FB

Tuesday, January 1, 2013

Viva Forever



Assalamualaikum..

Ini adalah posting kedua dari aku..setelah 2-3 bulan kot..hehehe...

Hari ni aku ikut sorang member tempat kerja pergi pasang bumper kereta kat kedai aksesori kereta. Masa duk menunggu bumper siap dipasang tu,
aku pun usha2 la barang2 kat dalam kedai kereta tu. Tgk speaker, cd player , woofer , lampu dan macam2 lagi la. Dalam hati berkenan la pulak dengan
player brand "Pioneer". Sebab berkenan :

1- Sebab dah 5 tahun player oem dalam viva ku..
2- sebab ada support untuk mp3 (player oem viva aku dulu tu zaman pak kaduk punya...huhu..(tapi walaupun pak kaduk, dah byk jasanya..))
3- sebab ada port usb untuk cucuk pendrive. jadi senang la sikit x payah burn cd manjang...
4- sebab rasa ada duit lebih kot..huhuhuhuuu.....

Bila dah berkenan tu, aku pun tanya la tokey kedai tu berapa harga player tu, dia bagitau siap pasang RM400...WTH!!! (mungkin bagi korang rm400
tu x le besar mana jumlahnya, tapi aku ni kira besar jugak le..adeh). Terbantut le niat aku nak tukar player tu...


(beberapa hari kemudian....jeng jeng jeng..muzik filem p.ramlee)

Aku masih duk teringat kat player Pioneer tu, dah angau kat menda tu la pulak..aku fikir2, tak bley jadi ni, musti dapatkan jugak ni..
Aku pun bukak web usha2 player ni kat lelong.my , mudah.my dan bermacam2 lagi lah...jumpa harga pun lebey kurang dengan yang kat kedai ari tu jugak..
Terfikir jugak aku, adakah harga dia memang standard camtu je???
Last sekali aku usha2 kat forum yang aku selalu lepak, forum lowyat.net. try cari kat bahagian garage sale, jumpa la player pioneer tu, tapi yang
latest punya untuk tahun 2013 ni..tgk harga RM269 je. postage free plak tu..aku pun apa lagi, terus tanya macam2 kat penjual tu..ori ke tak?
nape murah sgt? fast foward skit (dipendek kan cerita..) aku jadi le amik dengan seller dari forum lowyat tu, rm269 + rm200 lagi untuk 1 set
component speaker dari brand pioneer jugak.. jadi terbang la duit aku rm469...aku bayar guna maybank2u, lepas sehari, inilah hasilnya..


Balik dari kerja, benda ni ada atas meja..apakah ia..jeng jeng jeng....(muzik p.ramlee lagi)


terus aku koyakkan sampul plastiknya, dan.....ai..ada lapisan buble wrap pulok...bagus betul seller ni...packing dia memang cun ah..




aku pun koyakkan lagi, dan lagi dan lagi....



Inilah barangnya yang telah menerbangkan sebahagian duit gaji ku...ish ish ish..takper la kan, janji puas hati (ayat wat sedap hati..huhuhu)

sedikit lagi gambar-gambarnya....





Sekarang barang dah ada, kena la cari kedai plak untuk tolong pasangakan, nak D.I.Y aku ni buta terus bab kereta..kalo bab komputer tu, boleh la..hehe
(masuk kotak bungkus sendiri..hehehe)..tanya sana-sini, akhirnya jumpa gak kedai yg berdekatan dengan tempay kerja aku je..upah dia kata rm20 jer tuk
pasangkan speaker tu kat viva ku..

Jadinya esok baru aku nak pergi pasang, ceritanya akan bersambung lagi esok..stay tune..hehehe...:D



4 comments:

  1. lain macam je cite kak ni..ayah wafiq yang tulis ke ni?

    ReplyDelete
  2. oo..boleh pasang asing camtu eh..saya lagi buta pasal keta..maklum saja la..lesen pun tadak.. haha..

    ReplyDelete
  3. wira shima masih kaset hahahaha... lebih suka dgr radiio :))

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...