FB

Tuesday, October 9, 2012

Gundam


Assalamualaikum ...

Mr. TMFS...banyak sungguh hobi en suami sorang ni..tapi yang pasti memancing tak ada..tak dapat ku bayangkan kalau suamiku kaki pancing..hehe..setakat ni dia paling suka main badminton..hobi yang lain pula lebih kepada mengumpul..kumpul majalah PC..kumpul pistol/senapang mainan..kumpul segala robot/gundam..transformers la, kamen raider la..koleksi movie la..ceita bersiri la..sampai berlambak CD..tak faham dahku..minggu lepas dia ada order softgun from china..dan tersangatlah suka hati daku sebab kena tahan dengan kastam..so barang kena return.,haha..biar ada pengajaran..benda bahaya jgn diorder walaupun hanya mainan..

tak apa la dia aa minat..tak ada la bosan sangat kan..macam yaya nie..bila tanya kat diri sendiri 'apa hobi aku' ..huh..tak terjawab! tak ada jawapan..tak ada obses denagn apa pun..semua sedang-sedang je..hihi..masak sedang-sedang..buat kuih sedang-sedang..hehe..

baru-baru nie suami ada beli 'sekor' lagi gundam...mula-mula tengok tu tak terbayang rasanya macam mana nak siapkan biar jadi macam gambar kat kotak tu...



nie peringkat permulaan..kena siapkan satu persatu..kepala..bahu..lengan..dada..haih..tengok dia buat pun yaya naik runsing..tak boleh betul yaya tengok benda kecik-kecik gini..hehe...



haah..dah siap!bini dia suka tengok time dah siap jer..seminggu jugak baru siap pasang..besar jugak gundam yg sekor nie..ada pedang kat tangan sepatutnya...



bersama kawan-kawan yang lain..bila masuk gobok tapak dan pedang kat tangan kena tanggalkan..dah tak muat ruang dah...


sebenarnya yaya ok jerrr dengan semua minat suami..asalkan dia tak ada hobi yang membuatkan dia berada diluar rumah sudah...hehehe..tp alhamdulillah sebab dia bukan jenis lepak kat kedai minum air secawan dengan kawan-kawan sampai berjam-jam...dia keluar bila yaya ajak keluar je..hehe..untung kan?



*hmm....suami/bf korang ada yang kaki pancing tak? ce kongsi-kongsi...hehehe....



9 comments:

  1. Somi akak pernah ada hobi mancing yayz. Memang nyampah! hujung minggu jer angkut btg panjing tepi lombong atau sungai...terkulat2 ler kita kat rumah, tak boleh naj ajak jln dgn anak2. Sekarang dah stop hobi tu. dah naik pngkat kat tempat kerja so beban kerja banyak agaknya so tak sempat nak mancing!

    ReplyDelete
  2. wida minat memancing...teringin nak memancing,tp khir plak x suka.
    rajinnya suami kak main pasang2 gundam tu yer, kalau khir mau mengamuk main benda2 halus ni..hehe

    ReplyDelete
  3. amboi byknyer robot..mau juling mata nak siapkan..ntah sy pun x tahu hobi sy gape..sama cam yaya gak kut..semua sedang2...takdok yg betul2 obses....

    hobi laki pun sama gok kut sedang2..seb baik dok minat mancing....bg sy cam buang masa jer tggu dpt ikan..bek beli pasor jer..hik..hik...kes x minat punyer pasal...kih..kih

    ReplyDelete
  4. wah banyak jugak minat hubby ye....abg saya kaki pancing,kaki menjala....erm mmg xlekat la kt umah,mujur kak ipar jenis xksh.tp saya xbekenan la sape2 yg obses sgt dgn pancing ni, ye la sampai lupa benda lainkan.

    ReplyDelete
  5. Kalau kerja sailor ikut kapal macam anak saudara kakak pistol mainan tu boleh aje lepas Yaya. Kalau import sebab kena declare kat kastam itu yg sangkut...

    ReplyDelete
  6. pehh..sy pernah tgk org yg gilerkan gundam ni..harga die leh tahan jgak kan..hehe

    nk pasang mmg naik juling la..kalo ilang mau merata menyapu nk jumpa..hoho..

    ReplyDelete
  7. mak ai..hobi dia bermain robot. kak yaya nnt xde minat masak da,sb nak main robot je.ahhaa.

    xde org kaki pancing la.

    ReplyDelete
  8. ahahaha..Mmg tak boleh tau order barangan macam pistol senapang tu..walaupun mainan!

    Rajin nya suami awak...saya mmg tak boleh la nak beli Gundam ni...takde kesabaran nak sambung parts kecil2 tu!

    ReplyDelete
  9. hihihi.. tuuu dia minatnya sampai penuh gobok ekkk..
    Suami shima suka memancing. TAPI memancing udang galah sahaje hihih.. Dia tak suka pancing ikan, tp biasanya klu dah nama memancing, dpt jugak la ikan yg sangkut kat tali pancing tu kan hehehe...
    Jgn tak tahu, joran aje dah 1k> itu belum masuk enjin bot! huhuhuhuhu..
    Tp nak mancing udang ni tgok air.. so tak lah dia hari2 keluar mancing :))))

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...