FB

Thursday, November 22, 2012

Pelakon Siri Merlin


Assalamualaikum ....

Pagi tadi dah cerita sikit-sikit pasal cerita Merlin nie..sekarang  jom kita kenali para pelakonnya pula.


Colin Morgan pemegang watak utama sebagai Merlin yang sweet ^_^


Merlin bersama Gaius seorang tabib istana..nama betul Richard Wilson


Raja Camelot iaitu King Arthur Pendragon (Bradley James) yang adakalanya sombong dan eksyen dengan Merlin, suka ketuk kepala Merlin tetapi sebenanrnya berhati mulia dan seorang yang merendah diri..


nie pula Angel Coulby yang membawa watak sebagai Guinevere atau  Gwen..seorang pembantu istana ...


Gwen dah selamat berkahwin dengan King Arthur ... maka selamatlah menjadi Queen Guinevere Pendragon

 nie pula ayah King Arthur iaitu King Uther Pendragon (Anthony Head)..akhir season 4 ritu King Uther dah mangkat..tapi awal season 5 King Uther bangkit dari alam roh setelah diseru..tapi dah kembali ke alam roh semula dah..sempatlah dia mengamuk sebab Arthur kahwin dengan Gwen, Arthur pula dikatanya tidak tegas dan terlalu mendengar pendapat ramai..kena memerintah ikut cara dia..

 

 Katie McGrath membawa watak Morgana Pendragon..asalnya Morgana pun tinggal di Istana..anak angkat King Uther.. cantik kan ?


 
tapinya setelah dihasut kakaknya Morgana dah jadi jahat... sentiasa cuba mencari jalan untuk membunuh King Arthur untuk merampas takhta. Morgana pun ada magis sama macam Merlin







8 comments:

  1. suka merlin walaupun slow2 blur gitu...gwen seksi sggh hbis nampak lurah dendam...gaius tua doh....morgana makin jahat..arthor raja berjiwa rakyat....

    ReplyDelete
  2. husband saya tak suka sangat cite merlin..tapi dia selalu cerita pasal merlin yang dalam sejarah england..best jugak..hehehe..

    ReplyDelete
  3. minat kita sama..hhehehe.. sanggup tak kuar rumah nak tgk citer ni senin lepas.... tak sabar nak tunggu minggu depan plak.. mmg setiap minggu ker lepas ni?

    ReplyDelete
  4. Suka gilerrr dengan siri Merlin

    ReplyDelete
  5. Cerita Merlin best dan menyeronokkan.. :D

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...