FB

Thursday, April 28, 2011

Telan Liur Tengok Resepi CMG ... Tq Along-Nidar Dan Meraka Yang Lain

Lagi beberapa minit habislah time keje untuk hari nie .. pastu start cuti untuk 3 hari... yeay! tapi tak plan gi mana2 pun.. jalan dekat-dekat je .. just bawak anak beriadah ...ingat nak bawak anak mandi kolam..kat rumah i mana ade kolam renang u .. haha! tapi Yaya paling suka duk saja kat rumah sambil tengok tv dan makan.. hihi .. itu yang paling best!

last week plan nak buat muffin coklat .. resepi ambik dgn LM .. dah beli bahan tapi muffin cup yang keras tu pulak tak jumpa .. potong betul la .. nanti balik ke je nak gi cari  choc chip..  minggu nie rancangnya Yaya nak sumpah muffin jadi kek coklat! kihkih!

tadi godek godek resepi CMG .. nampak pulak stroberi cheese cake.. hadush.. tengok gambar sampai tertelan liur ! yang tu plan next time la... kalau ada budak ofis Yaya baca nie.. kalau korang rajin korang buat la.. hari isnin bawak ofis Yaya nak rasa sikit ...hihi ...





cik mat ... yaya pinjam gambar ... tak dapat makan tengok gambar dulu jadi la.. hihi.. memang nampak menyelerakan kan ?

alamak .. lamanya buat entri.. dah lebih 35 minit.. ape la... tu la taop entri sambil buat keje macam nie la.. satni check kat pandion chat dah tak ramai staff online .. tinggal 7 8 orang je lagi.. awalnya korang balik .. haih..tak boleh jd nie.. yaya nak kemas meja jugak la.. siap-siap nak balik ..

tapi sebelum tu.. yaya nak bagu link follower yaya yang ke 600 .. tq ye ...



jom terjah :


*dik..akak nak follow tapi tak jumpa pulak nak klik follow kat mana .. hihi ..


korang dah join Yaya Azura 1st Giveaway ???

Nak join klik SINI

hadih-hadiahnya pasti tak menghampakan korang ...



nota kaki : terperasan ade sorang unfollow.... :-(






Monday, April 25, 2011

Cara Masukkan Link Dalam Entri

orang yang dah pandai tu duk diam-diam .. nie utk mereka yang tak tahu je especially newbie la .. dah ramai blogger yg tanya *padahal baru 4 orang..haha ... biasanya yaya ajar ikut comment jer .. kali nie buat entri laa.. next time kalau ade yang tanya lagi senang .. bg link entri nie je .. hihi ...

1 ) mula - mula korang pergi kat

dashboard > setting > basic

cek sama ada korang guna updated editor atau old editor .. yaya prefer updated editor

*klik image untuk tumbesaran sihat

2) kalau korang pilih updated editor .. time nak buat posting tu ... korang akan nampak nie ...

*klik image untuk tumbesaran sihat

bila korang nak masukkan link kat perkatan tu .. just highlight perkataan dan tekan LINK .. then masukkan URL ...

3) tapi.. kolau korang dah biasa dgn old editor ... time nak buat posting tu ... korang akan nampak nie ...

*klik image untuk tumbesaran sihat

sama macam updated editor ..highlight perkataan dan korang akan nampak benda alah hijau tepi font tu .. klik benda alah hijau tu dan masukkan URL ...


senang je kan .. untuk gambar pun sama ... klik atas gambar dan kemudian klik link..

Sunday, April 24, 2011

Musim Basikal Fixie , Tapi Yaya Mampu Beli Nie Je

Sekarang nie dah jd trend berbasikal .. selain mountain bike , fixie pun menjadi pilihan .. kalau kat Kuala Terengganu nie mmg akan jumpa geng2 yang naik fixie .. budak-budak ofis pulak selain dari futsal dorang gemor benor berbasikal lepas waktu kerja ... kadang-kadang berbasikal sampai 30 km .. heran Yaya tak penat ke dorang ? hihi ..

