FB

Wednesday, November 14, 2012

Durian Crepe - Serius Teramat Sedap!


Assalamualaikum ...

Punya la ramai yang berniaga durian crepe nie..bukan main meriah lagi kat blog dan facebook..umpama wabak dan dahku terjebak!..hehhe.. tak kan la tak terjebak, segala puji-pujian dari orang yang dah makan tu boleh menggugat nurani..nak jugak rasa seketul dua..ye ke tidak sedapnya sampai menjadi bualan rakyat alam maya nie..

tapi al-maklumlah..hamba nie nun jauh di Kuala Terengganu..kalo duk Kolumpo lama dah eh telan durian crepe nie..alasan je kan..nak makan buat sendiri lagi dapat makan banyak..antara malas dan rajin..tapi yg 1st time kena beli dulu.baru tahu rasa yang original tu macam mana..kalau terus buat nanti ingat yang buat tu sedap sangat dah..padahal 9/10.. ye dak?

tertengok wida - mama una dan waiz - order durian crepe kat FB..apalagi niat nak makan durian crepe yang dah tenggelam nie terus timbul balik..sibuk la yaya menanya order kat mana...rupanya kat Kuala Terengganu nie ada orang jual.kat Chendering ..korang boleh add Anum Cookies kat FB..Anum Cookies tak ada kedai..dia buat kat rumah je..nasib duk flat..senang nak mencari..

maka petang semalam Yaya pun pergi la ambil durian crepe tu..order sebekas je dulu...nak test..bila call yang menjawab bukan Anum..adik dia kut..dia kata kak Anum tak ada..keluar pergi beli durian..perghh...laku la durian kat pasar payang nun...

 warna kulit kuning menggoda ....

isi dalam whipping cream + durian ...wallaweh..sejuk je anak tekan bila telan..nikmatttt



yaya makan  dua setengah biji.. (ikut hati nak makan 3 biji..) bagi kat adik Amir satu setengah biji dan sebiji untuk mr.tmfs...sebekas ada 5 biji (RM10) ... tapi serius cakap menyesal tak beli 3 4 bekas..alang-alang pergi Chendering dari Panji Alam kan...

tapi Wida dah mention kat  blog dia..kat Batu Buruk pun ada orang jual durian crepe nie..ish Wida nie..terer betul ko menjejak si durian crepe nih! Batu Buruk dekat lagi dengan rumah..3 4 minit je..hihi.. nie  link kat FB ... Family's Patisserie ...






.

14 comments:

  1. Assalamualaikum (^_^) datang follow blog ni. Follower yang ke- 1187 .

    Nanti jikalau ade kelapangan , awak tinggalkan jejak link blog awak di sini ya Exchange link

    nanti saya dapat Blogwalking awak selalu (^_^)

    Hope dapat jadi rakan yang sejati dalam blogger ni ya , kita gunakan peluang ini sebaiknya untuk mengeratkan lagi hubungan antara 2 blogger (^^_)
    Salam perkenalan ; ) sekali lagi dari Fariz Reza .

    From: Fariz Reza [Dot] Com

    ReplyDelete
  2. memang sedapkan. kalau kat umah akak ni, beli 5 paket pun tak cukup tau. anak2 akak suka sgt

    ReplyDelete
  3. menyesal order sebekas je kan kak..saya mkn 2, mks mkn dua..se bg kat pekerja [kerat 2]..hahaha.

    ReplyDelete
  4. Kakcik dapat makan lebih dari 10 biji semalam! (adik ipar yang buat). Puas hati kakcik. :)

    ReplyDelete
  5. hahaha..dik..akak dah pandai buat sendiri dah..wuhuuu.. selamat duit aku..

    ReplyDelete
  6. tu la..aritu bru je rase..slalu tgk gmbr je..nsb bek member seopis jual bnda nih..serius sedap...huhu

    ReplyDelete
  7. Sedapppnyer.... Ros try yg mini crepe, skali ngap... :p

    ReplyDelete
  8. sedap ye yaya.. aku dgr durian ni lemah sikit sbb x brapa minat tp ramai yg kata sedap heheheh kat seremban ada yang jual.. nntilah try gok se hehehe

    ReplyDelete
  9. memang ramai yg tengah menggembar gembur kisah si Durian Crepe .
    memang teringin nak mkn, rasenye kat Langkawi ni xde org jual.
    kalo nk mkn, kena buat sndiri :)
    Take Care

    ReplyDelete
  10. x pernah try lagi..tapi sana sini update durian crepe nih...

    sebab tekak ni tak masuk durian lah. semua kata sedappppppp.

    ReplyDelete
  11. xpnh try...tp ramai dok ckp terbaik crepe durian ni...

    ReplyDelete
  12. saya selalu makan dulu..2 thn lepas kot..nama dia durian pancake kat sunway...skng kedai tu dah ttp dah, baru kuih ni glamer..heheh

    ReplyDelete
  13. belum terjebak lagi hahahaha... Takat mkn doyan berbiji2 tu boleh la hikhik..

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...