Monday, September 23, 2013

35 minggu .. 5 minggu lagi ?

Assalamualaikum ...




hari nie cukup 35 minggu.. lagi 5 minggu menuju due date..hihi..kalau wafiq dulu beranak cukup2 40 minggu..tp kali nie tak tau lah...perut pun rasa besar semacam je..adushh..risau jugak kalau baby nie nanti besar cam abang dia..wafiq berat masa lahir 3.61 kg.. gerun juga ni ;)

mengandung kali nie ..setakat 35 minggu nie.. alhamdulillah tak ada banyak masalah.. cuma masa puasa hari tu culas benor makan vitamin..dan dan HB rendah..haha..naik rungsing akak misi..terus suggest yaya pergi farmasi beli eberet..hihi..

tapi ngandung kali nie yaya tak makan ubat klinik..makan vitamin shaklee semua..kata dealer shaklee..haruslah diri sendiri pun kena makan..bukan setakat jual kt orang, bila diri sendiri cuba baru yakin nak promote kan... ;) lepas HB drop, yaya pun sambung mendisiplinkan diri makan Vita-Lea..hah! check lps dua minggu dah ok balik..hehe..

O&G pun dah pergi..doc kat HSNZ cakap  insya Allah boleh beranak normal..semoga tak ada masalah mendatang secra tiba2 kat labour room tu..semoga semuanya dipermudahkan...aminnn..doakan yaya ;) betul rasa seriau ingat pengalaman lepas ;)

persiapan?

anak ke dua nie tak berapa nak excited beli baju2..haha.. yaya lebih excited kpd nak breast feed anak secara ekslusif...pam susu masa wafiq dulu elok lagi..cuma ganti spare part ada yg hilang, ice pack beli baru, storage bottle n plastik pun banyak dah stok baru nie..hihi..kali nie beli warmer..dulu2 panaskan susu guna cara tradisional je..hehe..

baju2 pun beli jugak..banyak juga yang baru..baju2 lama wafiq tak tahu dah ke mana hala..dulu masa dapat anak sedara yaya banyak bg dia pakai baju dan barang2 wafiq..so dah 2 orang pakai mmg banyak lah yg comotnye..banyak lah kelengkapan kali nie yg baru..untung adik dalam perut ibu nie..hehe..

esok check-up lg kat KK..nanti kita stori2 lg k.. bye...




3 comments:

  1. semoga selamat takde apa2 masalah sampai masa bersalin nanti ye :)

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah...Saya lebih 2 minggu je kut dari awak.. insyaallah sebayalah nati.. due 15 okt.. mudah mudahan kite selamat.... saya first timer... nervous...

    ReplyDelete
  3. eei..bestnya. ni rasa cam nak ada baby lagi ni..hehe. moga2 selamat semuanya. nnti dh bersalin bg tahu ye..nak tgk baby

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen.