FB

Tuesday, October 16, 2012

Bola kampung dah dipecahkan..

Assalamualaikum ...

P

Awal tahun 2012 mula isi duit syiling dalam tabung bola kampung..maknanya dalam 10 bulan jugak la kan..kadang-kadang Wafiq mangaku tabung nie tabung dia..banyak duit tabung dia ler..tabung motosikal dia bila nak penuh tak tau..kalau ada duit syiling harus masuk tabung nie dulu..tabung Wafiq pulak kalau jumpa duit tersepak dalam rumah..baru suruh dia masuk tabung dia..nanti la nak,tunggu sekolah rendah ibu bg 5 kupang..balance masuk tabung ye..

ok..jom kita agak, ada berapa RM dalam tu ..yaya agak dalam RM110-120 ..adik yaya agak RM200 ..

asing-asingkan ikut nilai.. duit syiling baru dengan duit syiling lama membuatkan yaya terpaksa buka mata besau-besau..duit 20 sen dgn 50 sen kena tengok betul-betul..satu lagi 10 sen dgn 5 sen ..size nak sama besar..size tak leh guna pakai dah..kena tengok nombor..haih...saper la yang design duit nie ye ? sape design tak penting sangat..sape yang approve design tu lagi penting..hikhik..kesitu pulak..

 lepas asing kita main susun-susun pulak ..hihi..seronok la kira duit syiling..asyik duk kira duit kertas jer kat ofis tu...

 jeng-jeng ..(jeng-jeng la sangat...) RM 116.30 ! ..(terer jugak daku mengagak!)

masuk plastik la pulak...nak tukar dengan makcik tokey kantin sekolah yang selalu nak duit syiling...




*kalau syiling memang tak luak..dah berukar jadi kertas...lama manakah mampu bertahan ;)











9 comments:

  1. bagusnye menabung..kit alg ade duit syiling lg nak guna.sebab serabut tengok.ahha

    ReplyDelete
  2. betol. sya kumpul syiling jugak tapi ingat nak masuk akaun bila tukar nanti. hehehe.

    ReplyDelete
  3. hihi....tol tu.klu duit kertas lme da melayang ke soping mall...hihi...

    ReplyDelete
  4. b4 hangus masuk bank terus kak..
    kalo duit mama die,leh la g buat bayaran ansuran emas tu..hehe

    ReplyDelete
  5. sebab tu sy suke smpan duit syiling, sebab duit kertas mmg tak tahan lame dlm beg..hehehe

    ReplyDelete
  6. salam kenal

    syoknya ajar anak2 menabung.. akak pun slalu tukar dgn akak kantin skolah..

    ReplyDelete
  7. kalau dah tukar mmg laju je abehnya....tu la konpius syiling baru ni,sesaiz je, selalu jugak tersalah amek masa nk bayar barang.bulat je mata dok tgk betul ke x nilai dia.huhuu

    ReplyDelete
  8. hahaha.. sama la shima suka kira duit syiling... klu dh tukar jd duit kertas alamatnya mmg tak lama la simpan hikhik..

    ReplyDelete
  9. yelah kak..dapat duit kertas tu,pergi sabasun kejap je abisnya

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...