FB

Friday, April 27, 2012

Balik Kampung - Cerita Rusuhan Angkara Kalah Bola

Assalamulaikum ...

Sepatutnya semalam dah balik rumah mak..tp mr.tmfs sibuk dengan PC Fair di Riyaz Heritage..so pagi nie la baru balik..tak jauh mana pun rumah mertua dengan rumah family yaya..terpisah dengan Bukit Besar je..kalau tak jem kurang 10 minit dah sampai...

semalam ada member sms...dia tanya yaya balik rumah mak tak..yaya jawab lah semestinya yaya balik..then dia cakap 'best la dia boleh balik kampung..kat kg sure best, sunyi..tenang...'... hahhaha...kampung la sangat....dekat jer wei...satu lagi tak de nak sunyi nak tenang lah..kampung pinggir bandar kurang bingit sikit je nak banding dari rumah nenek yaya yg dekat Jalan Tok Lam tu..kalau ada konsert ke..Jom Heboh ke kat Taman Syahbandar memang orang tua tu tak boleh tidur..

baru nie pasukan Bola Terengganu kalah dengan Sime Darby...dok leh trime kenyataan awok2 kiter..hihi...


disebabkan presiden bola trg tu duk sekampung ngan yaya..maka merasa la kampung kami dilanda rusuhan...





bila amin wat staus gini...macam-macam orang komen..ade hok sokong..ade hok dok sokong..sapa kait bab politik..loh gi laa...ambe perhati dari jauh jer.....:)




hah! kan org kampung dah berbunyi. kami tak suka rusuhan..biar kampung kami aman damai.. :)
 bimbang jugok kalau ade next game..dan ditakdirkan kalah lagi..tak pasal-pasal orang kampung kena merasa bingit bunyi motosikal.. huh..dah la rumah mak yaya tepi jalan..kesian mak i tauu....masa dorang kejar CMJ tu mak yaya siap tanya kat adik yaya ..'bola menang ke dik' adik yaya jawab ..'tak mak..kalah..' mak yaya cakap 'dah tu, orang raikan apa yang bising sangat kat luar tu?'



tapi.... alhamdulillah...menang jugok dengan Song Lam (vietnam) ...kiki...


tapi ketidakpuasan hati tentang presiden dan jurulatih terengganu tetap ada....bila kalah akan meletopp lagi...

adoyainya....


psst : lama tak nampak jiran sekampung, Manaf Mamat ... budak2 kat kampung tu memang adore sangat dengan Manaf...yer la..pemain bola org kampung,sape tak bangga kan?...









5 comments:

  1. kekadang manusia hilang pertimbangan dan nak cari jalan singkat nak menang je.. susah juga ye.. tapi perlu ke serang rumah org.. sapa yang bagi kuasa untuk serang rumah org... kena ingat ada kala naik ada kala turun...yg penting usaha

    ReplyDelete
  2. kekadang manusia hilang pertimbangan dan nak cari jalan singkat nak menang je.. susah juga ye.. tapi perlu ke serang rumah org.. sapa yang bagi kuasa untuk serang rumah org... kena ingat ada kala naik ada kala turun...yg penting usaha

    ReplyDelete
  3. ni semua gara2 tersebar khabar angin pemain terengganu jual permainan... adam pun xpasti lagi kebenarannya.. sebab masih tak berpeluang balik kampung... Kalau balik kampung boleh tahu situasi sebenar.. ape2 pun peteh ganu peteh.. peteh sapa rebeh... :)

    ReplyDelete
  4. dgr jugok puok2 ni gi serang umah CMJ..
    seb bek mlm maren menang, kl dop lg parop..
    huh, mcm2 hal.. wat mau ke kompeni jer!

    ReplyDelete
  5. x sempat nak gi pc fair kali ni..nape buat kat riyaz pulak yer?

    yelah, cam rumah mks ni..nama je kg kubang tangga..padahal kat bndor kuala ganu

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...