FB

Thursday, November 22, 2012

Merlin

Assalamualaikum ...

Merlin . Satu lagi TV Series yang menjadi favourite selain Supernatural..memang frust menonggeng kalau missed tengok...sekarang dah bersiaran kat TV..setiap hari Isnin jam 10 malam di TV 3..Isnin lepas bersiaran sampai 2 jam..aneh dan pelik tapi yaya suka! weekend hari tu pulak slot mega movie pun tayang Merlin..pun suka sangat !


Merlin..sekarang sudah Season 5


Kisah zaman dahulu kala nie memang best..prop semua hebat..dari Cinderella, Snow White, Robin Hood, The Cave Of The Golden Rose ... terbaik la cerita macam nie..yaya bukannya hantu TV.. 7 malam di rumah..satu atau dua malam je tengok tv..tak percaya? silalah percaya..so sekarang Isnin malam adalah hari menonton tv.. sebab ada Merlin..hari lain bukan tak buka TV..buka..tapi setakat tengok berita TV9..suami kaki download tapi tak terlayan dan tak terpilih segala mak nenek yg dia download termasuk Merlin..tengok TV lagi best..

okeh.pasal Merlin.

Merlin nie pambantu Raja Camelot (Arthur)..Merlin tinggal di istana bersama tabib istana (Gaius) ..Merlin dan Gaius ada magis tapi masa zaman ayah Arthur (Uther) magis diharamkan..untuk season nie..Arthur dah kahwin dengan pembantu Istana (Gwen)..fuh..pembantu boleh jadi permaisuri..besh.besh. plot utama cerita iaitu rancangan Lady Morgana untuk menjadi Raja Camelot..King Uther pula dah penjarakan last great dragon, tapi naga tu dah bagi tau Merlin bahawasanya nanti Athur akan menjadi raja pada sebuah kerajaan yang besar dan hebat tapi Arthur nie sebenarnya bodoh sombong sikit..suka benor membuli Merlin..suka ketuk kepala Merlin..jadinya Merlin selaku pembantu selalu memberi pendapat yang bernas..lagi pun naga dah bagi tau kan Merlin kena jaga Arthur..Part buli membuli antara Merlin dan Arthur memang best..

Korang yang belum pernah menonton Merlin cubalah tengok Isnin depan..mana tau jatuh cinta dengan Merlin.. ~_^

8 comments:

  1. idah pun suka tgk merlin..tp aritu tgk x hbis sbb panjang sgt..mata dah ngantuk giler....tp mmg suka sgtla tgk citer ni...bukan senang tau idah nak layan citer omputih gini...

    ReplyDelete
  2. Salam Kenal..
    Peminat Merlin eh

    JOM~
    Nak invite join 1st Giveaway Blog Qashmere
    Banyak hadiah yang menarik untuk semua.

    ReplyDelete
  3. Kak zan pun minat kat Merlin..suka tengok mukenya yg cute dan innocent.

    ReplyDelete
  4. x bestlah kalau tak tgk dr mula..hehe

    ReplyDelete
  5. saya tengok kalau tertengok..sbb merlin tu comel..hahaha...

    ReplyDelete
  6. yaaaaa! hantu merlin jugok! kuikuikui

    ReplyDelete
  7. memang follow setiap series Merlin
    (^_~)

    ReplyDelete
  8. aku pun peminat merlin dr season 1 heheheh

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...