Monday, August 25, 2014

Cheese Stick Sedap

Bismillah

Assalamualaikum

Alhamdulillah. Kesedapan sehingga gigitan terakhir..habis gigit dan telan pun masih terasa akan sedap nya tu.. hah tu dia yaya nak gambar kan akan betapa sedapnya cheese stick keluaran samudera ni..

Yaya memang suka roti cheese.. kalau kat fb tengok Lydia Miza tayang roti sumbat cheese lah, roti tabur cheese lah..mak haih..terliur mmg kritikal bak hanggg.. resepi dah minta, tapi belum terbuat lah LM..breadmaker takde..nak uli tangan? Terfikir juga .. tp.. belum sampai seru.. kihkih..

Ok.. Cheese Stick Samudera.. makan sebungkus nak lagi sebungkus.. nasib beli 2 bungkus..orang kuat makan satu mana cukup..walaupun makan time supper cicah air coklat panas-panas! Balik dari klinik gigi semalam perut bukan main lagi minta diisi.. tampal dua tempat rm140..hoho..itu harga normal tp redha dalam kesentapan.



Satu RM2.. beli 5 baru RM 10.. hihi .. tapi nak jimat sila belajar buat sendiri ye.. peringatan untuk diri sendiri...






.

Thursday, August 21, 2014

Kami di Aidilfitri 2014

Assalamualaikum ...


Raya kali ni rasa frust sungguh la.. tak de gambar bersalam-salaman, feeling bersyahdu syahduan macam orang lain..haha..salam2 macam tu je.. lagi pula kali ni pagi raya di rumah mertua.. tak ramai jemaah..segan pula nak suruh dorang yg ambil gambar..haha...

 ibu ambil gambar bodyguards

 Mr.TMFS lak tukang ambik gambar


balik rumah mak baru boleh bergambar berempat

baby Wazif dengan paksu dan ateh


 tudung kelabu tu mak yaya..yg dewasa tas sofa tu abang ngn kakak.. sebelah kanan abg kak ipar yaya.. yang lain2 adik2 dan anak2 saudara..anak sedara yaya palinh tua umur 29..baby wazif dah start moody dah..


raya ke-2.. tema merah tak berapa nak mak ngah!

raya ke-3 .. kita sarung biru pulak

raya ke-4.. kuning menyala..yaya sendiri naik seriau pakai warna kuning..haha.. tak berapa nak sesuai!
dalam rocker tu anak sedara yaya Nawal Nur Iman..masa raya usia baru sebulan rasanya sebab semalam teman mama dia gi cucuk Nawal 2 bulan..

raya ke-5.. tema campur2 dah..awat mata wazif  yg sepet makin sepet..ang Wafiq lak ni la rasanya pose dia paling jujur dan ikhlas sebab Wafiq jenis tak berapa gemor nak bergambo!


gagah perkasa laki aku! yaya yang minta dia kelek dua2 sekaligus sebenarnya..redho jer dia.. haha.. tp sayang rambut serabai la abang..haha..dah lewat petang dah ni..kami dah nak balik rumah tokma..gel pun xde dah..


sekali lagi gambar di pagi raya..bersesak dalam kete..hihi

kami sepupu.. Wafiq dgn Rifqi Harraz, abangnya Nawal Nur Iman



bersama sepupu ibu.. yakni 2 pupu mereka...

ololo baby wazif...

tak de gambar juadah ek yaya?..haha..aku pun pelik..xde pulak dalam camera handphone ni..semua gambar kami satu family je.. kena la dengan tajuk entri kan.. pergi rumah orang pun xde la kami nak bergambar bagai.. handphone senyap je menyorok dalam bag....

sekian entri bergambor besor-besor dari yaya sekeluarga :)





.


Tuesday, August 19, 2014

Semangat Baru

Assalamualaikum..

Hidup tak menyempat bagai..ntah apa dibuat. Banyak perkara perlu di audit..bukan audit akaun..tapi jom audit diri..

Hidup biar bermatlamat..

Ye kawan2..(mana ye kawan2 blogger dulu? Ke dah tenggelam timbul or tenggelam tak timbul2? Macam saya.. kiki.. eh.. guna hikhik la.. teringat pula kisah pujo).. yaya sebenarnya sedang bermatlamat..matlamat dengan blog nie..moga ada lah updatenya 2 hari 1 entri.. 1 hari 1 entri pun ok juga..;)

Sayang betul dengan blog ni..macam2 kisah..dulu2 banyak kisah hidup..lately selang seli dengan bisnes sket2.. tp takape..yaya akan balance kan entri.. xde lah korang mencebik je nanti balik2 entri bisnes..hihi

Dulu banyak kisah wafiq..kisah wazif macam kureng je.. nampak sangat ketidakadilan di situ..header pun tak tukar lagi..perlu diberi nafas baru..semangat baru gitu..ada nak tolong buatkan header? Hilang skill dah nak buat semua tu..haha


berbalik pada cerita paling best berlaku beberapa jam yg lepas.. kami sekeluarga makan malam di Restoran Matt Cafe.. orang Kuala Terengganu pasti tahu restoran Matt Cafe, lokasi di tengah bandaraya.. balik keje ambil anak, ambil MIL patah balik masuk bandar. Gigih gitu demi makan ayam goreng sesedap kepci. ye..mmg sama rasanya dengan ayam goreng kepci.. (sorry gambar makanan tak ada.ptg td tak rasa nak blog kan semua ni..belum ada keinsafan td)

Disebabkan agak huru hara yaya nak suap char kuew teaw masuk mulut.. siap adegan tarik menarik pinggan dgn si wazif..pantas je tangan melambai kat waitress minta ambilkan baby chair. Hah.. aman damai ibu nak santap....so petang td kira 1st time lah wazif duk dlm baby chair..

Reaksi wazif? Suka tapi tak nak duduk lama2.. baby or budak2 mana suka kena 'kurung' kan.. so yaya sekejap letak..sekejap keluarkan..pastu letak balik..gitu la.. si abang pulak duk makan xde adik kacau pun boleh benjol dahi terhantuk kat meja.. heran betul yaya.



### Entri ditaip menggunakan handphone samsung galaxy note 2.. dengan bantuan mr chrome.. bagaimana hasil bila dah publish jap lagi? Korang redho jer lah ye.  Harap2 elok lah kejadiannya..


Sunday, August 17, 2014

Biar Ianya ' Surprise!'

Assalamualaikum ...




 

Jika segala hal kita mahu rencanakan, jadi di mana kenikmatannya dalam hidup? 

Rencanakan sebahagian, biarkan yang lainnya menjadi kejutan....


Tak kira la sebahagian yang tak dirancang itu datang bersama suka atau duka, terima lah..

Dah namanya kehidupan, itulah asam garam, rentak hidup...




.