FB

Thursday, January 31, 2013

Bloglist khas untuk blog-blog yang di review

Bismillah...

Assalamualaikum ...

Entri terakhir untuk Januari 2013.. yaya nak senaraikan semua link penyertaan  untuk blog review yang yaya buat masa bulan Januari hari tu ...semua dah selamat di review secara ringkasnya.. terima kasih atas penyertaan...

cuma satu blog yaya tak dapat buka ...

http://randomssssss.blogspot.com/2013/01/review-blog-by-yaya-azura.html

'Sorry, the blog you were looking for does not exist. However, the name randomssssss is available to register!'

dah delete blog agaknya... tak pun tukar URL...ntah la...

Apapun untuk 9 penyertaan yang lain : ...

1) http://studioous.blogspot.com
2) http://syaza-applemints.blogspot.com
3) http://nurulnamasaya.blogspot.com
4) http://sayaaishah92.blogspot.com
5) http://nevagettoolate.blogspot.com
6) http://qasehsaifudin.blogspot.com
7) http://awanflufy.blogspot.com
8) http://inikisahhidupsabrie.blogspot.com
9) http://storyofnurnajwa.blogspot.com


... yaya akan buat satu bloglist baru kat sidebar nie... selama mana tu tengok keadaan la...




happy blogging...


daa....



edit : 

blog no.9 ... nape la tak boleh nak masukkan URL nih...tak paham ahkak..kat mana tak ke ye.. add by URL tak boleh, by blog follow tak boleh..tatau dah  camner...huhu...








Wednesday, January 30, 2013

Review Blog : Story Of Nur Najwa

Bismillah...

Assalamualaikum ...

blog last untuk di review.. pun penyertaan selepas tutup segmen.. tapi tak ape...hal kecik juga..hehe...nasib dua orang jer... kalau ramai pengsan ahkak!

masa untuk review blog Najwa aka Wawa  ...


olololo...omei omei...cutenyer header...buka blog ada lagu..nasib lagu slow mendayu...mujur tak tersentap akak yaya kamu nie..hihi..lagu korea ek? ke jepun.. sorry wawa..kak yaya ko nie buta bahasa..haha..walaupun sanggup tak tidur malam layan drama korea tapi tetap tak kenal bahasa korea..sebabnya..tutup sound..baca subtitle english jer..hahaha...


blog pun kemas je..buat entri pun bersungguh-sungguh... tak caye..tengok entri nie ?




NAK TAHU APAKAH 6 CIRI LELAKI BERKUALITI ?

 

 

 

 

 

.



Review Blog : Bisikan Minda

Bismillah...

Assalamualaikum ...

Nie penyertaan selepas 8 pagi .. tak perasan kut segmen dah tutup... tak apa lah..kita review je...hal kecik je..hihi...



suka pulak dahku baca entri-entri kat blog sabrie nie..orang sabah bah..serius best! blog more about personal life..kenangan lampau..citer panjang-panjang tapi akak suka baca dik..tak bosan.. sungguh cakap nie..ikhlas..hehe

Sabrie nie student farmasi di UIA Kuantan.. tak jauh dah tu dengan Kuala Terengganu...haha..tetibe..

blog cantik sangat dah..header cantik..blog kemas..loading pun cepat..entri pun best-best semua... satu akak tabik spring dengan adik sabrie nie..setiap entri dia memang dia buat bersungguh-sungguh... tak caye? try la singgah sana.. jangan lupa follow ye... yaya dah follow... ;)

akak 3 februari... kamu 15 februari...  hehe..nak juga bg tau tarikh bday sendiri..kihkih .. sape lagi bulan februari?



PEREMPUAN TAK PANDAI MASAK? haish... memang kena belajar..sampai bila tak nak pandai kan..







.


Tuesday, January 29, 2013

Review Blog : Awanflufy

Bismillah...

Assalamualaikum ...

