Tuesday, April 16, 2013

31 Kisah Nabi - sudah di ulang cetak

Assalamualaikum ...
 
Sekadar perkongsian..
 
Anak teruna yaya tu kekadang serupa gegirl..sebelum tidur nak bedtime story..ibu dia nie pula hentam saje lah cerita apa..kalau hari dia terlebih nakal bagi dia dengar kisah Tanggang, hari dia tak nak share makanan yaya bg dengar kisah batu belah batu bertangkup..hehehe..kejam sungguh..bg dia gerun sikit.. ;) tapi ok jugak..nampak kesan positifnya..hehe
 
kadang tu cinderella kawen dengar puteri raja pun bagi dia dengar..cite sang kancil dengan buaya la, kancil dengan gajah la...macam-macam lah..dah habis idea nak cerita..
 
ada juga yaya cerita kisah nabi..kisah nabi nuh, nabi sulaiman..kisah nabi ibrahim.. tapi tu lah.. kalau dah tak ada idea menggaru kepala jugak nak cerita apa..
 
tapi paling best tadi kat facebook penulis buku 31 Kisah Nabi dah war-warkan buku tu sudah diulang cetak setelah sekian lama tak ada stok..
 
daripada cerita kisah dongeng rekaan semata-mata baik cerita kisah2 nabi kan? <---peringatan diri sendiri ;) lebih baik cerita kisah nabi yang benar-banar berlaku sebagai pedoman supaya kita sendiri dan anak-anak sedar tentang keistimewaan nabi-nabi kita..
 
Nak dapatkan buku nie di mana ?
 
- di kedai2 yang menjual buku-buku keluaran PTS seperti di Popular, Syarikat Muda Osman (sekitar Kelantan) dan lain-lain..
 
- atau boleh je beli online di http://www.bookcafe.com.my/en/kanak-kanak/31-kisah-nabi.html ada diskaun lagi ...
 
 
 
Apa lagi..jom dapatkan..sebelum kehabisan stok lagi..
 
 
 
 
 
 
.

4 comments:

  1. menarik jugak kan..boleh rekomen kat bos ni.. hihi..

    ReplyDelete
  2. betul. lebih baik share dgn anak-anak kisah para nabi :-)

    ReplyDelete
  3. wah menarik nih..
    lama tak singgah jenguk Yaya :)

    ReplyDelete
  4. Salam. Betul tu, kisah2 nabi banyak yang boleh dijadikan pedoman dan pengajaran. :)

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen.