Tuesday, March 27, 2012

Hanya dia terkenan gelas senget.



Assalamualaikum ....


Yaya dah jarang minum minuman berkafein..nescafe terutamanya..dalam sebulan rasanya secawan pun tak habis..tu pun bila mak mertua buat nescafe masa sarapan..nak tak nak minum jugak seteguk dua..siap pesan awal2 kat suami 'abang tuang sikit je dalam cawan ayang' .. hihi.. ye..suami tolong tuang, bukan yaya.. yaya sibuk nak bersiap pergi kerja, lelaki kan cepat siap, kain baju dia pun kita siapkan, so bab tuang air bg kat dia lah.. bukan setakat nescafe, air manis-manis lain pun dah tak leh nak telan..alhamdulillah mr.tmfs pagi je minum air manis, waktu lain minum sunquick tak bergula, milo tak bergula. senang. kami memang sepesen. tak mo gula tak mo sayur..haha. tp tu kat rumah la.. kalau makan kat luar tak de maknanya mr.tmfs nak order sunquick or milo kosong..




hanya kerana gelas yg senget itu terus order... rasanya dah lama terpampang kat kedai tu iklan ' nescafe shake..baru syiok'. tapi bila mr.tmfs tengok ada orang order beberapa hari lepas, semalam bila pergi kedai tu lagi terus dia order air tu..mr.tmfs kata rasa sama je..untuk yaya semestinya air diraja...


dulu masa zaman belajar yaya ada masalah jerawat..cuci muka dah teratur..akak kat salun Nona Roguy tu tanya' ada minum nescafe tak?' oh..akak cantik, itu minuman ruji saya setiap malam, konon stay up nak belajar... akak tu kata sebab tu la jerawat ada..cuci muka dah ikut aturan..mekap mana kenal lagi masa belajar, bedak pun tak pakai..


setiap org metabolisme tu berbeza. perkumuhan ada yg melalui air kencing, liang-liang kat tangan nie pun kira perkumuhan jugak tau..dh la masa tu gemar nescafe, buang air besar kurang so toksid tu berebut-rebut nak keluar ikut liang roma muka yaya..sebab tu ada setengah orang belakang badan,atas kepala pun boleh ada jerawat..


lepas pada tu terus stop minum nescafe. daripada pantang terus sekarang jadi tak suka..kiki. .. walaupun kadar metabolisme daku sangat bagus rekodnya setiap hari..hahaha...



*jangan lupa LIKE ye.. SINI

1 comment:

  1. saya pun tak suka manis manis.. gula kat rumah tu sekilo berbulan bulan baru habis..kalau nak cepat habis kena rajin buat kek..hehe..

    nescaffe ni sesekali boleh la.. sakit kepala..

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...