Monday, January 14, 2013

Selalu dengar minum ais salah satu penyebab perut buncit tapi ...

Bismillah...

Assalamualaikum ...



'Jangan minum ais, jalan ke depan perut tu kang..'

'Jangan minum ais..bisa urat tuuu...'

'Jangan minum ais..nanti dah tua lenguh-lenguh, sakit tubuh tak dapat den nak nolong...'


ok..itu selalu dengar..

tapi yang nie baru jumpa ...



*pulak dahhhhh.....










.

8 comments:

  1. bagus untuk mereka yg suka minuman sejuk.., tp memang betullah ...sakit badan kalau kerap minum minuman yg berais...anyway gud info.

    ReplyDelete
  2. mana 1 yek..org kata kalu minum ais x bleh bakar lemak...

    ReplyDelete
  3. hikhik. org cakap ais tu buat lemak makin ssh untk dileraikan :D

    ReplyDelete
  4. pulakkkk...ahaha..tapi kalau hari panas saya suka minum ais :D

    ReplyDelete
  5. oohhh..tapi kan mmg btl kalau minum ais,perut buncit.bygkan waktu lunch kita semua makan nasi berlauk kuah gulai yg bersantan(kari,lemak cili api),then mkn lak bersulamkan air berais mmg terbaeklah kan.

    abah saya dr muda mmg x sentuh minuman berais,bila dia makan makanan pedas berulam sambal belacan,selamba minum air teh o atau kopi o panas.mau terbakar lidah kita kalau makan pedas,lawan lak dgn air panas adeihhh.

    ReplyDelete
  6. everything must be in moderation lah kot. boleh minum ais, tapi jgn berlebihan. mcm tu jugak with any other food rasanya. but depends on body masing2 jugak. ada yg mmg thn, ada yg tak. so, kita kena tau ketahanan badan sendiri to be healthy. ^__^

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...