Sunday, January 29, 2012

Game Tag Versi 2012

Assalamualaikum ...

Lama dah tak main tag menge'tag' nie ..kali nie kena tag dgn shima ... game tag nie rupanya soalan yang berlainan ... ingatkan soalan sama je...hehe...meh cek shima bg soalan ape kat yaya...

Yg kena tag tu sila jawab soklan best dr daku yerp!
1. Nama penuh & nama manja anda
2. Umur target anda mendirikan rumah tangga.. Adakah sama dgn yg sebenar?
3. Masakan yg anda masak yg paling disukai keluarga?
4. Aktiviti lasak yg ingin anda cuba?
5. Jenama handphone pertama anda?
6. Kelab sukan yg anda sertai di sekolah menengah?
7. Nama yg paling unik anda pernah dengar
8. Keluarga anda berasal dari negeri mana?
9. Benda pertama yg anda buat slps bangun tido?
10. Minuman kegemaran?
11. Doa yg selalu dibaca utk anak2...
11 soalan tuh... hoho..meh nak jawab satu persatu...
1. Nama penuh Noor Azura ... nama manja dari kecik Yaya..tak tau sape reka Yaya tu...mungkin sebab  hujung nama ada 'ra'..macam adik yaya nama shukri..panggilnya 'yie' .. kawan nama nazrul panggilnya 'yo'.. tak de orang panggil yaya guna nama 'noor' ... 'azura' pun xde yang panggil...org baru kenal mungkin akan panggil 'azura'..last bila dia org sekeliling panggil yaya dia ikut panggil yaya jugak..tak de paksaan ok..hehe...tenggelam gitu je nama comel daku...dan sekarang bila org panggil guna nama 'azura' rasa macam..owh..sopannya daku...haha...kat blog nie macam tengok kat header la...nama manja plus nama betul...cute tak..kehkeh...

2. masa sekolah lagi mak yaya dah pesan dgn anak-anak dia...nak kawen kena tunggu umur 25! jadi anak dia nie set la umur 25 baru pikir pasal rumahtangga..biarpun bercinta 11 tahun! sabar menunggu sehingga umur 25.. cukup 25 thn cakap dgn mr.tmfs dah boleh masuk pinang dah..haha...set tarikh cuti sekolah tunang..genap setahun kawen..kira kawen umur 26 la..

3.erm..ade ke? haha..tak de la sampai ada spesel feberet..dorang jenis makan je..mr.tmfs lagi la..tak komen langsung..senang dia tak cerewet..hihi..yaya sebenarnya suka buat kek dan biskut...tak payah tunggu raya nak buat biskut raya..hari-hari biasa pun buat..tapi bila nak raya kebanyakkan biskut beli je..buat 2 3 jenis..malas la nak memenatkan badan bulan Ramadhan..

4.Aktiviti lasak ? aktiviti tak lasak pun banyak lagi tak cuba..hihi..yaya teringin nak scuba diving..tapi tak pandai berenang..tak pandai berenang boleh scuba diving tak ? ^_^

5.Nokia 3310 ! ..banggan bg tau nie.. tapi tu pun adik yang bagi..haha...5 handphone yg pernah pakai tak de satu pun yaya beli sendiri...haha..belas ihsan adik-adik je..kihkih..2 yang last dari mr.tmfs...

6.kelab sukan masa kat sekolah menengah...form 4 & 5 join pentanque..tapi adalah 3 4 kali pergi..huish...yaya malas betul la bersukan ...

7.Nama unik..erm..semua nama cantik2 lor.. tapi kan..ada junior kat sekolah dulu nama dia 'Rosmawatie E'.. hehe..ada single alphabet lagi..adik beradik dia semua macam tu...unik kan...

8.Kami orang Terengganu !

9.Lepas celik mata tengok jam dulu..kalau awal lagi pejam mata balik..lepas tu tengok jam lagi..kalau dah 6.20 kena bangun dah...lipat selimut then terus gi mandi..

10.Blackcurrent ! sunquick ke..ribena ke..boleh je..tp sekarang air manis jarang2 dah minum...huhu..minum air masak je..

11.biasa berdoa mnegharap agar anak menjadi anak soleh..sihat tubuh badan...dengar cakap ibu bapa..menjadi seorang yang taat pada perintah Allah....


DONE !..hehe...

tapi nak tag sape tak tau la..nak reka soalan pun tak pandai...so sape-sape yang komen kat bawah nie nanti consider korang di tag eh? hihi... boleh guna soalan sama je..ok?







No comments:

Post a Comment

terima kasih sudi komen.