MR.TMFS lak macam dah terpengaruh dengan mountain bike nie .. hari tu dah gi usha kedai ..boleh tahan jugak harga .. yang dia berkenan tu berharga RM1,500.00 .. Yaya tak kisah kalau dia nak beli ... guna duit dia kan .. tapi setakat nie belum beli lagi la ..

adik Yaya yang form 3 tu pulak gigih benar berbasikal dengan Fixie dia ..lepas tu mula la mengadu sakit pinggang .. dah la basikal tu tinggi ..



nie la rupa basikal Fixie .. mana tak sakit pinggang .. mak Yaya cakap basikal tu size omputih yang lonjong-lonjong tu .. hahah!

dah la cakap pasal mountain bike dan fixie .. nie nak cerita basikal yang Yaya beli semalam pulak ...



tadaaa !!! nie nak panggil basikal apa nie .. basikal nie untuk Wafiq..harga kedai RM 70 .. tapi bila taukeh cina tu tengok muka mak Yaya  dia cakap dia kenal dengan arwah ayah Yaya ...haha ... terus dia bagi RM 55.. apesal tak bagi free je ... alhamdullillah .. bukam kemain suka lagi Wafiq ... masa kat kedai basikal tu dia tak nak bangun dari basikal dia .. last-last angkut dia dgn basikal sekali bawak masuk kereta .. sesak nafas angkut ... dah la budak tu semangat dia lain macam ..

dlm kereta pulak still tak nak bangun dari basikal baru dia tu .. tak bg letak kereta dalam bonet .. dia boleh duduk atas basikal kat seat belakang .. haih ...over excited tu .. sampai rumah pun sama .. tak nak keluar dari kereta .. terpaksa la kitaorg bersusah payah sekali lagi keluarkan Wafiq dengan basikal tu .. dia mmg tak nak berenggang dengan basikal ....


nie pic pg td .. bangun tidur terus cari basikal ... ape la anak ibu nie .. semalam lagi teruk .. nak tidur kaki nak letak dalam raga basikal .. kita alihkan kaki dia marah ...hihi ... lagi satu Wafiq nie suka sangat jadi pomen .. boleh dia letak basikal tu tayar ke atas .. pastu main pusing-pusing tayar .. masa beli kereta dulu pun sama ..dia buat macam tu jugak ...sambil main tayar sambil mencari muzik yang ade kat kereta tu dtg dari mana ... suka sangat explore ...


tapi sekurang-kurangnya tak dengar dah dia ajak pergi Giant beli basikal .. kalau tak  asyik sebut ..

' bu ...jom Giant ! .. vite ! ..ka ! ' ..

hahah! korang paham tak Wafiq cakap ape .. meh sini nak translate..haha..sesungguhnya hanya ibu dan ayah sahaja yang memahami bahasa Jerman anak yang sorang nie.. Wafiq ajak pergi Giant beli Solivite dan basikal ...hikhik..itu jer yang disebut setiap hari ...

ada tu kalau Yaya kata 'jom!' boleh pulak dia jawab macam atas tu .. padahal ajak dia pergi mandi jer.. hahah!

semalam saje test dia ...

Yaya : Wafiq nak pergi mana tu ?
Wafiq : Giant !
Yaya : nak beli ape ?
Wafiq : Vite !
Yaya : basikal tak nak beli ke ?
Wafiq : tu ka Afiq .. *sambil tunjuk basikal dia


 tu la lagak anak bujang Yaya dapat basikal baru .. rasa happy bila tengok dia happy .. :-)


Yaya Azura 1St Giveaway

~ CLOSED ~

Assalamualaikum ...

haih ..berdebar rasanya ..tak pernah buat lagi GA nie ..seram sejuk tangan nih ..hihi ..bimbang juga kalau tak mendapat sambutan ..tapi demi menghargai follower di Diari Ibu Wafiq nie, dan setelah berfikir 80 kali Yaya memberanikan diri menganjurkan  ...

Yaya Azura 1st Giveaway


Syarat - syarat nye senang saja  tapi kena buat betul-betul ..kalau tak ikut syarat penyertaan akan direject  :-)

1) terbuka kepada semua follower Yaya Azura sahaja ... bagi mereka yang nak join tapi belum menjadi follower sila layak kan diri anda ... sebab GA nie untuk menghargai follower Yaya Azura sahaja ...

2) beralamat di Malaysia untuk tujuan penghantaran hadiah ... *blogger yang duk oversea boleh bagi alamat di Malaysia.

3) buat satu entri ringkas dengan tajuk entri Yaya Azura 1st Giveaway , letak banner di atas dalam entri dan sidebar dan link kan ke entri ini.

4) tag 3 orang rakan dan pastikan mereka tahu. * lagi ramai lagi bagus ...hihi


Hadiah : 
3 pemenang akan dicari dangan bantuan random.org ... hadiahnya pula akan diupdate kemudian .. sebabnya Yaya masih lagi berfikir hadiah ape paling sesuai untuk follower bertuah ..

update hadiah ... klik S I N I


Tarikh Tutup :
Giveaway bermula 24.04.11 ... mungkin selama sebulan ...mungkin dipercepatkan..hihi...ape pun akan diberitahu kemudian ...;-)


Buat permulaan Yaya nak tag :
dan ...semua readers kat sini ... :-)


 - tinggalkan URL anda di entri ini ...



Mereka yg dah join ... TQ ..

102) http://nurnuha-syakila.blogspot.com/2011/04/yaya-azura-1st-giveaway.html
103) http://joelwithcontestsandgiveaways.blogspot.com/2011/04/yaya-azura-1st-giveaway.html

 




Saturday, April 23, 2011

Terima Kasih UKHTI SURAYA , KASIH IBU, Anda Berani ... Tak Macam Ujang9897

Alhamdulillah ... follower diari ibu Wafiq dah  mencecah 500 orang .. * lagak cam 5 ribu ..


TQVM Ukhti Suraya ... walaupun gembira follower dah 500 tapi sedih sebab tak dapat nak link kan ke blog Ukhti suraya .. kat profile tak de link ... tadi dah cuba search google ...tapi tak jumpa .. rasanya Yaya yang singgah dahulu ke blog beliau tapi Yaya dah tak ingat la... kat list blog following pun tak de nama Ukhti Suraya ... huhu ...*sedih

Ukhti Suraya ..nie kalau baca inform la Yaya URL blog yer... hihi ... tak pun masuk kan link kat profile tu ....

dan ... satu lagi .... untuk follower ke 499 ...

TQVM KASIH IBU @ IBU HAIQAL ..  bg Yaya ibu Haiqal nie berani ..hikhik ..kalau orang lain mesti refresh banyak kali nak tunggu jadi follower ke 500 ... biasa macam tu la .. tak macam Ujang9897 tu..log in akaun YanaMIB untuk jadi follower ke 99..pastu log in balik guna akaun sendiri untuk jadi follower bertuah .. hahaha! *maaf ye Ujang....gurau-gurau saje nak usik bakal pengantin ...:-) tapi tak pe al..diorang berdua bakal jadi suami isteri dah pun..tak ssalah berkongsi pasword..hahah

biasa kalau jadi follower nombor genap macam  500 nie atau nombor-nombor cantik tuan tanah akan review blog ... tp ibu haiqal memang lain la.. hihi ... korang terjag la blog dia ..template cantik !


nota kaki  : teringin nak buat Giveaway .. tapi ada tak orang nak join ???... takut tak de sambutan je ... *grrrr





Thursday, April 21, 2011

Kisah PIZZA dan CHICKEN CHOP

KFC ke ... PIZZA ke .. tak nak dua2 ke.. haih..rasa macam nak makan dua-dua sekali ..tapi diet nie cam mane.. lantak ko la diet! yang penting makan dulu ... nafsu makan melebihi segalanya.. tak pe lepas nie diet lagi..haha!

KFC duk promo ... PIZZA pun sama ...mana tahan godaan beb! hihi.. last-last mr hubby ajak makan dua-dua .. tapi tak de la hari yang sama..petang semalam PIZZA ..ptg td KFC ... akhirnya dah terbukti jua kasih dan sayang MR. TMFS.. haha..ape-ape je la...

maka .. balik je keje terus kami serbu PIZZA HUT ...

 dan haruslah order yang 50% off ... mushroom soup yaya punya .. minum ngan air milo ...

pizza nie pun offer jugak .. air harga asal... yang nie mr hubby punya .. yaya ingat tak nak makan pizza ..haih..tak tahan .. jd peminta sedekah ngn mr hubby ... mujur dia hulur one slice..kata sayang ..hihi ... *selamat tinggal diet

petang td lagi sekali kami bergegas ke KFC ..mula-mula tu boleh dia saja buat tak ingat ..padahal semalam dah janji ..cepat je dia nak pergi join Wafiq yang sedang bersuka ria dengan tok ma dan aki di masjid kristal. kalau korang nak tahu tu la tempat permainan Wafiq..berlari-lari sambil tengok trem , bot, org main jet ski, tengok orang jog, kacau couple dating .. hihi ...

back to story ... :-P MR.TMFS bawak la wife tercinta lagi tersayang dia nie pergi KFC kat Giant ..kami order chicken chop 2 sets .. 

 mmg sedappp !!! yaya makan sampai habes !!! Ayuni .. Kak Yaya rasa chicken chop tu size dia ok je ..tak de la kecik sangat ..hikhik ... *selamat tinggal diet

rupa manusia yang diet tak jadi ... yaya makan sampai licin kecuali air mountain dew tu .. minum beberapa teguk jer sbb terlampau sejuk banyak ais .. dah la aircond kuat ..huhu ..


Finding ... puas hati dapat makan dua-dua... kalau ade yang tanya yaya antara makanan di atas mana lagi best antara KFC dan PIZZA HUT .. jawapannya adalah Chicken Chop KFC!!! * diet Yaya memnag hancusss!!!



Tuesday, April 19, 2011

Bukti Sayang Dengan KFC Chicken Chop

im on diet *diet hape ntah badan cekeding (ayat one of my officemate) ... tapi memang tuan punya diri nie boleh rasa badan nie dh sedikit berat ...

so di Noodle Station petang semalam Yaya hanya order teh tarik hazelnut ... Mr .TMFS order teh tarik special and mee mamak ...  kalau kat warung mee mamak hanya RM 4.50 tapi kat sini RM 7.90 tak termasuk service tax .. tapi .. dia punya mee memang sedap dan banyak! sesuai untuk orang yang suka makan tambah ! haha!

dan ... pada malamnya ... *saspen je ..

MR .TMFS : u ... i sayang u ...
YAYA : (buat derkk je sebab sedang baca paper)
MR. TMFS : u ... i sayang u ... sayang u lebih ...
YAYA : bukti ???
MR. TMFS : esok i belanja u KFC chicken chop ...

dalam hati ... ooo..yaya belanja dia so dia nak balas balik la nie... terus membelek surat khabar dan jumpa nie...


patut la ...ada offer ...hihi ...

but u ... i tengah diet nie... tapi ada jugak rasa nak makan ... haih ..selalu je diet separuh jalan ...

tapi u .. i tergoda dengan yang nie ...* sambil tunjuk iklan lain kat dalam paper tu ...



Pizza Hut ade promo ... 50 % off ...  hari nie spageti ... hihi ...

haih ... mr.tmfs nak belanja KFC je.. kalau nak makan pizza yaya pulak yang kena belanja dia gamaknye ..huhu..


nota kaki : hancuss ler my diet .. tak de maknanya ...







Monday, April 18, 2011

MY 1ST GIVEAWAY (ZUE)

Yaya  di tag oleh ISMA utk join GA nie ...


Jom Join 1St GA from


Yaya Nak Tag :

dan ...semua readers kat sini ....

Cerita Manggis , Puding Roti Dan Klip Rambut

dah banyak kali jugak rasanya join GA or contest..tak pernah nak ada tuah ..tapi sekurang-kurangnya ok la kan..dari kekeringan idea nak post enrti baik join GA ... tak de la berdebu blog nie...tapi semalam...yihaa...suka...semalam dapat hadiah GA dari sew n cut ...cushion pin manggis..comel sangat..boleh cucuk brooch or jarum.. tak sangka mr random berkenan dengan Yaya ..hihi...

comel kan..TQ to SEW N CUT

kelmarin Yaya buat puding roti..ambik resepi kat kak hanieliza fotopages..Yaya suka main masak-masak guna resepi kak liza ... nie lebihan tepi roti setelah main masak-masak dan makan sambil belajar dengan Wafiq ... tapi al - kisahnya pulak ...


mmg sedap di makan..Yaya tak masak sos kastard..tapi makan dengan yogurt..best! tapi..korang perasan tak..bahagian hujung tu cam tak berapa pejal..mungkin kena bakar lagi dalam 10 minit ...padahal dah ikut arahan kak liza..bakar 30 minit dengan suhu180C.. nie rasa nak beli microwave mahal nie...huhu....

satu cerita lagi ...

minggu lepas Yaya ada order hair clip dengan Mawaddah  - Cinta Kasih ... nak bg present kat Damia anak my BFF...Lin ...dah 2 tahun Damia ...sekejap je rasa.. rasa macam baru jer terdengar perkhabaran tentang kelahiran dia...cepat sungguh masa berlalu ...




cantik kan... harap-harap Damia suka dapat hair clip bunga-bunga nie..Mawaddah buat sekejap je..  siap tanya Yaya nak buat kad ke tak..hoho..kalau orang dah nak tolong buatkan ape lagi.. tak cukup tapak tangan .. stadium sultan ismail nasiruddin shah yaya tadahkan..hihi...

korang kalau nak tengok kekreatifan mawaddah nie..gi la blog dia .. semua barang mampu milik..haha!.. harga berpatutan semua ...


nota kaki :  3 in 1 entri ... kihkih ...

 

Sunday, April 17, 2011

Video - Antara Nabil Raja Lawak Dan Bruno Mars

video
Bruno Mars - Grenade

Bila dengar lagu nie..last-last rasa sedih je kan... kesian dia..jauh heret piano...rupa-rupanya GF dia cam hampeh je..curang!

video
Nabil dalam Maharaja Lawak Minggu Ke-3

Nabil nyanyi dalam maharaja lawak .. kisah sedih tapi lawak ..haha... lagu Bruno Mars yang sedih tu pun boleh je Nabil kasi lawak ...Nabil memang best! bukan setakat Ben Ashaari je sokong nabil... me too!!..hihhi..




Saturday, April 16, 2011

Senang Je Nak Bagi Anak Makan

Budak - budak memang susah nak bagi makan... especially to todlers .. ibu perlu memainkan peranan penting bagi memastian anak makan setiap hari dan mendapat zat yang diperlukan oleh tubuh badan demi proses tumbesaran yang sihat ....

cewah ... tu dia ko Yaya.. bercakap kemain mengalahkan pakar pemakanan kanak-kanak...hahah! padahal time semput tak sempat nak prepair makanan nestum jugak ko kasik Wafiq makan ...hihihi ...nestum tu jarang - jarang sekali je bagi ... time sibuk kemain nestum tu la yang Yaya capai..tapi Wafiq memang suka bebenor makan cerelac beras + ayam .. yang tu utk 8 bulan ke atas tp Wafiq dah setahun 9 bulan ponn...hahah!

tapi hari nie rajin kemain lagi ...


nie hah... setakat buat roti telur pon mau bilang diri ini rajin...hahaha! haha...korang of course sure extra rajin dari Yaya kan ... setakat tekap roti gardenia dangan cutter cute-cute budak lelaki belum baligh pun boleh buat...kehkeh...tapi biarlah..nak tayang jugak kat sini....:-p

time tekap roti tu Yaya buat sekali dengan Wafiq... kasi Wafiq teruja sikit dan biar dia tahu yg ibu dia sedang bersusah payah siapkan sarapan dia...hahah! tapi yang tak tahannya kita tekap dia makan...tu yg dapat sikit jer tuh...