Sebelum masuk bulan baru nak habiskan review blog..Insya Allah.. sibuk sikit awal-awal tahun nie..kesian blog terabai...hihi...

blog seterusnya .... awan nano awanflufy



relak jer header kan...banyak2 blog  yang di review setakat nie..nie la  header yang buat pertama kali yaya tak leh nak copy image location.. akak kena print screen tau dik..hukhuk....

actually nie blog tutorial... macam-macam ada tau... tutorial blog, tutorial komputer.. eh tips kesihatan pun ada..

jom meramaikan follower  awanflufy.blogspot.com


IDM - Internet Download Manager Crack Full Version


Wednesday, January 23, 2013

Ikhlas...pasti seronok....

Bismillah...

Assalamualaikum...

2 hari nie sibuk membungkus hamper..banyak juga..untuk 420 org pelajar sekolah rendah dan menengah di sekitar pejabat nie..zakat untuk yatim yg asnaf..seronok bungkus membungkus hamper nie..ada potong plastik, buat reben, susun barang.. tak kira la ko engineer ke, architect ke, quantity surveyor ke, draft person ke..semua take part..seronok.seronok...eh accountant macam tak bungkus hamper je..kiki..xpe ..beliau kita excuse kan..mr accountant cari duit jer lah ye..minggu depan dah gaji...hihi...







Tu kak rozie - pena rozie - mummyrozie.blogspot.com. syok membungkus .. hihi





Nie kak ha comel..heheh..stalker blog yaya nie..hahaha....



Ni kak yezreen...arkitek sorang nie multi tasking person....sambil buat hamper sempat discussion dan sempat pose lg tuh...



Ni yani..from oneyani.blogspot.com... Merangkap ajk hamper untuk majlis kali nie



Hamper di mana-mana...tak pe .petang nie lori dah angkut nak hantar ke masjid abidin...majlis zakat tu hari juamaat nie.. nasib baik beras lori ambil kat pemborong terus hantar masjid...kalau tak bekerja bawah meja la kami...hehhehe






Sekarang yaya tengah siapkan 'sampul'.. moga dengan pemberian kecil nie dapat menggembirakan mereka...yaya ajk pendaftaran...tapi ajk maksudnya ada orang yang kita boleh tanya kalau ada masalah..tapi semua kerja kami pakat buat sama-sama..bunga rampai tahun nie isteri bos sanggup buat....selamatttt.....haha....




.



.
Published with Blogger-droid v2.0.10

Tuesday, January 22, 2013

Review Blog : Qesah Qaseh

Bismillah...

Assalamualaikum ...






simple je kan header blog Cik Ros ni ... rasanya dah lebih 10 kali dah jenguk blog Cik Ros gigi cantik nie..hihi..jangan marah yer ros...sekarang blog under construction..

Cik Ros... kak yaya suka la blog awak...hehe...bahasa santai je..rasa macam cerita depan-depan je..tapi dalam blog nie cerita panjang kalau ada banyak gambar pun bagus..ada jenis pengunjung tengok entri panjang2 malas dah nak baca..terus klik pangkah..

jangan segan..jom ke blog Cik Ros..kita follow menfollow..okeh ?!..


Pearl Drops Peppermint..sejenis toothpolish membantu anda untuk mendapat gigi yang putih bersei!







.

Monday, January 21, 2013

sesak nafas dah desktop ni!

Bismillah...

Assalamualaikum ...

ingat nak update blog..nak save picture kat desktop pun boleh bikin lelah..print screen gambar bawah yang satu nie  pun dahku tak dapat jejak..haha..


segalanya ada...apa la mr.tmfs oiii.....tak suka la guna PC dia ..tapi nak on PC lagi satu tak berapa nak rajin..hehe..tapi review blog belum selesai lagi nie..kalau guna HTC Flyer tak best..tak reti nak letak link...

ok la..nak iron baju jap..kalau lepas iron kalau belum mengantuk Insya Allah sambung update blog...:)










.

Dating

Bismillah...

Assalamualaikum....

Dah macam kewajipan pulak..lepas ambil budak comel dari tadika kena dating paksa dengan dia..hehe...dia wafiq takmo balik rumah terus..mau pusing2 dulu...

Semalam berdating di Secret Receipe..best pulak berdua dgn Wafiq SR..hihi..sorry ayah...;) order kek blueberry cheese sekeping dengan spaghetti for kid..ibu pun boleh tumpang makan...kopi susu dah dapat free...tapi kedekut susu arr..atas meja ada gula dan gula perang je..pahit amat!..benda free kan..mmg dorang catu..hihi..








Gambar sama jer..kehkeh....


Hari nie nak dating kat mana pulak ye? Hmmm...gi ambil awal sikit la...ajak datang ofis..boleh ibu buat keje lagi..konon...tapi ye la..keje banyak nih! Update blog pun tak menyempat..review blog pun tak habis lagi..tunggu yer adik-adik semua....





.
Published with Blogger-droid v2.0.10

Thursday, January 17, 2013

Isu Kalimah Allah.. 188 kali dah UAI jawab soalan nie..

Bismillah...

Assalamualaikum...

Memang lawak sungguh la Ustaz Azhar nie... Hehe...




Sape nak jadi penanya ke 189? Kehkeh...




.
Published with Blogger-droid v2.0.9

Tuesday, January 15, 2013

Kejong

Bismillah...

Assalamualaikum...


Nuffnang Ooo Nuffnang .... 2013 belum dapat BE..huhuhu...sedih. Iklan Digi tu semalam dah jadi ME..lama juga berjalan..tapi amount ciput je..tak apa lah dari tak ada kan... Iklan sunway tu pulak yaya perasan start date pada asalnya pertengahan bulan Disember, tup tup jadi awal bulan, pastu terus start kejong sekejongnya...amount statik gitu aje...ape ke he nye?

semalam ada terbaca entri, ada yang BE dah cecah RM30 pastu tiba-tiba jadi RM8..haiyaa...sistem kong ka?


*minggu lepas dah dapat cek nuffnang RM72.25 ..belum bank in pun lagi cheque tu..simpan buat pekasam..xpe expired date setahun...Tq ye Nuffnang

*duit Nuffnang walaupun seringgit macam berharga sangat..tapi duit dalam tangan nie seringgit macam tak ada nilai je..




.

Monday, January 14, 2013

Selalu dengar minum ais salah satu penyebab perut buncit tapi ...

Bismillah...

Assalamualaikum ...



'Jangan minum ais, jalan ke depan perut tu kang..'

'Jangan minum ais..bisa urat tuuu...'

'Jangan minum ais..nanti dah tua lenguh-lenguh, sakit tubuh tak dapat den nak nolong...'


ok..itu selalu dengar..

tapi yang nie baru jumpa ...



*pulak dahhhhh.....










.

Review Blog : Spontaneous Girlz

Bismillah...

Assalamualaikum ...

Nie blog ke-5 yang di review...ada lagi 5 blog...walaupun penyertaan dari 8 malam hingga 8 pagi..10 orang blogger yang join pun yaya rasa dah berbesar hati sangat dah..sanggup buat entri tengah malam..terima kasih la korang semua...



alahai...comelnya header....kiut miut gitew.. header blog yang kiut nie kepunyaan Syaza aka Spontaneous_Gurlz  ... tunggu result SPM kan?

URL blog pun dah unik.. http://nevagettoolate.blogspot.com ... banyak entri segmen, contest / GA .. nie sebenarnya satu cara nak promosi blog kita..pesan dari tuan tanah ... 'i'm only me, and this is my fairy land, so, please don't expect much when you enter this page'












.

Review Blog : Cik Aisyah

Bismillah...

Assalamualaikum ....

Ok...sambung review blog..untuk yang tahu yaya review blog nie sebab dorang semua nie dah join segmen nie..









kali nie review blog Story Mory Cik Aisyah.  Umur  20 tahun from Bestari Jaya, Selangor..layout blog simple tapi kemas dan teratur..loading pun cepat.. iklan nuffnang hanya ada di sidebar..ada baiknya letak bawah header dan juga bawah post jugak dik..

masa mula-mula akak berblog dulu pun akak ada pasang chatbox..tapi bila baca blog senior tentang chatbox terus akak buang chatbox. Kalau nak banyak komen pada entri ada baiknya tak pasang chatbox. tapi..tu semua terpulang...

jom singgah blog Aisyah!

39 link blog yang menyediakan pelbagai tutorial blogspot!














.


Thursday, January 10, 2013

Viva forever....part 2




Pada hari kejaqdian pagi2 buta aku dah bangun..excited le sebab nak pasangkan speaker & amp; player baru kat viva tu..selepas hantar wafiq comel & yaya, aku pun pergilah ke kedai aksesori yg dekat dengan tempat kerja aku tu...sampai jer..aik? tutp lagi..biasanya pagi2 buta pun memang kedai tu dah buka.aku pun gi la masuk parking dulu..masuk ofis dulu..kejap2 keluar intai kedai tu buka ke blm..sampai kesudah tak buka..hai, time kita nak ni la dia tak buka pulak.kalo time tak nak, buka awal la plak..

jadi aku yang dah tensen + tak sabar ni, terus start kereta gi pusing2 cari kedai aksesori lain. jumpa 1 kedai lagi, pun tutup jugak..cari lagi, dan lagi dan lagi....akhirnya..jumpa la jugak sebuah kedai dekat dengan bulatan ladang (org ganu tahu la kedai ni)..terus aku jadi customer pertama kedai tu..upah pasang rm30..aku pun ok jer la..

selepas setengah jam gak menunggu, akhirnya siap la jugak upgrade sistem audio vivaku..dan gini le rupanya bila dah siap..












tapi part ni jer yg tak best skit. dah ada calar masa pasang player tu..nasib baik kat celah suis tu je. tak la sakit sgt mata mandang...





Aku pun balik ofis dengan pasang cd kat player baru tu,.. boleh tahan la bunyinya..tapi xde la sampai bunyi deboom deboom macam kereta yang pasang subwoofer dalam bonet tu. kiranya dah cukuplah untuk telinga aku ni..sampai kat kerja, kedai aksesori yg mula2 aku gi tu dah pun bukak, aku pun lalu je la depan kedai tu sambil pasang lagu kuat2..hah amik kau, takder rezeki korang nak dapat duit aku,,huhuhu...tokey kedai tu tgk aku pun semacam je lepas tu..hehe...

Ha, lepas ni aku nak cerita pasal spoiler plak..apa itu spoiler? stay tune..hehehe...:D






.

Review Blog : Who Is Nurul Ain

Bismillah...

Assalamualaikum ...




header pun dah lawa..cun mak aih..hehe..header lawa..bloq pun lawa...ceria..cara penyampaian blog yang santai..siyes tak bosan kalau singgah sana..

Nurul orang Pahang..jadi orang Pahang jom geng dengan nurul..hehe..orang negeri lain tak kan tak nak follow kan..nak kenal lebih rapat 'who is Nurl Ain?' ..sila follow http://nurulnamasaya.blogspot.com/

Jom tengok tips elak permata kerongsang daripada tercabut!







Tuesday, January 8, 2013

Review Blog : Syaza Applemints

Bismillah...

Assalamualaikum ...



Pemilik blog namanya Syaza Raihanah.. yaya suka blog nie..simple je..widget-widget di sidebar semua tersusun.kemas je menengoknya .. tapi tak ada arkib entri di sidebar..akak kena tekan older post..hehehe...iklan nuffnang tak ada..kalau rasa nak berblog sambil-sambil buat duit poket akak cadangkan pasang iklan nuffnang..

Syaza minat photography ke? tapi apa yang kak yaya jumpa syaza punya bakat dalam penulisan novel. Sekarang nie dah ada 5 bab di bawah tajuk Ingin Ku Gapai Kasihmu.
apa lagi peminat e-novel..boleh follow blog syaza supaya tak ketinggalan novel adik comel nie..


Boleh LIKE PAGE Syaza di FB ..






.

Amalan Memudahkan Hamil Menurut Islam

Bismillah...

Assalamualaikum ....

Wafiq dah start sekolah..jadi ibunya pun dah merancang nak tambah lagi..hihi..kawan-kawan sekalian sudi-sudikanlah doakan yaya agar mudah lah lekat yang no.2 nie ye..belah keluarga yaya memang meriah lah bilangan ahli keluarga.. tapi belah suami tersangatlah minima.. my husband anak tunggal..my FIL also anak tunggal..my MIL pun sedang2 je..

memang yaya merancang bila Wafq masuk sekolah nak tambah anak..sorang dah ke sekolah nanti kalau ada yang kecik (Insya Allah) tak lah pening kepala tok ma nak menjaga sebabnya my MIL tak bagi cucu dihantar  pengasuh..sekarang wafiq dah 3 tahun 7 bulan..tempoh berehat untuk ceasar pun dah lama sangat dah lepas..hihi..operate kan kena berehat dari mengandung untuk tempoh 3 tahun..

Yaya pernah tengok satu cerita Indon nie..pasangan nie belum ada anak..tapi dorang tak putus-putus memberi sedekah..beri makan pada orang susah..akhirnya peroleh juga mereka rezeki zuriat..Dalam agama kita sememangya mengalakkan amalan kebajikan seperti sedekah  dan puasa sunat supaya  dengan cara ini hidup kita sentiasa dilimpahi rahmat dan keberkatan.

Ada beberapa amalan dalam Islam yang perlu dilakukan secara konsisten dan penuh harapan agar doa untuk memperoleh zuriat dimakbulkan Allah S.W.T. Insya Allah.


Selepas terbitnya fajar atau sesudah solat subuh :

1) Baca Bismillah
2) Berselawat ke atas Nabi Muhammad SAW sebanyak 3 kali
3) Kemudian sujud dan baca kalimah syahadah 101 kali
4) Dalam sujud mohonlah kepada Allah SWT akan apa yang dihajati.(Cth: Ya Allah, kurniakanlah kepada hamba Mu zuriat atau anak yang soleh yang Engkau berkati di dunia dan akhirat)
5) Selepas lafaz doa, tutuplah doa tersebut dengan membaca selawat 3 kali.



Selain itu , amalkan membaca 'Ya Mutakabbir' (Allah Yang Maha Memilki Keagungan) sebanyak 11 kali bagi suami sebelum melakukan hubungan kelamin.

Isteri pula hendaklah membaca 'Ya Awwal' (Yang Tiada Permulaan Ada Nya) sebanyak 333 kali setiap hari.

Isteri juga hendaklah membaca setiap hari 'Ya Zaljalaali Wal Ikram' (Wahai Yang Memiliki Kebesaran dan Kemuliaan) sebanyak 11 kali dan tiup ke dalam air kemudian air tersebut perlulah diminum.

Doa-doa yang boleh diamalkan untuk memudahkan mendapat zuriat di ENTRI INI .


Semoga dipermudahkan rezeki zuriat ke atas ku...Sesungguhnya Allah maha mendengar nak menerima doa..aminnn...



 



Monday, January 7, 2013

Buat pertama kali pergi menjenguk Wafiq

Bismillah...

Assalamualaikum...

Pagi tadi lebih kurang jam 10.30 yaya pergi ke tadika wafiq..dah seminggu sekolah..selama nie hantar depan pagar je..wafiq pun ok je..sorry yaya tak dapat nak buat entri tips hantar anak.ke tadika tu (tips dlm majalah Pa&Ma Januari 2013)..tak sempat sangat...tapi apa yang yaya buat selama setahun lepas yaya selalu bg tahu wafiq yang tahun depan dia akan sekolah..bagi gambaran apa itu sekolah..sebab wafiq tak pernah ke taska jadi yaya tunjukkan gambar sekolah tadika di internet..bagi dia rasa excited...tu aje...










Elok je yaya sampai..kelas wafiq beratur nak berwuduk..diorang akan solat dhuha...nak gelak tengok sorang- sorang ambil wuduk..sampai lencun baju....yaya menyorok juga tak nak bagi wafiq nampak yaya..tapi..sedang yay ralit tengok sorang budak perempuan lain.. wafiq datang menegur..

