Wednesday, May 2, 2012

Yang Hensem Bertambah Hensem! ^_^

Assalamualaikum ....


nie cerita jumaat lepas..tak sensasi sungguh la daku nie..selalu ketinggalan..maaf ler yer..tak menyempat akak nak update kat blog...kiki...

rambut anak bujang dah panjang sangat..bahagian belakang kalau jemput sikit rambut dia mmg boleh ikat sikit..tepi dah tutup telinga..depan dah sentuh mata...setiap kali nak potong rambut Wafiq akan cakap..'tak payah...' maka ibunya akan memujuk ..'kena potong sikit la Wafiq..nanti Wafiq makin hensem, makin smart!' tapi anak ibu pandai jawab 'Wafiq dah smart, dah hensem...tak payah potong...'

ibu pun suka tengok anak ibu rambut panjang..kehkeh...tapi Wafiq tu lasak, bila berpeluh habis basah rambut tu..masyam jer bau..nak syampu pun susah, kena curi-curi letak syampu...huhu...

last jumaat baru nie umpan lagi budak kecik tu ...

'Wafiq nak mandi dalam besen tak? ibu mandikan Wafiq kat bawah pokok jambu? nak tak'

laju pulak menjawan 'nak nak'

'tapi kena potong rambut dulu..lepas potong rambut baru boleh mandi kat luar...'





tak sangka senang pulak nak memujuk kali nie..trick berjaya..tapi masa memotong tu layan jer lah kerenah dia..karang dia tak mo potong lagi susah..herot ler jawabnya...nak alihkan perhatian dia, bair dia lupa pak su dia tengah potong rambut.. siap bertepuk pengakap. main siram-siram air, campak batu kerikil masuk besen..macam2 lah buat...akhirnya siap jugak potong...


nampak 'penuh' muka Wafiq bila rambut dah potong ... tembam sikit! ^_^ ... 2 tahun 9 bulan dah 17.5 kg nie..tapi badan tak nampak besar pun..berat tulang agaknya..hihi...

1 comment:

  1. nape x botakkan je kak..lambat sikit pnjangnya, hehe

    pndai jerrr dak wafiq ni menjawab yer..geram pulak. sama dgn waiz, kita ckp tu..ada je jawapannya

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...