FB

Monday, April 16, 2012

Semalam 15.04.2012 - tarikh penting!

 Assalamualaikum ...

semalam bekerja dalam keadaan mengantuk yang teramat! mengantuk sungguh! bukan tak cukup tidur..dah tidur awal tapi entah lah..sampai berair mata nie tahan mengantuk..memang otak blur..

semalam 15.04.12..bukan tak ingat tarikh tapi semacam lupa ada sesuatu yang kena settle kan .. account department ada 3 org.. seorang akauntan, 2 orang kuli..(yaya ler tu n kak rozie)..tapi malapetaka apa ntah...semalam tiga-tiga macam hilang ingatan...


kak rozie bg yaya kalendar kecik sangat! kiki

15.04.12 due date utk bayar caruman KWSP! huh..mmg langsung tak ingat..semalam memang ada belek-belek kalendar tu ..tapi tak tengok bulan 4. tengok bulan 5 sebab awal bulan banyak public holiday! kehkeh..Labour Day..Wesak Day..best best!

tapi yang kelakarnya, semalam dalam jam 9 mlm our big big bos ada sms.. bertanya 'dah bayar belum EPF untuk bulan nie ?' ... mungkin dia heran kut sebab tak de pulak yaya mintak sign cek utk companies yg kena tandatangan dia.. tapi bila baca sms dia boleh pulak yaya bercakap dalam hati 'ape ke hal bos nie..hari nie dah brape hari bulan..of course lah dah bayar..' dan dengan confident je reply mesej big bos 'dah bayar' dan bos siap rely lagi...'alhamdulillah...jzkk'

pagi nie datang keje masih lagi tak sedar bahawanya KWPS belum bayar..haha..gila senak! sehinggalah yaya bg tau kak rozie bos ada sms tanya KWSP dah bayar belum? dan respon kak rozie.. 'yaya ! dok ingat bayor EPF..mareng kang 15 hb!'

dan yaya....

umpama tersedar dari mimpi.... hihi...cepat2 prepare chq..settle..tak pe la kena penalti pun..dividen dan faedah lewat bayar masuk ke akaun kita jugak..amal jariah buat semua staff yer boss! ampun!




5 comments:

  1. adoi..cam ne boleh terlupa tu.mmg parok lah..hiks.
    smlm dpt statement kwsp..tersenyum tgk simpanan hr tua:)

    ReplyDelete
  2. hehe beznya pening tak hari2 kira uwang..hehe

    ReplyDelete
  3. hehe..biasa dh tu terlewat,,dulu2 company sy keje dulu..siap dh kene g jupe org kwsp tu..sbb bebulan2 x bayar..hoho..comp br alhamdulillah..

    ReplyDelete
  4. salam kenal. hehe..kelakar lah blog u terutama bab tak ingat tu..hehehe. i dah follow blog ni.follow i balik ye tq..:D

    ReplyDelete
  5. hahaha.. abis la.. bile bos besar nk bukak mulut.. hehe

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...