FB

Thursday, July 26, 2012

Terima Kasih Makcik Pah

Assalamualaikum ...

Ini entri pertama dalam bulan puasa..hihi..esok dah hari ke-6 puasa..sekejap je kan..selamat berpuasa buat semua teman-teman..5 hari puasa nie yaya tak jejak lagi kaki ke bazar Ramadhan..satu malas nak bersesak, yg kedua takut jadi tabiat Ramadhan yg lepas..pusing bazar Ramadhan tapi satu apa pun tak beli..hihi..sentap tengok harga kuih..harga makanan..nie baru Kuala Terengganu..huhu..3 hari pertama puasa sempat la buat kuih, menu utama tetap ada cuma rasa rajin nak buat yang tambahan..dah buat kuih ropa,onde-onde dan pengat pisang..hari bekerja tak sempat..kena tunggu weekend nie pulak fikir nak buat kuih apa..buat puding pun best jugak kan?

tapi masuk keje hari selasa, kat ofis our tealady - makcik pah - buat kuih kole kacang..kami pakat kumpul duit pastu makcik pah masak kat ofis..hihi..serius sedap kuih kole kacang air tangan makcik pah nie.. terlupa pulak nak snap gambar..

rabu pulak buat kuih tepung gomak..(google tau nak tau bahasa standard kuih nie..kami panggil tepung gomok)..lebihan tepung kacang hijau buat kole kacang ada lagi..tu buat tepung gomok tu..


bahagian Yaya dapat 6 biji..

ada lagi lebihan inti kelapa..esok makcik pah nak buat kuih gulung pulak katanya..haih...asyik ada lebihan bahan jer nie..bersambung aje kuih muihnya..hihi..tapi best jugak..makcikpah terer masak..apa yang makcik pah masak semua sedap..nasi goreng bodoh dia pun teramat sedap..serius!









.

13 comments:

  1. Bula puasa ni, kakcik tengok gambar makanan apa pun, kakcik mesti telan airliur! :)

    ReplyDelete
  2. suka makan kuih ni walaupun mulut comot hehe...salam kenal dan follow u

    ReplyDelete
  3. teliur tgk koi ni..inti nyoq tu..owhh melting

    ReplyDelete
  4. susah nak jumpa kuih tepung gomak ni..nak buat takut takde peminat pulak..

    ReplyDelete
  5. Kakak pun panggil tepung gomak. Feveret bapak kakak. Untunglah ada makcik pah satu office dapat bawa balik untuk berbuka..

    ReplyDelete
  6. shima panggil tepung gomak hihihi
    Klu nk mkn kena pi balik pontian :)

    ReplyDelete
  7. nak belajar buat kuih le...sama la kak saya pun tak jejak kaki lagi bazaar ramadhan.msk yg simple2 aje...

    ReplyDelete
  8. kalo tiap2 ari ada bekalan bebuka posa best tu heheehhe

    ReplyDelete
  9. salam...

    kita pun x jejak lagi kaki kat basar sbb x minat mana. kueh nampaks edap tapi selalu fikir rasanya, harganya orangnya..huhu

    ReplyDelete
  10. sonoknya..ada dapur ke kat ofis kak

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...