'Eh ibu...macam magic je ibu tiba-tiba ada sini...work ibu dah habis ke...'

Hahha...dah kantoi....nasib budak tu tak nak ngikut balik....

Satu lagi tips dari yaya..kalau nak tinggalkan anak di sekolah pada minggu pertama..berterus-terang lah yang korang nak.pergi bekerja...jangan biarkan anak mencari-cari ibu atau bapa sebab korang pergi senyap-senyap...naka nak concentrate dalam kelas pun tak boleh sebab teringat kat mak pak..ok?



*entri semalam....bila publish jadi kosong..hari nie try publish lagi sekali...tambahan...semalam yaya tengok AJL 27 sehingga Amy Search & Hazama ...saya tertido.bhahaha..AJL kali nie very performance very dramatic..macam persembahan high school..just my opinion okeh? ..tapi malam nanti nak cari jugak kt youtube..nak tengok Aizat nyanyi...hehe..






.
Published with Blogger-droid v2.0.9

Review Blog : Studioous @ Pecinta Ilmu

Bismilallah...

Assalamualaikum ....




Blog pertama yang direview.. STUDIOOUS atau PENCINTA ILMU .. eh bukan.. PECINTA ILMU la.. no N ..hehe..(yang mana satu betul ye..hmm..) blog hijau putih nie kepunyaan JIHA, seorang student Bioteknologi di UIA..blog simple je..cepat je loading..

best masuk blog nie..banyak entri-entri info..entri-entri santai..kisah keluarga,kisah kehidupan seharian ..pemiliknya bagi pendapat yaya yang 1st time menjenguk blog beliau rasanya JIHA seorang yang 'religios'..bagus dik..

tapi JIHA nape bila kak yaya nak klik gambar (untuk tujuan tumbesaran yang mantap!) tak boleh ? kena usaha bagi boleh klik tau..sebab blog JIHA gambar-gambar semua memang banyak info..ada perkataan dalam gambar yang tak berapa nak jelas..so kalau boleh klik dan besarkan lagi bagus rasanya..tekan Ctrl++ mmg boleh tapi akak nak klik atas gambar jugak..hihi..

jadi ..lepas nie jom pakat singgah blog JIHA !


Sunday, January 6, 2013

Published with Blogger-droid v2.0.9

Lagu-lagu best di AJL 27

Assalamualaikum ...


Rancangan Muzik-Muzik lama dah tak tengok..tak ingat dah bila last tengok..sebab rasa tak best macam dulu..dulu pencalonan lagu live kan...lepas tu video je..sekarang macam mana dah ye ? 

walaupun tak tengok muzik-muzik tapi bila tengok lagu yang layak ke fianl Anugerah Juara Lagu ke 27 teringin pula nak tengok AJL..lagu-lagu best semua nie..hehhe..lagu-lagu yang sokmo lah berkumandang kat radio..

senarai lagudi Anugerah Juara Lagu ke 27

1) Idola - Azlan & The Typewriter
2) Pelangi Senja - Stacy
3) Terukir Di Bintang - Yuna
4) Anak Kampung - Jimmy Palikat & One Nation Emcee
5) Ombak Rindu - Hafiz & Adira
6) Tanpamu - Amir Jahari
7) Lagu - Bedroom Santuary
8) Teman Pengganti - Black & RJ
9) Ku Akui - Hafiz
10) Simetri - Hazama & Amy Search
11) Andai Ku Bercinta Lagi - Mojo
12) Patah Seribu - Shila Amzah


lagu no.3,4,5,6,8,9,11,12..nie semua lagu suka dengar nie..sampaikan Wafiq bila kat pasaraya main lagu Terukir Di Bintang memang dia akan cakap..'lagu ibu nie..'ahhaa..anak ibu..memang wafiq kenal la ibu dia..tapi Aizat yang akan nyanyi lagu tu nantu ek? nape ye? seminggu dua nie tak baca paper mana..hehe..

lagu-lagu lain tu bukan tak suka tapi tak tau pun macam mana lagu tu...sorry hehe..

bila tengok  Debaran Anugerah Juara Lagu,  the only girl dlm One Nation Emcee - MIMI - kurus nya dia sekarang..masa masuk mentor dulu berisi juga dia..jeles pulak tengok jadi kurus gitew..nak kurus semula!











