FB

Tuesday, October 16, 2012

Hari Terakhir Modul 2

Assalamualaikum....


Entri Alim Kids sepanjang modul 1

Alim Kids Playgroup 

Anak Tak Fokus !

Gajah

Masa Lalu Dan Masa Hadapan

Kecik-kecik buleh sijil doh..[ Alhamdulillah..]


06.10.12 berakhir sudah Alimkids Playgroup modul 2 .. modul 2 fokus pada ' The More We Get Together' .
Alhamdulillah...walaupun playgroup nie sejam lebih je setiap minggu tapi Wafiq dah banyak improvement
dah boleh join anak-anak lain..dah tak membawa diri macam modul 1 dulu..iya lah..Wafiq tak pergi taska...siang hari duduk kat rumah berdua je dengan tokma..jadi memang tak ada kawan...pendek kata tak berapa nak faham la erti keriuhan dalam berkawan tu..teruk kan peel anak i..bising-bising cannot tau..haih...tapi sekarang dah ok...lega la sikit kan sebab tahun depan dah nak hantar tadika..

Akiviti sepanjang module 2 nie lebih fokus pada my family, my home , my toys, my friend , my fav things.. ingat masa module 1..bila nak habis playgroup anak-anak akan nyanyi lagu Barney .. I Love You tu..bila sampai lirik ..'with a great big heart and a kiss from me to you..' dulu bukan susah nak cium..sekarang tak cium tak peluk tak sah ;) dan sepanjang bersama Alimkids Wafiq pun dah terbiasa dengan ucapan Alhamdulillah, Subhanallah, Masya Allah, Thank You Allah..Alhamdulillah..Bila yaya tanya, 'what does you say when you see something very amazing?' .. he said..'Subhanallah...' sejuk je hati mendengar jawapan anak..

tapi biasalah anak kecil..pandai satu perkara..banyak pekara lagi timbul...sekarang musim dia main sorok-sorok..musim merajuk...musim guna ayat 'ibu jangan cakap macam tu..tu perkataan tak baik..' ..walhal kita nie nasihat dia contoh .. 'Wafiq duduk atas kerusi tu baik-baik..kalau jatuh sakit..'<----adakah ini perkataan tak baik ??? hahaha...


 pagi tu kelas start awal sikit..jam 9 pg...pagi-pagi dah seronok 'naik bas' sambil nyanyi lagu the wheels on the bus go round and round...

 bersama arts and crafts dorang.baju purple tu salah seorang teacher..Wafiq kata dia buat jari-jemari Salleh....lepas kelas terus sessi penyerahan sijil..

 lepas kelas mandi-manda pulak..seronok kemain budak2 nie..nie kat Pusat Akuatik Terengganu
 Wafiq dgn abg hensem..abg hensem nie dah jadi abg kesayangan Wafiq..padahl baru 2 3 kali jumpa..rupa dia ada iras Syamsul Yusof tau..hehe

 lepas mandi manda...duk main slide pulak kat KFC ..KFC dgn kolam terpisah dengan sekeping cermin je okeh..dah penat main air,main slide..harus la makan-makan..tapi tak snap la pulak pic time makan.. ;)








10 comments:

  1. Cara pendekatan terbaik buat anak-anak seusia Wafiq kena pandai berpsikologi kalau tak memang tak menjadi sebab budak banyak ragam kan..

    ReplyDelete
  2. assalammualaikum..

    salam perkenalan..
    mmg sejuk hati ibu bila anak2 mengucapkan kata-kata ibadah..Alhamdulillah

    ReplyDelete
  3. salam singgah & blogwalking sini.. :D

    bahagia dengan anak-anak. >_<

    ReplyDelete
  4. eh menariknya modul2 ni..takde la budak stress belajar dalam kelas je kan..

    ReplyDelete
  5. nt jumpa lg tak abg hensem tu..wafiq kim salam kt abg hensem ea.haha

    ReplyDelete
  6. wah wafiq dah ada abg kesayangan...sonok budak2 bila main air....:)

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...