Tuesday, May 22, 2012

Ramadhan Syawal Ingat Sangat La Kan?

Assalamualaikum...

hari ni ambil cuti sehari..tp ada banyak perkara nak kena buat..dan hari nie jugak dah 1 rejab. bulan-bulan hijrah bersilih ganti..cuma bulan ramadhan dan syawal saja orang duk ingat sangat..bulan wajib puasa dan bulan raya..hehehe..bulan-bulan hijrah yang lain berlalu sepi...hehe..tak kata orang tp yaya la tu, ternganga dua detik bila dengar tazkirah ustaz dua hari lepas..ustaz bg tazkirah tentang bulan rejab? owh..dah masuk rejab rupanya..hehe...

so..selamat berpuasa pada yg berpuasa hari nie..my big boss biasanya akan puasa sepanjang bulan rejab, syaaban dan bersambung di bulan Ramadhan..puasa 3 bulan dedet..korang mampu?i tak mampu...i kan perempuan..kihkih..macam mana nak puasa sunat..puasa ganfi ada beberapa hari pg nie..liat sungguh la tahun nie...nie dah sedar dah masuk bulan rejab..tak leh tangguh2 dah..kena ganti cepat-cepat..

5 comments:

  1. untung la org lelaki, pahala berlipat kali ganda.
    takpe, kita pompuan tak dpt puasa 3 bulan, kita bersedekah.
    insya'Allah...

    ReplyDelete
  2. bagusnya boss sis..
    puasa deret tu..kagum lah

    ReplyDelete
  3. salam..

    yang penting puasa ganti dah lama habis,

    tp bos tu mmg hebat la..


    jemput joint contest syira :

    http://www.sissyira.com/2012/05/contest-2-kata-kata-indah-sticky-post.html

    ReplyDelete
  4. hehehehe jadi segerakan puasa ganti sebelum ramadhan tiba

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...