Tuesday, June 5, 2012

Rahsia lagi

Assalamualaikum ...

Cerita sabtu malam ahad.. saje nak tunjuk menu lain yg ada kat Rahsia .. sape yg belum baca entri tentang Rahsia , tentang Mee Jahak .. boleh baca SINI

kali ke2 pergi tak order Mee Jahak .. mr.tmfs tetap dengan nasi butter chicken, mak yaya pun order menu sama..kata mak 'sakit tekak aku makan nasi gini..bukan ada kuah pun.., nak kata tak sedap mmg pesen makanannya gini, makanan org puteh nie!'

adik yaya, yusry amir order chicken chop..dia kata sedap..makan sampai licin..tp yaya tengok cam bertulang gitu...ai suka yg semua isi..senang nak makan..chicken chop kat Yee Stall jugak terbaik bg yaya...

nie la rupa chicken chop... RM 10.00

 hashbrown (RM4.50) untuk Wafiq ...

 chicken nuggets (RM4.50) untuk Yaya ...

malam tu kami order menu ringan je..petang tu dah makan malam..perut nie masih terasa penuhnya..tapi heran sungguh dengan mr.tmfs..petang dah bantai nasi..malam makan nasi lagi..hmm..perut lelaki...

dah berkira-kira dari awal lagi nak order brownie as a desert..nok tera test sekali..

 kek tu panas..sekali tengok macam Twiggies Gardenia..(rasa mcm ye dah...) topping eskrem dgn sos coklat dan karamel...hmm..biasa-biasa jer la...

 air ibu panas, air nenek panas, air pok su pun panas... yey! air ayah sejuk!..dengan gelojohnya nak sedut air ayah dia...dan..'pedasnya!!!!'..hahaha...ayah Wafiq order Root Beer la....

dan..dan dan jugak ....

'Abang!...wafiq nok air teh o ping se!'

hahaha

kompius abg pelayan..order main-main ke betul nie..budak kecik nie main laung jer..terhegeh-hegeh abg pelayan dtg meja..bg la dik air teh o ping lg satu..kemain suka Wafiq dpt minum air sejuk..terpaksa minum sambil berdiri atas kerusi..tak sampai...Wafiq kata 'gelas nie tinggi sangat'...hehe




11 comments:

  1. pandai wafiq minum sendiri...

    wahh nugget tu nmpk sedap.rupa mirip nugget crispy ayamas

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'a ka..cam nugget ayamas..tp mmg sdp pun..yaya pun mkn nugget ayamas je..eh..ke mmg dia hidang nugget ayamas..hehe

      Delete
  2. haha..teh o ping..comel wafiq ni..

    ceh..guna twiggies je ke..dia panaskan balik eh..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. twiggies yg diolah-olah..kan dah boleh wat menu lain..hehe

      Delete
  3. Wafiq makan apa yg pedas sangat tu sayang... Saja nak order air teh yg sedap tu kan...

    Itulah anak Yaya kalau dia nak makan kita suka sebab kalau dia tak nak makan kita yg susah hati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak..makan hashbrown jer pun..takde pedasnya..sengaja jer dia tu nak minum ais..

      Delete
  4. pandai order air doh..nasib baik order teh o ping je. cuba dia order juice..ice blanded ke, parok lah kak..hehe

    mmg kedai ni bukak malam je yer. byk kali wida lalu time balik kerja tu..ingat bukak dah le, harammm

    ReplyDelete
    Replies
    1. ptg pun tak buka lg ke? ingatkan dorang niaga start petang...ntah la..

      Delete
  5. harga mcm berpatutan la jugak yea.... cuma dessert tu mcm kek gardenia..bleh bt sndiri lah kt umah.ehehehe

    ReplyDelete
  6. Comelnya suka air sejuk =D dah lama tak makan chicken chop TT__TT

    ReplyDelete
  7. kek tu nmpk cm mnarik.. tp biasa2 je ek..

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen.