FB

Sunday, January 22, 2012

Alim Kids Playgroup

Assalamualaikum ...

Petang semalam Yaya bersama Wafiq join preview untuk Alim Kids Playgroup..1st kat Kuala Terengganu...


Actually alimkids ni is a playgroup utk kanak2 umur 2-4 ..tapi kat KT nie dorang extend sehingga umur 6 tahun..one hour per session di mana kanak-kanak ( di bantu oleh ibu/kakak/penjaga ) akan di ajar mengenai asas dan nilai-nilai islam melalui aktiviti yang menyeronokkan dan kreatif e.g menyanyi, melukis,story telling dan games.

semalam Wafiq bukan main suka lagi dia..jumpa ramai kawan..bila ramai kawan berlari ke sana ke mari...kawan-kawan sekeliling dia buat tak hirau...kita panggil pun dia buat tak hirau je...







tengok la Wafiq..suka buat hal dia sendiri..langsung tak nak join group...cikgu menyanyi dia baca buku..other kids melompat dia belek buku...memang tertekan jiwa raga ibu dia..hahha...

maybe Wafiq tak dihantar ke taska..so dia macam tak boleh nak join surrounding yang ramai orang..bukan dia malu tapi suka buat hal sendiri...berfikir banyak kali jugak samaada yaya patut atau tak register dia untuk Alim Kids tu...takut dia tak join nanti sia-sia la bayar..

balik rumah tu Yaya tanya Wafiq...'where is my little khalifah ?' tak sangka pulak dia jawab.. 'saya'..(sepatutnya kena jawab 'Ana') .. sekurang-kurangnya dalam pada dia duk membuas tu dia dengar lagi apa teacher ajar...

so semalam..bincanglah dgn mr.tmfs..tengok syllabus (lebih kepada tauhid)..at last we have decided untuk register wafiq dlm program tu..register utk 1st module..ada 8 sessi...kalau kat tempat lain setiap sessi tu dalam sejam tapi kat sini dalam sejam 20 minit...so after this setiap sabtu petang adalah masa bersama Wafiq kat Playgroup..ibu tak leh dah baring-baring depan tv layan citer hindustan..kihkih..

harapnya bila dah join Alim Kids nie..Wafiq lebih terdedah dengan group work..kalau kita sendiri yg ajar kat rumah mana la dia nak dengar cakap...mmg tak jadi..kena org asing yg ajar..test dulu utk 1st module..ada perkembangan positif nanti yaya cerita lagi ...

2 comments:

  1. ohooo.....dadfi pon ade join playgroup ini,,,

    okla dear...dunt wori..mmg take a time sikit nak suruh anak2 serasi...

    yg penting....nnti dorang hepi..dpt blaja...dpt fren baru...

    seronoot!

    ReplyDelete
  2. dah baca..bagusnya.
    kena bayar bape sis?
    sygnya x leh join..sy kena cari kerja yang hari sabtu cutilah..huhu

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...