Sunday, June 29, 2014

Nak let go Angelina Lace Maxi Dress

Assalamualaikum ...

Yaya ada beli satu dress nie kat Poplook.  tapi kecik sikit la..mmg fit je ngan yaya..tapi kalau besar sedikit lagi selesa...so lepas puas fikir baik yaya let go jer lah dress nie..nanti cari dress lain yg nursing friendly..dress nie cuma ada zip belakang.. serius sangat cantik! mula2 tengok tu dah berkenan sangat-sangat tau.. lace dia memang mewah..kain tebal tapi tak berat ..

 untuk gambaran lagi jelas boleh tengok kat Poplook. Klik je naa..

http://poplook.com/home/5566-angelina-lace-maxi-dress-copper.html

Nie lah dia Angelina Lace Maxi Dress Size S. Warna copper.. Cantik Sangat!.. berminat boleh whatsapp yaya 013-934 3282.. harga boleh kurang sikit lah.. tak pakai pun lagi nie.. price tag pun ada lagi..


Monday, June 23, 2014

Menerima Tempahan Congo Bars

Assalamualaikum ...

Alhamdulillah.. tak pernah terfikir yaya nak buat jualan.. memang yaya agak kerap buat kek, buat biskut. Tapi untuk makan sekeluarga, untuk hari raya.. tak pernah jual.. tapi bila upload gambar congo bars ada pula yang minta buatkan.. mula-mula takut juga..tapi alah nisa tegal biasa kan? hehe..apatah lagi bila dapat feedback positif. Terasa diri semakin yakin gitu! cewahhh ;) yaya pun dah terima order order untuk hari raya.. alhamdulillah..

setakat nie yaya terima tempahan dari rakan-rakan terdekat.. sekarang yaya buka tempahan untuk mereka yg luar dari Kuala Terengganu.. di mana sahaja anda berada yaya akan pos ;)




nie antara Congo Bars yang yaya dah buat.. padat dengan walnut dan badam serta hirisan coklat berkualiti.


Beminat untuk merasa kesedapan Conga Bars boleh whatsapp / mesej yaya : 013 - 934 3282







.

Sunday, June 22, 2014

Resepi : Big Chocolate Chip Cookie

Assalamualaikum ...

Resepi simple, mudah tapi enak.. sekejapan saja buat dan sekejapan juga habis makan..hehe.. semalam,  yaya rasa nak mengunyah tapi mencari2 apa yang nak dikunyah..pastu teringat resepi ni yang baru dipublish oleh tuan tanah blog cookingclassy beberapa hari lepas.. itu yang nampak cookies tu je ..


asalnya adunan nie akan dapat 2 keping chocoloate chip bersize 7 inci.. tapi yaya buat 3 keping..kecil lah sedikit.. nak share makan 3 orang. ;)

Yaya panjangkan resepi kat sini :

Recipe for One Big Chocolate Chip Cookie
Prep Time: 5 minutes
Cook Time: 12 minutes
Yield: 2 servings, one 7-inch cookie
Ingredients
  • 2 Tbsp salted butter
  • 3 Tbsp packed light-brown sugar
  • 1 pinch salt
  • 1 tbsp whisked egg*
  • 1/4 tsp vanilla extract
  • 1/3 cup all-purpose flour (scoop and level)
  • 1/8 tsp baking soda
  • 1/4 cup chocolate chips, divided

Directions
  • Preheat oven to 350 degrees. Place butter in a microwave safe mixing bowl. Heat in microwave until nearly melted (you want it almost all the way melted, remove from microwave just before completely melted and stir to fully melt. You just don't want it too hot or it will cook the egg and melt the chocolate chips when stirring).
  • To melted butter, add brown sugar, salt, 1 tbsp egg, the vanilla, flour and baking soda. Stir with a spoon until well combined, about 30 seconds. Mix in 3 tablespoons of the chocolate chips. Shape dough into a 3 1/2-inch disk on a Silpat or parchment paper lined baking sheet, gently press remaining 1 Tbsp chocolate chips randomly over top and sides of cookie. Bake in preheated oven 12 - 14 minutes, until cookie is golden. Serve warm or allow to cool on a wire rack then store in an airtight container.
  • *To get 1 Tbsp egg, crack egg into a small bowl, whisk until yolk and white are well blended, then measure out 1 Tbsp. Reserve remainder for another use (aka tomorrows breakfast).
  • Recipe Source: Cooking Classy

*** Suhu bergantung pada oven ye. Yaya bakar 170 celcius selama 15 minit.
*** butter tu yaya tak masukkan dlm mikrowave..cuma biarkan sebentar pada suhu bilik. Tujuannya nak kasi lembut..senang nanti nak gaul dengan semua bahan lain..


sangat senang..korang patut cuba..buat bersama-sama dengan anak pasto ceria..lepas nie tak payah dah beli chipsmore!

selamat mencuba!




.

6 Buffered Earnings Serentak

Assalamualaikum ...

Lama dah tak taip pasal BE, ME dari Nuffang ni..haha.. dah tuan tanah pun jarang2 buka nuffnang.. mana nak tau.. haha.sekali buka tengok 6 BE sedang berjalan..

Sekarang nie orang sebut CPUV ye ?

CPUV (Cost-per-unique-visit) Campaigns



Iklan-iklan yang sedang menari di blog yaya nie dari :

*KLIK LINK untuk info lanjut

IKEA Children
Petronas Primex 95
Huawei Ascend P7
UMobile Prepaid Free Meal
Bulgogi Brothers Korean BBQ
Invest Smart Campaign

tak tau lah lama mana iklan-iklan nie mampu bertahan.. haha.. lama lah sikit nuffnang ye..nanti boleh la cash out utk kali ke-3..;)