Sunday, January 12, 2014

Alhamdulillah...putera kedua ku

Bismillah...

Assalamualaikum..

lama benar cuti update blog.siyes malas. tengok geng2 lain pun macam ramai kena penyakit malas nie kan..haha..tak pe..slow2 kita ambil kembali mood menaip yg kelaut dalam tu..

dah 12.01.2014 pun.entri pertama tahun baru nie..haha..yaya dah selamat melahirkan putera kedua pada 22 Oktober 2013..dengan berat 3.1 kg.. hari nie dah 81 hari pun..harap2 tak salah kira..hehe..

Nie lah dia....

Pic hari ke-3 ..mata kena tape..tangan kena cucuk..huhu..nie pun yaya jumpa baby sekejap untuk brestfeed..sedih sungguh masa nie..nasib ada mak sedara keje kat spital tu..boleh lah dia tolong tolakkan wheel chair nak ke wad baby..





hari ke-10..masih ada jaundice.. baby mata sepet.. ;) lama sangat kena jaundice nie.. brest milk jaundice.. hari ke-50 baru really discharge from jaundice..lama kan ? cuba bayangkan lama mana yaya bertabah hati..haha..tipnya cuma satu..susukan baby dengan susu badan sekerap mungkin.. segala petua kat google seakan tak menjadi pada baby..


Gambar bertarikh 30 November 2013..hari ke berapa tah.hehe.. baby bert gugu gaga... mahal tau yaya beli gugu tu..tapi cam tak praktikal je dgn baby..baby cam tak nak pakai..padahal beranak musim tengkujuh tu..



nie gambar semalam..hari ke-80..tu teacher shafira..teacher yg mengajar wafiq kat Alimkids Playgroup..lemain berdebar ibu semalam..drvie kete dengan baby kat tepi..wafiq kat belakang..asal kete stop traffic light merah baby start nk nangis..alahai..kete jalan baby senyum..hihi..kat playgroup kejenya tdo je..bunyi bisibg from other kids bukan masalah..haha..tetap lena tidur





sekian dulu lah..cite sket2 tentang baby..

nama baby? nanti2 lah..next entry..;)




.

5 comments:

  1. Alololo... lama betui cuti kan hihihi... Lama jaundisnya tu.. Macam aqil dulu pun lama juga nk hilang.. Maklumlah anak sulung time tu tak berapa nak byk ilmu sgt ttg susu bdn.. Skrg ni yg ngikut ank buah, ank adik shima. punya la tgi jaundis sampai 3ratus lebih! keje dia siang tido mlm berjaga hehehe... ni pun saiko adik bagi susu badan je kikikik.. Alhamdulillah...

    ReplyDelete
  2. as'slam yaya......
    alhamdulillah..dh slmt..mmm comelll..
    nama apa bb boy comel ni^__^

    ReplyDelete
  3. tahniah dapat baby....
    suka tengok orang dapat baby..

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen.