Wednesday, December 26, 2012

Tangkapan malam ini

Bismillah....

Assalamualaikum...

Sebulan sekali my MIL akan ajak makan kat luar..hujung bulan lah..lepas makan mesti akan pergi ke kedai buku En.Lau...yakni Pustaka Sri Intan...wafiq memang tak sabar kalau ke kedai buku...habis satu pelusuk kedai dia round..MIL pernah bg tau..kena ajar anak suka ke kedai buku..bulan nie wafiq tak pilih buku...tapi jumpa mainan kegemaran dia..



Jigsaw puzzpe..dipeluk-peluk puzzle tu...'yeay..wafiq ada puzzle!' Sebelum nie dah beli satu..tapi yang kecil sedikit saiznya..memang penat lah melayan dia main puzzle..hihi..ajar wafiq kena pasang bahagian bucu dulu..lepas tu bahagian tepi..kena suai padankan warna...memang nampak kesungguhan wafiq nak tau macam mana nak pasang puzzle.. mainan uji minda nie bagus untuk kanak-kanak..layankan aje la..






Knock piano...yang nie yaya belikan untuk sepupu wafiq..yakni anak sedara yaya yg kiut miut tu..Rifqi Harraz..tapi wafiq macam dah 'jatuh suka' dengan knock piano tu..dah buka pun kotak tu..wafiq dah rasmi dah...nampak gayanya yaya kena carikan mainan lain untuk dihadiahkan pada Harraz...






Termometer...yang nie tangkapan ayah wafiq..katanya nak check suhu bilik..nak confirmkan suhu bilik sama dengan suhu CPU...yaya tau guna je komputer..mr.tmfs la yang selalu check suhu...hihi..



Itu lah 3 tangkapan kami di kedai buku en.lau malam ini..ke kedai buku tapi buku tak beli pun..hihi..khatam buku yg lepas2 dulu...hihi..




.
Published with Blogger-droid v2.0.9

2 comments:

  1. Akak memang ajar anak ke kedai buku sejak kecil lagi. Dah besar2 sekarang ni memang diorang suka ke kedai buku. Kita pulak yg tak larat menunggu mereka pilih buku..

    ReplyDelete
  2. bagus lah..budak2 skrg main puzzle dlm ipad je kak

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...