Tuesday, June 25, 2013

Kalau marah anak jangan sampai jadi monster ...

Assalamualaikum ..


korang camner..hot temper korang duk level brape kalau nak marah anak ???..kalau yaya suara mmg kuat lah..tapi bahasa kontrol lagi..masih lembut didengar lagi....suara je menakutkan..haha..

tapi yaya lagi suka guna taktik MERAJUK ..buat derkkkk jer..tak yah cakap apa...lakonan cegini mmg boleh buat wafiq serba salah..haha... dia buat hal pagi2..dalam kereta sepanjang jalan buat diam je...biar dia cakap sorang2..tapi bila dia kata.. 'ibu..dengar tak wafiq cakap apa nie....'..mendayu jer suara dia..sedih pun ada..haha..tapi tahan..lakonan kena teruskan..kihkih

petang karang baru dia tanya..'wafiq buat ibu marah ork?' 'ibu marag wafiq lagi ke?' hah! baru dia sedar dia salah... time nie lah nak nasihatkan dia banyak2... ;)



~ Seorang anak kecil sedang bermain-main dengan tanah.  Si ibu pula sedang menyediakan hidangan untuk tetamu si ayah.  Juadah selesai dihidangkan menunggu tetamu yang akan tiba.  Tiba-tiba si kecil itu menabur debu tanah ke atas hidangan yang tersedia.  Lalu si ibu berkata, “ Pergi kamu!  Semoga Allah jadikan kamu imam kepada al-Haramayn”.  Anak yang dimarahi ibunya itu sekarang sudah membesar menjadi Imam al-Haramayn iaitu Imam al-Sudaisi yang terkenal itu.~

Sambungan di SayangIslam.Com


wafiq kalau hari 'elok sangat' perangainya..biasa terkeluar dari mulut yaya...'comelnya perangai anak ibu'....pap kat kaki tu dah selalu dah..;) kalau tak tahan sangat dah..astaghfirullahhalazim je mampu sambil urut dada.... tp jarang sangat dia menggugat kesabaran ibu dia nie..jadi anak soleh ye Tg Ahmad Wafiq...aminn..


PEMBERITAHUAN

promosi meal shakes shaklee masih berlangsung.. 
tingkatkan imuniti anak secara menyeluruh dengan Mealshake dari Shaklee..apatah lagi time jerebu nie..mealshakes juga menaikkan selera makan anak..Mealshakes tengah offer sekarang nie...harga normal RM 113... PM yaya untuk harga offer..mesti terkejut punya dgn harga riuh rendah nie..penjimatan hebat..dah lah 1 canister tahan 2 3 bulan..wafiq setiap pagi yaya bagi vitamin c chewable dan meal shakes yang dicampur sedikit dalam susu..

nak vitamin lain pun boleh..cuma PM yaya..

FB : Yaya Health Store
Tel : 013 - 934 3282
COD Sekitar Kuala Terengganu
Emel : yayaazura82@yahoo.com
SID No : 921086 




.

3 comments:

  1. Kalau kita dapat merasa bukan mudah utk mendapatkan anak yg kita ada pasti kita dapat menahan marah. Budak mana tak buat silap tapi kita sebagai penjagalah yg kena memberi tunjuk-ajar.

    ReplyDelete
  2. saya kalau marah suka buat derk jer,pastu mula la anak mengekor tanya taknak kwn dgn dia ke..hehe..tp yg selalu terkeluar adalah,ya allah budak bertuah ni..camtu je..kira boleh control lg temper tu..

    ReplyDelete
  3. aida setuju bab taktik merajuk yg yaya ckp tu.
    aida selalu gak buat tau!
    rasa2 da penat membebel ~ "ok la. uolls memang tak sayang ibu kan? buat le pe uolls suka. ibu tak marah dah..." terus saya diam buat keje sendiri.
    then tup tup tgk diorang kemas bilik la, baca buku la, diam main perlahan-perlahan je....
    hi hi menjadik!!!

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen.