Friday, February 15, 2013

Cut & Paste

Bismillah... Assalamualaikum... Ni salah satu buku aktiviti kegemaran wafiq..suka sangatlah kalau bertemu gunting dan gam.. tengah malam pun kalau dia teringat nak buat potong dan tampal nie kena ikut jugak kehendak dia..kalau tak tak tidur malam la ayah ibu dia dengar dia merengek..baik layankan sekejap pastu boleh tidur dengan aman..hihi Semalam dalam mengantuk lepas minum susu tapi tak jadi tidur..dia duk sukat duut dalam tabung..3 4 kali duk ulang mende sama..lepas tu cari buku cut and paste dia pulak..alahai..nasib hari nie tak sekolah..

Ini lah bukunya..

Wafiq belum pandai benar guna gunting..kens pegang tangan dia nk potong ikut garisan putus2..kalau biar dia buat sorang2 jadi perca la buku tu nanti..

Hasil semalam...

Tinggal yang nie je belum dipotong..bahagian mewarna dan melukis wafiq tak nak buat lagi.. kena siap potong dan tampal semua kut baru nak buat yang mewarna dan melukis tu.. Teringat perbualan dgn wafiq kelmarin..hari rabu kat sekolah hari seni atau buat kraf..tanya dia buat kraf apa..wafiq jawab buat kolaj..gunting2 pastu tampal..pandai pulak dia describe apa itu kolaj..tp yang tak bestnya..'tp teacher kata tg ahmad wafiq tak boleh balik, sebab tak nak buat kolaj..3 kali dah buat kolaj ibu..' hmm..yaya bg pula syarahan ringkas kat anak bertuah nie...hehe... 'wafiq kena jadi anak yang baik..dengar cakap ibu, dengar cakap teacher..apa teacher suruh buat kena ikut..faham?'... 'faham ibu'.. ;) .
Published with Blogger-droid v2.0.10

4 comments:

  1. Lega kan Yaya bila anak mendengar kata. Moga Wafiq terus jadi anak yg baik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyak tak lega dari lega kak..hihi..hari ikut kepaka dia boleh pitam tau..hihi

      Delete
  2. hehehehe budak2 mmg suka potong2,gunting2,tampal2 kan.

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen.