FB

Tuesday, September 25, 2012

Bunga - kali nie ada gambar dah ye..hihi

Assalamualaikum....

*entri semalam dah di edit..sebab tak keluar gambar...^_^

Kisah bunga...

semangat yaya membeli 2 kuntum fresh daisy dan sekuntum kekwa...sampai je rumah,baru je masuk rumah..duduk dan letak bunga kat tepi...datang Wafiq,sambil pegang sekumtum bunga daisy dan bertanya nama bunga,masa tu jugaklah wafiq liukkan batang daisy...ibu tergamam..sekelip mata tamat riwayat si daisy..penat ibu memilih bunga pun belum hilang..terkejut ibu sampai tak terkata apa.. ayah jengkilkan mata...dan si anak .....

'ayah, jangan marah wafiq.wafiq masih kecil'...

Dengar bait kata dari anak..ayah tak jadi marah, tersenyum pulak kami...




Ni pula bunga kt rumah mertua...fanatik fresh rose..hihi..





Kisah di ofis pula... Kami nak tukar bunga baru..bunga untuk sudut penjuru je pun..tapi alahai...mula-mula pergi pilih main flower 2 jenis..pastu terserah kat dia la nak gubah macam mana pun..asal bajet tak lebih 200...pasu recycle yg lama je..esoknya nak pergi ambil.dia cakap bunga dah siap.harga pula mmg sharp rm200.letak duit tu atas kaunter..siap cakap kat dia lagi jgn buka bil lg sbb nak tambah bunga..tapi bila tengok kejadian bunga yang digubah tu berkerut dah kami tak berapa nak puas hati...macam main letak je semua bunga tu..pulak tu banyak betul bunga dia campur.



Komen korang?...

Tanya kat miss china tu boleh tukar bunga tak.dia cakap tak leh sebab dah potong2.. bunga kuning dan bunga sepit udang tu mmg kami yg pilih..yg lain tu semua dia letak..dan kombinasi tersangat lah tak kena...

Hmmm...kami cari bunga lain.yang nie nak letak atas meja receptionist..tp semangat nk memilih bunga dah down..teringat bunga td yang dah nampak cam k****g tu...agaknya miss china tu perasaan kami tak puas hati.last dia bg tukar bunga..tp dapat tukar sikit jer pon..


Nie la rupanya..selepas ditukar-tukar....terima je la seadanya...huhu

Dan kisah bunga meja pula tetap sad ending..haha..walaupun kami yang pilih bunga,kami tengok miss china tu gubah tapi disebabkan bunga 1st dah 'kecundang'.. tengok bunga meja tu pun xde feel tau..huhu....



Tak jadi letak atas meja..letak atas rak di penjuru tangga...sebenarnya kami cari pasu putih yg tak clear tapi xde..hentam saje pasu kaca..tak ada mood dah kan..hihi...tu pun rm 60 tau...lepas settle semua miss china tu bg bil, dia cakap total rm250.. kurang rm10 untuk bunga 1st..katanya dah kurang bunga..tp sikit benor diskaunnya kan..kawan yaya pulak dah masukkan bunga dalam kereta.tp bila dia minta duit yaya bg je duit sendiri..yaya pun dh mcm blur dah..masuk kereta tanya kawan,bukan ke td dia dh bg duit rm200 kt miss china tu..patutnya yaya tambah rm50 je la...kami masuk balik dlm kedai..dia cakap dia belum terima..kalau dah terima dia akan buat cash bill dan terus punch cash register..tp mmg kami tak bg buat bil dulu sebab nk tambah bunga..siap cakap ntah2 duit tu ada dalam sling bag yaya..eh pulak..kawan yaya tu tak bawak beg..dia pegang duit rm200 yg yaya siap2 bg kat ofis tu dlm tangan ye..dia cakap ntah2 u terletak kat mana2 masa cari bunga,belek pasu td..kami dah cakap dh..dia ambik duit tu masa kami mula-mula sampai.tap dia tak nak ngaku..choi sungguh la...dia cakap kalau jumpa dalam kedai nanti call bagi tau..

Dan ... Petang tu dalam jam 6 lebih miss china tu telefon bg tau dah jumpa duit dekat bahagian  pasu..huh..dan yaya yg tengok sendiri kawan yaya letak duit atas meja tu mula fikir bukan2..hihi...agaknya bila dah nak tutup kefai hari tu..bila check cash dlm cash register..pastu check.cash bill..baru tau duit terlebih 200.hmm..ye la tu jumpa kat pasu-pasu..

Bunga ini pula...


Nie pun bunga baru kat ofis ...bunga nie unik kan.. bunga merah yaya tak tau bunga apa..bunga kantan ke? Hihi...bunga hijau tu pulak tokey kedai cakap bunga angry bird..harga dlm 160 macam tu la...

Dan ini kisah last megenai bunga...


Bunga yg dah wujud sekian lamanya kat ofis nie..bunga kesayangan bos..so adalah mereka minta makcik cleaner tolong basuh..rendam sabun je kan..pastu jemur sampai kering..walaupun dah sekian lama bg tau minta basuh bunga tu..dan telah di beritahu berulang kali.. tapi bunga tu tetap begitu rupanya....hahahaha...


9 comments:

  1. bagus la opis akak.. siap ad bunga lg..

    ReplyDelete
  2. 200 tuk gubahan camtu ker?...cam tak berbaloi jer

    ReplyDelete
  3. ruginyalah kak..baik gubah sendiri, lagi puas hati..hehe
    tp mmg x cantiklah cina tu gubah..fesyen lama.

    ReplyDelete
  4. tol tu..xberbaloi..baik gubah sndri jer cmtu..

    ReplyDelete
  5. Wah ....minat bunga rupanya..... bunga dan wanita tak boleh dipisahkan....kan...

    ReplyDelete
  6. Kalau kakak sebab itulah Ya baik beli bunga gubah sendiri puas hati cantik tak cantik boleh buat sesama kawan. Kakak rasa amoi tu org baru. Kalau yg dah biasa florist biasa pandai..

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...