FB

Thursday, September 27, 2012

Maxis Celcom Maxis Celcom - Feninnnn

Assalamualaikum ....

Ini bukan entri pembandingan syarikat komunikasi mana lagi baik tapi hari nie dua nama nie telah bikin guwe fenin..bukan salah mereka tapi salah diri sendiri..

Di handphone yaya pakai line Celcom.. tab pula pakai line maxis.. tab adik yaya pula pakai line Celcom.. dua hari lepas dah bayar bil untuk telefon dan tab yaya guna maybank 2u..ok..tak ada masalah.. Tadi pula pun guna maybank 2u yaya nak bayar untuk adik..sebelum nak memilih payee memang yaya teramat berhati-berhati..beringat yang adik yaya guna line Celcom...

Lepas bayar bil tab, bayar bil TNB pulak..dah siap semua rasa nak tengok lagi sekali...

adoyainya...

tersalah pilih payee !!!!

terlalu berhati-hati pun boleh bikin masalah tauuu...huhu...otak fikir lain, tangan buat lain..so jd clash..haha..

perbezaan antara maxis dan celcom kat maybank 2 u..bila korang buat pembayaran, untuk celcom lepas masuk no akaun akan keluar bill register name..untuk maxis tak ada...nasib baik yaya perasaan macam tak keluar je nama adik tadi..tengok2 daku pergi klik maxis..apa nasib RM 150 daku? arghh...kacau sungguh.

yaya call hotline maybank 1300 88 66 88..lepas tu tekan 1, tekan 4, tekan 3 (^_^) baru dapat bercakap dgn khidmat pelanggan..nasib tak menunggu lama...lepas bagi detail segala dia cakap dalam masa 6 - 8 minggu baru duit akan dikreditkan semula ke dalam akaun kita..maybank kena tunggu report dari maxis dahulu..lepas maxis confirm no akaun tu tak wujud baru duit dikembalikan kepada maybank..(dgn syarat kita dah buat report...)

take time kan..tapi tak apa la..asal dapat semula..(bukan ABC - Asal Bukan Che Mat...Sabtu nie ada demonstrasi ABC kat Pantai Batu Buruk..) nak tau apa cerita sebalik ABC..gugel lah yer..

Jadi pengajaran untuk diri sendiri..tarikh kemuncak jangan mengada buat payment online..haha..tadi sibuk benor nak prepare untuk pembayaran cukai perkhidmatan..hari nie last day..esok jumaat Terengganu kan cuti..sebenarnya dah siap awal pun kira-kira cukai perkhidmatan ni.tapi ada satu income tu projek lama.MOA masih guna 5% service tax..untuk tahun nie Kastam tak terima dah 5%..semua 6%, jadi syarikat kena tanggung la 1% tu..tapi income tu baru dapat ..akauntan pulak tetap berusaha nak bayar 5%..siap call AG(bukan AG Hot FM..hihi) ..daku pulak dah berdebar2..hari nie kan half day..haih..last guna 6% juga..lewat sehari penalty 10% tau...eh..korang paham tak daku ceita apa nie..

apa-apa jer la....




9 comments:

  1. yang membacanya pun pening yaya..hahaha..

    saya guna line telefon dgn hs semua guna maxis.. tapi pening jugak time nak bayar sbb bil tak sekali..diorang asingkan pulak dah skang ni..hangin je..

    ReplyDelete
  2. Nanti kakcik nak gugel tentang benda apa ABC - Asal Bukan Che Mat tu...

    :)

    ReplyDelete
  3. pembayaran online mmg kadang2 pening kepala.. nisah pon selalu membulat2kan mata utk melihat balik sebelum klik "confirm" or "process" .. semoga rm150 tu selamat ye (^_~), salam ukhwah :)

    ReplyDelete
  4. kalau org akaun cam kita2 ni..pahamlah, hehe

    ReplyDelete
  5. Hihi senyum sorang2 saya baca post awak ni, sbb saya pun penah camtu, nasib baik payee tu hubby senang nak claim blk. Anyway salam kenal dan jemput dtg blog saya ye

    http://anisvitashop.blogspot.com/2012/09/sale-sale-sale.html

    ReplyDelete
  6. owh! takpe mudah2an dapat balik duit tu..
    Shima tak pernah guna maybank2u... hihihi... tak reti pun ye jugak kikiikik

    ReplyDelete
  7. saya pulak salah masuk telco masa topup kredit,tp guna cimbcliks.nk topup maxis tp terklik celcom,padahal dah berhati2 sbb mmg guna dua2 telco..RM10 je tp ttp duitkan.pihak CIMB return duit tu ke no celcom dlm masa 24jam sbb no akaun xwujud....huhuu

    ReplyDelete
  8. nk dpt duit balik bkn senang kn bila tersilap.ermmm fenin jgk baca hhaaha

    ReplyDelete
  9. hihi ssh gak nk pki on9 ni kan. hihi

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...