FB

Wednesday, April 18, 2012

Kecik-kecik buleh sijil doh..[ Alhamdulillah..]

Assalamualaikum ...

huh..cerita sabtu lepas, baru nak abdi kat blog.. sabtu lepas last session untuk Alimkids 1st module.. sekejap je dah selesai 8 sessi... minggu nie cuti seminggu..kita plan gi jalan-jalan ye weekend ni Wafiq..next week dah start module 2 ... jom tengok pics di hari kejadian ^_^

 salah seorang mangsa keadaan di hari kejadian... bukan senang nak suruh Wafiq duduk diam..nak suruh dia duduk sebaris dengan other alim kids..iyo la..kecik-kecik semua..berlari pusing dewan syarahan macam rumah sendiri.adoyai...biarkan aje..tapi bila ketibaan ustaz dan tuan setiausaha masjid otomatik dorang nie duk diam.. good kids! wafiq memang akan hilang suara yakni jadi senyap bila yaya cakap' duk diam wafiq..ustaz tu..' hah..wafiq memang tak boleh dengar perkataan 'ustaz'..dgn sendirinya akan jadi very behave..at least dia tau ustaz adalah serang yg patut dia hormati..dah kerap bawak dia ke masjid..terawih pun bawak..tp muka ustaz di balik tirai..tp bila bulan sebelas hari tu, masa tazkirah time family day kat PD tu Wafiq boleh tengok uztas depan2..start dari hari tu la bila sebut 'ustaz' dia akan duk diam....hihi...

 ambil sijil dari tuan setiausaha masjid... slow aje berjalan..nama dia last sekali sebab start dengan huruf 'T'..sebelum penyampaian sijil tu.dorang tengok slideshow..ada gambar2 semua alimkids..gambar sorang2 and gambar masa buat aktiviti..

Alhamdulillah .... lupa nak bagi tau Wafiq bahawasanya ini adalah sijil, sampaikan malam tu Aki dia nak keluar ..sempat Wafiq bertanya.. ' Nok gi mana tu Aki? Nok gi masjid ke ambik surat dengan ustaz?' .. ahha...dibantainya sijil tu 'surat' ..^_^


Alim Kids ... comel-comel dorang nie..macam-macam ragam! yang berdiri tu paling besar..darjah 1..sepatutnya Alim Kids 2-6 years.. tapi yg nie special case..separuh kelas baru join..dia la yang memeriahkan suasana...yg berdiri belakang tu semestinya ibu-ibu...ayah-ayah pun ada datang tapi tak bergambar la..


sebelum bagi sijil tu ada kelas last..lepas bg sijil ada makan-makan..then stop jap untuk solat zuhur..solat kat masjid je..pukul 2 tu jumpa kat A&W Batu Buruk .. raikan all Alim Kids...ada mr bear..banyak aktiviti bersama mr.bear..tap Wafiq tak mo join..takut benor denagr mr.bera yang besar gedabak tu..ada 2 orang Alim Kids lagi yg takut mr bear... seronok tengok Alim Kids yang lain..ber 'chicken dance', music chair.. banayk lagi la.. yang bertiga nie pulak duk main belon je..

Alhamdulillah..selesai untuk 1st module..dah nampak perubahan pada Wafiq..nanti2 cerita ye..sekarang nie bila dari kejauhan nampak kubah masjid abidin Wafiq akan cakap ' tu school Wafiq...'

'you are on your way to become a khalifah of Allah' .... aminnnn....






7 comments:

  1. huhu.. wafiq dapat sijil la.. :) leh jd ustaz jr ni :)

    ReplyDelete
  2. bestnya..kecik2 dah ada sijil si wafiq ni yer

    ReplyDelete
  3. hehe..nakal tol ayat ty aki die nk g mana tu..;)

    ReplyDelete
  4. wah tahniahhh tuk anak tu ye.....sedap nye makanan tu....

    budak2 mmg suka kalau fast food..ahak....

    ReplyDelete
  5. asalam .. salam kenal ... saya dah follow blog awak .. sudilah kira nyer follow blog saya ...tq.

    ReplyDelete
  6. wafiq comel...untung la da dpt sijil ms skrg lg..

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...