Saturday, January 5, 2013

Bila disuruh bangun

Bismillah....

Assalamualaikum....

Sesi masak memasak untuk makan tengah hari jap lagi dah selesai...tunggu mr.tmfs balik jap lagi baru makan..wafiq tak berapa sihat..selsema sikit..badan dah tak panas tapi sekarang yaya bg wafiq minum air bandung susu lebih sirap kurang..haha.....susu anmum + sirap panadol..susah sangat nak makan ubat...hehe..kan dah kena kelentong ngan ibu..hihi..

Tengok2 photo galeri ..cari gambar2 untuk dibuat entri..banyak gambar tapi nak menaip malas..haha...nie satu tip bila korang tak ada idea nak buat entri okeh...hehe..ada gambar ada cerita...









Bercinta nak bangun...nasib tak sambung tidur dalam bilik air...hehe...



*arghh...nak upload pic pergi tekan publish..gini la kalau guna blogger droid....huhu..guna pc jugak best kan..




.
Published with Blogger-droid v2.0.9

Bila disuruh bangun

Bismillah....

Assalamualaikum....

Sesi masak memasak untuk makan tengahT hari jap lagi dah selesai...tunggu mr.tmfs balik jap lagi baru makan..wafiq tak berapa sihat..selsema sikit..badan dah tak panas tapi sekarang yaya bg wafiq minum air bandung susu lebih sirap kurang..haha.....susu anmum + sirap panadol..susah sangat nak makan ubat...hehe..kan dah ken kelentong ngan ibu..hihi..

Tengok2 photo galeri ..cari gambar2 untuk dibuat entri..banyak gambar tapi nak menaip malas..haha...nie satu tip bila korang tak ada idea nak buat entri okeh...hehe..ada gambar ada cerita...









Published with Blogger-droid v2.0.9

Wednesday, January 2, 2013

Ingin blog anda di 'review' ? cepat! sehingga jam 8 pagi sahaja!

Bismillah...

Assalamualaikum ...

Khas untuk pembaca yang singgah malam...sempena 2013 yaya nak buat segmen review blog...jom join..tempoh masa tak lama..bermula sekarang sehingga pagi esok ..8.00 malam sehingga 8.00 pagi ...pat pat siku lipat okeh!




syarat-syarat :

- buat satu entri ringkas ..tajuknya 'Review blog by Yaya Azura'
- COPY HEADER BLOG nie dan link kan ke sini..
- sudi-sudikanlah diri jadi FOLLOWER blog nie..
- wajib follow PAGE INI dan juga PAGE INI
- itu saje...hihi

senang kan...dah siap tinggalkan link entri anda pada komen entri ini..

semoga dengan segmen nie korang dapat menambah kenalan sekaligus bertambahlah follower blog korang..orang kata win win situation gitew...ye dak?

apa lagi? Gi la buat entri..hehe



*ada sambutan tak nie buat segmen waktu malam? tapi nie memang khas untuk pembaca yang singgah malam..sorang dua join pun jadi lah..hehe...



.




Sudah 2 Januari

Assalamualaikum...

Sibuk betul puan yaya pada tahun baru...bukan main bersunguh-sungguh lagi buat keje ofis semalam.haha..update blog pun tak menyempat..pagi tadi buka blog..alamakkkk...blog i berupdate u! Angin semutar apa yang melanda suami terchenta aka mr.tmfs...pandai pulak beliau buat entri..tapi entri tak ada tajuk..lupa letak ler tuuu...yaya letak tajuk.kedian..hehehe...

Tp wida perasan ye..gaya tulisan lain heh...mmg lain pun...korang lepas nie kalau rasa lain jangan tipah tertipu yer...



