Monday, May 5, 2014

Aiskrim Goreng Karipap

Assalamualaikum ...


yang kiut miut tu saya suka.. haha...cepat jer tergoda tau..ni hah..tengok ada kawan upload kat fb eskrem goreng dia..kiut sangat! miut sangat! tu yang tiru tu..hehe..anak-anak sure suka makanan yg comel-comel cenggini..





kiut kan???

guna sarang karipap nie...lagi senang dan comel kalau nak banding dengan buat terap guna cup tu kan? pun boleh memperdayakan orang nie..ku sangkakan karipap..sekali ngap rasa eskrem meleleh..sedap!

nak buat nie korang cuma perlu :

sarang karipap yg size besar
roti gardenia
aiskrim
minyak untuk menggoreng

roti tu korang kasi gelek lah sikit dengan roller pin..tak de roller pin bantai jer lah dengan botol2 yang berat..haha..nie fungsinya tak nak kasi roti tu kembang minyak banyak time menggoreng..time menggoreng pulak minyak kena betul-betul panas tau..jangan gatal nak update status kat fesbuk 'sedang goreng eskrem goreng kiut!'.. nescaya hangus lah eskrem goreng korang..haha..









1 comment:

  1. Mmg kiut. Nnt nk cuba. Sblm ni guna cwn tp cwn kan kecik so byk roti terbuang yg lebih tu. karipap besar sket kira ok kot

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen.