Tuesday, December 25, 2012

Meriahnya Krismas - Tumpang bergambar

Bismillah...

Assalamualaikum ...


Cantik di mata..jadi kami tumpang bergambar ^_^



besar sungguh Gingerbread Man nie..sampai membulat mata Wafiq.. @ Berjaya Megamall, Kuantan


Wafiq tak nak bergambar..dia suka tengok jer..tak apa..ibu boleh ambil alih..hihi..Santa tu boleh goyang-goyang..tu yang Wafiq ralit sangat tengok...


snowman.. @ Hotel Mahkota, Melaka


itu rusa erk?


nampak je pokok krismas..mesti lama dia tenung..tengok bear, pegang loceng, heran agaknya merata-rata ada pokok nie..


Sepanjang jalan masuk ke Cowboy Town A Famosa memang meriah dengan segala perhiasan Krismas


Snowman lagi..snowgirl tak ada ke? hikhik @ East Cost Mall, Kuantan

Apa pun kita sebagai Muslim memang ditegah oleh agama untuk merayakan perayaan agama kaum lain..
apa yang yaya tau Chinese New Year lain sebab yang tu sambutan tahun baru ikut kalendar cina, perayaan agama seperti Krismas & Deepavali memang tak boleh raikan...

betulkan kalau tersilap...

nasihat dari Dr Zakir Naik ....







.

7 comments:

  1. Amboi, bestnya jalan-jalan.
    Betul tu Azura.. tak boleh kita menyambut perayaan agama lain.

    ReplyDelete
  2. Didalam islam sememangnya ditegah mengucap selamat malah meraikan pula perayaan agama lain sekiranya tiada keperluan yang penting dan mendesak kerana ianya seolah2 kita mengiyakan agama mereka.

    Walaupun begitu, timbul pula hadis2 palsu yang menyokong kenyataan diatas. Yang ditegah itu betul ... tetapi hadis yang menyokong itu salah kerana diada adakan (bukan daripada perkataan yang disebut oleh Rasullullah s.a.w)

    Sewajibnya, penegahan itu perlu disertakan dengan hadis yang sohih bukan hadis yang palsu. Oleh yang demikian, orang mulai keliru.

    ReplyDelete
  3. Didalam islam sememangnya ditegah mengucap selamat malah meraikan pula perayaan agama lain sekiranya tiada keperluan yang penting dan mendesak kerana ianya seolah2 kita mengiyakan agama mereka.

    Walaupun begitu, timbul pula hadis2 palsu yang menyokong kenyataan diatas. Yang ditegah itu betul ... tetapi hadis yang menyokong itu salah kerana diada adakan (bukan daripada perkataan yang disebut oleh Rasullullah s.a.w)

    Sewajibnya, penegahan itu perlu disertakan dengan hadis yang sohih bukan hadis yang palsu. Oleh yang demikian, orang mulai keliru.

    ReplyDelete
  4. bestnye..sempt mik gambr erk..kite xmik pun hihi

    ReplyDelete
  5. Kelakor pulak rusa tuh :) hihihi...

    ReplyDelete
  6. Tak boleh sambut dan ditegah mengucapkan selamat. Kalau kita ucap selamat tu seolah2 kita meng-ia kan Tuhan diorang..

    Anyways, jemput singgah ke blog saya dan minta click G+1 utk entry ni..
    http://nikkhazami.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian.html

    have a nice day.. :B

    ReplyDelete
  7. tp org2 kita ni selamba2 je wish kak. 1 malaysia katanya..nak salah sape tu?

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...