Tengok tu..posted by mr.tmfs....sah-sah laki den..hihi...

Update ringkas-ringkas jer...settlekan key in segala yg bertarikh 2012 dulu...yaya tak boleh nak berbabai lagi la dgn tahun 2012.. keluar audit report baru lega....


Selamat tahun baru....Jumpa lagi...:)



.
Published with Blogger-droid v2.0.9

Tuesday, January 1, 2013

Viva Forever



Assalamualaikum..

Ini adalah posting kedua dari aku..setelah 2-3 bulan kot..hehehe...

Hari ni aku ikut sorang member tempat kerja pergi pasang bumper kereta kat kedai aksesori kereta. Masa duk menunggu bumper siap dipasang tu,
aku pun usha2 la barang2 kat dalam kedai kereta tu. Tgk speaker, cd player , woofer , lampu dan macam2 lagi la. Dalam hati berkenan la pulak dengan
player brand "Pioneer". Sebab berkenan :

1- Sebab dah 5 tahun player oem dalam viva ku..
2- sebab ada support untuk mp3 (player oem viva aku dulu tu zaman pak kaduk punya...huhu..(tapi walaupun pak kaduk, dah byk jasanya..))
3- sebab ada port usb untuk cucuk pendrive. jadi senang la sikit x payah burn cd manjang...
4- sebab rasa ada duit lebih kot..huhuhuhuuu.....

Bila dah berkenan tu, aku pun tanya la tokey kedai tu berapa harga player tu, dia bagitau siap pasang RM400...WTH!!! (mungkin bagi korang rm400
tu x le besar mana jumlahnya, tapi aku ni kira besar jugak le..adeh). Terbantut le niat aku nak tukar player tu...


(beberapa hari kemudian....jeng jeng jeng..muzik filem p.ramlee)

Aku masih duk teringat kat player Pioneer tu, dah angau kat menda tu la pulak..aku fikir2, tak bley jadi ni, musti dapatkan jugak ni..
Aku pun bukak web usha2 player ni kat lelong.my , mudah.my dan bermacam2 lagi lah...jumpa harga pun lebey kurang dengan yang kat kedai ari tu jugak..
Terfikir jugak aku, adakah harga dia memang standard camtu je???
Last sekali aku usha2 kat forum yang aku selalu lepak, forum lowyat.net. try cari kat bahagian garage sale, jumpa la player pioneer tu, tapi yang
latest punya untuk tahun 2013 ni..tgk harga RM269 je. postage free plak tu..aku pun apa lagi, terus tanya macam2 kat penjual tu..ori ke tak?
nape murah sgt? fast foward skit (dipendek kan cerita..) aku jadi le amik dengan seller dari forum lowyat tu, rm269 + rm200 lagi untuk 1 set
component speaker dari brand pioneer jugak.. jadi terbang la duit aku rm469...aku bayar guna maybank2u, lepas sehari, inilah hasilnya..


Balik dari kerja, benda ni ada atas meja..apakah ia..jeng jeng jeng....(muzik p.ramlee lagi)


terus aku koyakkan sampul plastiknya, dan.....ai..ada lapisan buble wrap pulok...bagus betul seller ni...packing dia memang cun ah..




aku pun koyakkan lagi, dan lagi dan lagi....



Inilah barangnya yang telah menerbangkan sebahagian duit gaji ku...ish ish ish..takper la kan, janji puas hati (ayat wat sedap hati..huhuhu)

sedikit lagi gambar-gambarnya....





Sekarang barang dah ada, kena la cari kedai plak untuk tolong pasangakan, nak D.I.Y aku ni buta terus bab kereta..kalo bab komputer tu, boleh la..hehe
(masuk kotak bungkus sendiri..hehehe)..tanya sana-sini, akhirnya jumpa gak kedai yg berdekatan dengan tempay kerja aku je..upah dia kata rm20 jer tuk
pasangkan speaker tu kat viva ku..

Jadinya esok baru aku nak pergi pasang, ceritanya akan bersambung lagi esok..stay tune..hehehe...:D



Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...