FB

Friday, September 28, 2012

Silang Kata


Assalamualaikum ...

Terkejut..rasanya baru lagi hadiahkan father in law buku teka silang kata nie..tapi ayah dah habiskan semua...fuh semangat daku..daku nie bab teka silang kata nie slow sikit..dalam harian metro tu ada la cuba-cuba buat..tapi memang take time..dah la take time tak berjaya jawab semua pulak tu...



buku teka silang kata tu ada 3 tahap..yaya beli yang tahap 2..tahap sederhana..sederhana pun boleh tahan jugak susahnya..




ada 126 teka silang kata..banyak kan..tapi ayah buat sekejap je..rasa tak sampai sebulan..tiap2 hari buat 4 muka surat agaknya..ada jawapan tapi tak aci tengok la kan..mak cerita ada satu hari tu mak ajak ayah lunch .. ayah cakap sekejap..dari nak lunch sampai membawa ke petang..asyik duk sekejap..sekejap.. tu dia buat silang kata sampai lupa makan..dasyat nie..

yaya memang dah tau..ayah dan mak mertua memang obses sungguh dengan teka silang kata...kalau ayah tak dapat jawapan ayah akan tanya mak..menggembleng fikiran lah mereka berdua..memang padan sungguh mereka berdua..haha..kalau masih tak dapat jawapan kami balik je kerja mereka akan tanya.... mr.tmfs pulak ada masanya otak dia ligat jugak bab teka silang kata ni...tapi yaya kebiasaannya memang tak dapat bg jawapan..hahaha...

2 minggu lepas yaya dan suami diuji...balik je kerja..melangkah masuk dalam rumah..duduk sekejap..mak mertua bertanya..ni soalan dari dalam buku tu jugak..dorang dah ada jawapan pun tapi saja nak ngetest menantu dia yg sorang nie hah..

MIL : ra ... klu dia almari kecil dan para menteri..cuba teka apa kaitan almari dan menteri...
YAYA : ermm... ada kaitan ke ma ?
MIL : -senyum-senyum-
MR.TMFS : -senyum-senyum- awak tak tau ke?
YAYA : dah tu..awak tau?
MR.TMFS : senang je tu..

yaya masih berfikir..dan memang tak ada jawapan..tapi akhirnya tau jugak..mr.tmfs bagi tau... korang cuba teka.......

almari kecil dan para menteri

jawapannya :

jeng-jeng

~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~

KABINET !








daaa...







7 comments:

  1. Memang senang sangat jawapannya. :)

    ReplyDelete
  2. hihihi... agak kabinet jugak.. BUkan gobok ehh hihihi..
    Shima pun suka main tp sudoku la.. mmg tak ingat nak mkn minum dah klu dah start buat tuh..

    ReplyDelete
  3. hebat la sebulan boleh siapkan..hahaa saya pun tak terfikir jawapan yg MIL akak tanya soklan tu...

    ReplyDelete
  4. hihihi...dlu suke juga teka silangkata nih, skang cm da mls je nk wt..hihi

    ReplyDelete
  5. saya pon failed gak bab2 teka2 ni..blur

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...