Thursday, June 27, 2013

Masa tak kena

Assalamualaikum...

Selamat pagi.... ;)

Siar lagi time maghrib..nak mandi, nak solat, nak makan...semua nak buat time tu..


 dah download sampai episode 25..episode semalam..hihi..



Penyelesaiannya...


Kita download semua episode..masuk phone..ada masa kita tengok..hihi..novel Teduhan Kasih nie belum pernah baca..mana lagi best..drama ke novel ???




Tuesday, June 25, 2013

Kalau marah anak jangan sampai jadi monster ...

Assalamualaikum ..


korang camner..hot temper korang duk level brape kalau nak marah anak ???..kalau yaya suara mmg kuat lah..tapi bahasa kontrol lagi..masih lembut didengar lagi....suara je menakutkan..haha..

tapi yaya lagi suka guna taktik MERAJUK ..buat derkkkk jer..tak yah cakap apa...lakonan cegini mmg boleh buat wafiq serba salah..haha... dia buat hal pagi2..dalam kereta sepanjang jalan buat diam je...biar dia cakap sorang2..tapi bila dia kata.. 'ibu..dengar tak wafiq cakap apa nie....'..mendayu jer suara dia..sedih pun ada..haha..tapi tahan..lakonan kena teruskan..kihkih

petang karang baru dia tanya..'wafiq buat ibu marah ork?' 'ibu marag wafiq lagi ke?' hah! baru dia sedar dia salah... time nie lah nak nasihatkan dia banyak2... ;)



~ Seorang anak kecil sedang bermain-main dengan tanah.  Si ibu pula sedang menyediakan hidangan untuk tetamu si ayah.  Juadah selesai dihidangkan menunggu tetamu yang akan tiba.  Tiba-tiba si kecil itu menabur debu tanah ke atas hidangan yang tersedia.  Lalu si ibu berkata, “ Pergi kamu!  Semoga Allah jadikan kamu imam kepada al-Haramayn”.  Anak yang dimarahi ibunya itu sekarang sudah membesar menjadi Imam al-Haramayn iaitu Imam al-Sudaisi yang terkenal itu.~

Sambungan di SayangIslam.Com


wafiq kalau hari 'elok sangat' perangainya..biasa terkeluar dari mulut yaya...'comelnya perangai anak ibu'....pap kat kaki tu dah selalu dah..;) kalau tak tahan sangat dah..astaghfirullahhalazim je mampu sambil urut dada.... tp jarang sangat dia menggugat kesabaran ibu dia nie..jadi anak soleh ye Tg Ahmad Wafiq...aminn..


PEMBERITAHUAN

promosi meal shakes shaklee masih berlangsung.. 
tingkatkan imuniti anak secara menyeluruh dengan Mealshake dari Shaklee..apatah lagi time jerebu nie..mealshakes juga menaikkan selera makan anak..Mealshakes tengah offer sekarang nie...harga normal RM 113... PM yaya untuk harga offer..mesti terkejut punya dgn harga riuh rendah nie..penjimatan hebat..dah lah 1 canister tahan 2 3 bulan..wafiq setiap pagi yaya bagi vitamin c chewable dan meal shakes yang dicampur sedikit dalam susu..

nak vitamin lain pun boleh..cuma PM yaya..

FB : Yaya Health Store
Tel : 013 - 934 3282
COD Sekitar Kuala Terengganu
Emel : yayaazura82@yahoo.com
SID No : 921086 




.

Thursday, June 20, 2013

Suka sangat pergi perpustakaan...

Assalamualaikum ....

Bermula lawatan sambil belajar anjuran tadika dia ke perpustakaan awam kuala terengganu..lepas pada tu sokmo benor Wafiq desak ibu dia ni pergi perpustakaan..dari hanya tau sebut 'pustaka' (loghat trg)..pastu yaya ajar sebut PERPUSTAKAAN.. tp dia sebut terbalik lak..jadi PERPUSKATAAN..sekarang dah ok dah...dah boleh sebut dgn betul..

hari yang boleh pergi cuma Sabtu..hari lain sah-sah lah keje kan..wafiq pun sekolah..dah la Sabtu jadual ibu pack giler..hantar ayah gi kerja..lepas tu kena breakfast tempat sama je setiap Sabtu dgn Wafiq..lepas tu plak balik rumah siapkan wafiq ke playgroup dia..dah membawa ke tengah hari..nak siap lunch lagi..nak juga rehat sekejap..tp tau tau jer dia..petang Sabtu mesti memujuk ibu ke library..lantak lah anak..ibu temankan..tabiat baik ibu sanggup je walau penat..nasib baik library dekat..kehkeh

yg bestnye..fakta nombor yg boleh dijadikan kenangan.. wafiq belum pun usia 4 tahun dah 2 kali ke perpustakaan tu..dan yaya usia dah 31 tahun pun baru 2 kali ke perpustakaan sama...haha..malu seyh sama anak..ibu malas gi library nak...haha

1st time bawa wafiq pergi terus buat kad..senang nak pinjam buku..sekali dapat pinjam 4 buah buku.. RM2 je bayaran untuk buat kad..nama ayah panjang sangat..kena ringkas2 gitu, tu pun satu perkataan nama ayah dah tak muat nak letak dah..hehe





bagus juga bawa pergi library..pilih je nak buku macam mana..buku sampai paras lutus wafiq pun ada..haha...besar sangat...buku cantik2..unik2..boleh flip bagai..kalau nak beli sebiji mahal giler tu..tempat pun best..aman je...

nampaknya kena buat jadual tetap lah nie..setiap petang sabtu kena nawa gi library..tanamkan sikap suka pergi library dan suka membaca..tak de lah jadi macam ibu dia kan...haha




Wednesday, June 12, 2013

Koko Tok Aba Terbaekkk!

Assalamualaikum...

Nampak je Wafiq koko Tok Aba nie atas rak kat Sabasun semalam..dah kepit celah ketiak dia... nak tak nak ibu kena beli juga..

Tp rasa dia mmg best..ibu sempat rasa seteguk dua..tu pun bila wafiq dah tak tertahan dah nak ke toilet membuang.. haha..so ibu habiskan..

Boboi boy!!!

Daa