Monday, January 13, 2014

Alahai..susahnya nak bagi nama kat anak

Bismillah...

Assalamualaikum...

Hapdet guna phone..harap xde masalah..moga boleh upload pic..hehe..kalau tak down pulak nak hapdet blog..time mengepam susu nie lah waktu bertenang time office hour..boleh update blog ;)

Yurp.susah banget dong mau kasi nama anak..haha..nama gegirl dh ada dalam list.yp yg kuar boboy jugak...haha..serius masa ngandung tak terfikir nama baby..xdan nk fikir..ke tak de mood nak fikir..haha..tp i redho ok even dapat boy ;) masa nak gi scan sebelum keluar rumah dh redho ;) bila doctor cakap dengan wafiq : "abang nampak tak tu...tu angry bird baby.." yg paling excited dgn perkhabaran itu semestinya mr.tmfs dan wafiq..haha..

Hidupku dikelilingi lelaki.kahkah.

Tak pe..korang bertiga jadi bodyguard ibu.

Nama anak..hmm..lps 14 hari baru register..sah2 kena denda rm5.. Nak sangat nama mula dengan W.. biar sama dgn Wafiq.. tp takmo panjang2..sebab nama bapak gedabak dah panjangnya..

Ce buka buku nama-nama baby..huruf w sket je..adik yaya cakap patut kita bubarrr nama wafiq tu..haha..susah sngat nak bg nama baby kali nie..haha.

Last...

Daftar lah dengan nama ini...

(entri bersambung dari tengahhari membawa ke petang..takleh upload pic..kena install ape ntah..nie guna desktop lak)


jeng-jeng..




itulah dia..

Tengku Ahmad Wazif Bin Tengku Mohd Fadzli Safhuan

Ahmad = Yang terpuji
Wazif = Yang tekun, gigih

Yaya nak jugak letak nama Ahmad dalam nama anak-anak lelaki..kalau anak perempuan nak letak Aisyah..(moga ada rezeki...amiinn)..sebelum nikah lagi dah plan camni..(gataiii!)..

putera kedua kami panggil wazif je..takkan panggil tengku kut? haha.. nak panggil Ahmad pun boleh.. tapi kami panggil wazif...kut2 mana pusing tetap jadi wazif..nama dah pendek, nak dipendekkan macam mana lagi kan? hehe.. so..makna nama tu tak lari..kan kan ?

meh nak story nama abang wafiq plak..kang kecik hati wafiq duk cite pasal wazif je...nama penuh wafiq:

Tengku Ahmad Wafiq Bin Tengku Mohd Fadzli Safhuan

Ahmad = Yang terpuji
Wafiq = Yang berjaya

lebih kurang je kan nama dua beradik nie..haha..bior jer lah..maksud nama pun dekat2..see..anak-anak ibu..ibu kamu nie adil dan saksama ;)

setakat nie masih terbelit lidah lagi..duk sasul panggil wazif guna nama wafiq..hehe

 baby wazif 11.01.13  - day 80


 baby wazif 12.01.13 - day 81

setakat tu je lah kisah nama baby..haha..

daaaaa......



.

1 comment:

  1. Tu lah kak..masa anak pertama x fikir nak bubuh abjad hok senang sikit kan. sama lah mcm wida ni..hahaha. kalau dapat anak laki pah ni..pening kepala nak buh huruf W gak. susah2 pinjam nama anak2 kak jugaklah..hehe

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen.