Monday, January 7, 2013

Buat pertama kali pergi menjenguk Wafiq

Bismillah...

Assalamualaikum...

Pagi tadi lebih kurang jam 10.30 yaya pergi ke tadika wafiq..dah seminggu sekolah..selama nie hantar depan pagar je..wafiq pun ok je..sorry yaya tak dapat nak buat entri tips hantar anak.ke tadika tu (tips dlm majalah Pa&Ma Januari 2013)..tak sempat sangat...tapi apa yang yaya buat selama setahun lepas yaya selalu bg tahu wafiq yang tahun depan dia akan sekolah..bagi gambaran apa itu sekolah..sebab wafiq tak pernah ke taska jadi yaya tunjukkan gambar sekolah tadika di internet..bagi dia rasa excited...tu aje...










Elok je yaya sampai..kelas wafiq beratur nak berwuduk..diorang akan solat dhuha...nak gelak tengok sorang- sorang ambil wuduk..sampai lencun baju....yaya menyorok juga tak nak bagi wafiq nampak yaya..tapi..sedang yay ralit tengok sorang budak perempuan lain.. wafiq datang menegur..

'Eh ibu...macam magic je ibu tiba-tiba ada sini...work ibu dah habis ke...'

Hahha...dah kantoi....nasib budak tu tak nak ngikut balik....

Satu lagi tips dari yaya..kalau nak tinggalkan anak di sekolah pada minggu pertama..berterus-terang lah yang korang nak.pergi bekerja...jangan biarkan anak mencari-cari ibu atau bapa sebab korang pergi senyap-senyap...naka nak concentrate dalam kelas pun tak boleh sebab teringat kat mak pak..ok?



*entri semalam....bila publish jadi kosong..hari nie try publish lagi sekali...tambahan...semalam yaya tengok AJL 27 sehingga Amy Search & Hazama ...saya tertido.bhahaha..AJL kali nie very performance very dramatic..macam persembahan high school..just my opinion okeh? ..tapi malam nanti nak cari jugak kt youtube..nak tengok Aizat nyanyi...hehe..






.
Published with Blogger-droid v2.0.9

1 comment:

  1. ni wida tgk kat tonton je kak..
    kiranya saya okey lagi lah..lepas kumpulan yg nyanyi lagu 'lagu' tu baru wida tertido..sbb k.ya awal lagi tido..hahaha

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...