FB

Wednesday, December 26, 2012

Enggan berpisah

Bismillah...

Assalamualaikum...






Berdrama setiap pagi...musim cuti sekolah nie setiap hari Selasa, Rabu & Khamis nenek nak menjaga wafiq...berbahagi jadual nenek dan tok ma..cucu dekat sorang nie saja...

Bila sampai rumah nenek mulalah drama air mata..tak nak bagi ibu pergi kerja...kena kelentong berguni baru jalan...

'Ibu nak pergi isi minyak sekejap je..'

'Ibu nak pergi isi angin tayar je sekejap'

'Ibu pergi work sekejap je..buat work cepat2 pastu ibu balik'


Dan pagi nie..baru je cakap ibu nak pergi work..terus disambung wafiq...'barang ibu tertinggal ke?'...'lepas ambil barang ibu, ibu balik cepat ye..'

Tapi sekejap je sedihnya..lepas tu elok je dia main dengan pak su dia..

Alahai anak ibu..nie baru hantar duduk rumah nenek..nanti sekolah minggu depan tak tau la macam mana..




.
Published with Blogger-droid v2.0.9

8 comments:

  1. Manja lah tu Yaya, tapi macam kata yaya sekejap aje lepas tu dah ok...

    ReplyDelete
  2. alorrr pandai die tolong jawabkan ye..

    mesti dah lali dgn drama ibu die pepagi ni hehe

    ReplyDelete
  3. hehehe...kesian wafiq.
    nnti sekolah lagi best..byk kawan, boleh belajar macam2...rajin2 gi sekolah yer

    ReplyDelete
  4. Wafiq dah pandai carikan alasan untuk ibu dia, ya? :)

    ReplyDelete
  5. hero kecik akak pun dah nak start tadika, tapi asik merungut takmo pegi tadika ja, alasannya, tak best, ramai sgt kwn2...kesitu le pulak

    ReplyDelete
  6. sure sayu hati kan.. aqil dengan damia pun pandai buat perangai mcm tu.. sedih sungguh..

    ReplyDelete
  7. alololo sedeynye...syg nye nak tinggal kan anak kan..

    ReplyDelete
  8. Assalamualikum....
    Salam perkenalan...dah follow no cantik 1212

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...