FB

Sunday, April 8, 2012

Sambal Ketuk

Assalamualaikum ...

selain megi..nie hah satu lagi makanan budak asrama..mak bekalkan  boleh la buat makan seminggu dua..makan dengan nasi putih, nasi tak berkuah pun tak pe..tetap terangkat! Lin ... rindu la  ngan sambal bilis yang mak kau selalu buat tu.. untung tau kawan dengan budak jelebu sorang nie tau.. selalu dia balik kampung..hujung minggu jarang tak balik..bila mai kolej balik mesti mak dia bekal kan nasi..bekalkan sambal, bekalkan kerepek pisang..yang pasti akan ada sikit bahagian yaya walaupun kami nie berlainan bilik...

semalam yaya buat sambal ketuk nie..request dari adik yang belajar kat Polisas.. dia balik sehari jer pun..pagi nie dah balik kuantan..katanya Selasa nie nak balik lagi..Rabu kan cuti..cuti umum sempena pertabalan Agung..best best! yaya nak apply cuti tak ek hari khamis?ermm..



sambal ketuk nie resepinya ambil dari blog kak nor..resepi campak2 ...memang senang nak membuat..makan pun sodap !

sila ke blog kak nor untuk cek bahan-bahan serta cara buat ye....














4 comments:

  1. 1st time dgr pasal smbal ketuk ni.
    dulu kalau duduk hostel..arwah mak buatkan smbal bilis kering tu jer.

    ReplyDelete
  2. hahahaha alahai.. sambal mak aku tu sambal biasa je yaya.. kepek pisang pun biasa je.. tp mmg betul lah ramai yg rindu sambal dan kepek mak aku.. zaman sek menengah plak sambal ikan tilapia ^_^

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...