Assalamualaikum,

yaya mencari-cari stroller yang murah, ringan, senang nak handle,cantik ! Akhirnya pencarian yaya berakhir. berkenan sangat-sangat dengan Seebaby QQ2. untuk QQ2 2015 ada design baru .. QQ2 ni 2013 ada design dia, tahun 2014 ada lah improvement sikit, 2015 improve lg.. mesti lah yaya beli yang 2015 ;) ..ala..cuma beza warna dengan extra storage space je pon.

yaya beli kat lazada dengan harga RM 149.00.. murah habaq hang! kut2 ada yg jual lg murah saya sentap okeh!

adik wazif pun dah setahun setengah.. berat dah 11kg, senget dah pinggang ibu dukung kamu.. kalau letak bawah lagi penat kejar dia berlari..haha

so tak nak lah stroller besar gedabak. nak buh dalam kereta mini yaya pun tak muat..sebab tu lah bantai beli yang ni walaupun yg abang wafiq dulu dah ada.. seebaby ni senang nk handle, sambil kelek wazif, bukak bonet, bukak stroller pun boleh buat sorang-sorang..rilek dan cool jer.. handle with one hand only beb! ;) stroller tinggal dalam bonet je..senang!



 ni 1st time bawak adik wazif jalan-jalan guna stroller..suka dia.. ibu pun suka..pinggang dah tak senget, pun dah takyah berlari kejar dia, warm temper pun takdak! ;)



 dorang ni sangat lah mengada-ngada.. tengok adik tu, buat muka pulak dia...



 abang wafiq pulak buat muka...

sekarang kat lazada ada kaler merah jer..kaler nie dah xde dah..lepas yaya ambik yg ni tengok esok kat website lazada xde dah kaler biru...





meh tengok ciri-ciri best Seebaby QQ2 2015 nih ;)

- QQ2 2015 ada dua warna, merah dan biru. yaya pilih biru untuk adik wazif.. rainbow version pun ada..tp lazada buat masa nie takde yg tu..
- ada extra stotage space. tergantung kantung net kat belakang..nipis jer pun..letak barang ringan-ringan boleh lah.. kat bawah ada lg satu tempat letak barang-barang ..
- beratnya cuma 3.9 kg.. QQ3 pun yaya berkenan, tp berat sikit 4.7kg..
- size L x W x H (67 x 19.5 x 85)
- Open(Approx.):L67*W42*H90CM
- Close(Approx.): L67*W19,5*H85CM
- Seat Width (Approx.): 30Cm
- tempat sandar boleh laras.. tp tak lah boleh laras 180 darjah.. hanya  90 darjah ke 170 darjah..
- senang ya amat untuk buka, senang ya amat untuk tutup..hihi
- front bar boleh bukak.. kut2 ler abang nak tumpang duduk..tak de ah kena panjat stroller
- tempat duduk dengan alas belakang tu dia lubang2..kain net..so dengan cuaca panas ni sangat sesuai..
- canopy dia lebar..pun boleh adjust2..tp yaya nak tutup, tutup je terus, nak bukak canopy, bukak jer semua
- sesuai untuk 1 bulan hingga 3 tahun.. maksima 30 kg!


eh ni ape kes bapak baby pulak yg duduk?..nak membuktikan betapa cool nye Seebaby QQ2 ni..haha.. tp yang ni QQ2 normal.. yang tahun 2013 punya kut kalau tak silap..ciri2nya sama je kecuali extra storage dan corak.


ciri-ciri tak best Seebaby QQ2

- setelah dikaji-kaji cuma ada satu je ciri tak best..takde pelapik kaki time tdo..jadi kaki akan terjuntai..time duduk ok je..kaki adik wazif dah sampai pelapik yang bawah tu..tak lah tergantung..

 kalau baby ke, yg newborn tu yaya tengok ade je letak baby dalam stroller ni. buh toto comel leklok..


 takde pelapik kaki tp front bar boleh bukak..hikhik..


kain net..bagi masuk angin...



adik wazif ni duk dalam stroller posisi kut suka dia..bersila pun ada..sandar kiri sandar kanan...rilek jer.. pendek citer yaya puas hati beli seebaby QQ2 ni. tak nyesal!



selamat shopping!





.



2 comments:

  1. ada jugak..tp yg model mula2 dulu. x leh jatuhkan seat-nya. tegak 90 darjah..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau tau.. yg tu QQ1 kalau bawak berjalan memang sempoi ah..

      Delete

terima kasih sudi komen.