tadaa... nie ler rupa roti yang telah dicelup dengan telur dan digoreng .. Wafiq memang hantu dengan roti ..ape saja roti mmg dia bantai ...letak la jem ape memang dia makan ...tapi hari ni spesel sikit .. makan sambil belajar ..

setiap kali Wafiq ambil roti telur tu dia akan sebut ... moon, shtar (star) ...shayang (bentuk love),  upu-upu ( bentuk rama-rama), pokok (bentuk aiskrim) .. tak tau la yaya bentuk aiskrim tu nampak pokok di mata budak kecik tu...hihi ..

seronok tengok dia makan ... puas rasa hati nie.. .hihi...

nota kaki : lepas nie nak buat puding roti lak..lebihan bahagian tepi roti yang telah ditekap tu...tak kan nak buang kan...membazir pulak rasanya ...





Friday, April 15, 2011

Jom Join Bloglist KK

ini adalah entri 2 in 1 ... :-)

pertamanya... TQVM to all followers ...and special thanks to KK sebab sudi jadi follower ke-400 blog akak yang tak seberapa nie ...


dan..yang keduanya ... KK nak buat blog list ... haruslah kak yaya join...hikhik...


 klik banner kalau nak join 

nie la headernya ...terjawab sudah KK sebenarnya refer to KAMBENGKARBONAT ...haha!! mana dapat nie dik oii...hihi ...lepas tu nama glemer kat shoutbox adalah KARBONAT je...KAMBENG tak der... hihi ... nama blog pulak WE ARE ALL ANALOGUE ..nama betul pulak MOHD HAFEEZ JOHARI ... banyak fakta nak kena ingat nih! haha!

bagi Yaya blog KK nie dah ok ..cuma font type je laa.... akak yang tua nie kena bukak mata luas-luas sikit.... kalau yang muda remaja baca mungkin tak de masalah ....

Jom Jadi Budak Sat !

Teringat zaman kanak-kanak...sape-sape yang lahir zaman babyboomers @ 80's ... sure tahu citer nie...citer  kartun zaman kita nie..

antara citer kartun yang Yaya suka adalah ini ....

tadaaa... nie dia GUMBY and his pokey ...citer kartun plastesin..walaupon telah sekian lama tak de kat TV yaya still ingat citer nie..kira dah jadi cam citer lagenda dah...haha... korang tak ingat ke citer nie..meh sini tengok video nie...
video

citer kartun sekarang pun best-best jugak...Upin Ipin dengan kelas yg tersendiri... Boboiboy pun best... Spongebob pun best jugak...anak suka ibu setuju..hahha...

tapi ....

citer kartun yang tak best adalah ini :


TELETUBBIES !!! walaupon korang nampak ianya comel dan berwarna-warni tetapi makhluk 4 ekor ini bercakap dalam bahasa yang memang tak boleh difahami..hahah! tak caye??? tengok video nie ...

video
naseb baik ada suara latar ..kalau tak mmg tak paham citer nie... lagi satu...tak ke rupa mereka nie menggerunkan ??? macam to**l .... macam se**n pun ade ....

dan ... jika Yaya superhero Yaya nak jadi cam abg BATMAN !!!


abg kelawor superhero pujaanku

Batman nie tak macam superhero yang lain... dia tak ada kuasa luar biasa ...dia tolong orang dengan kepandaian dan kebijaksanaan dengan bantuan gajet-gajet yang canggih .... i loikee batman punya kereta! hihi!


ooppss...sebenarnya yaya join segmen Ben Ashaari .... hihi ...
nak join klik banner


GiveAway Ujang9897 Bakal Pengantin !



disebabkan Ayuni suka tengok pic ni so yaya pilih utk tepek gambo nie...hihi...

korang semua meh la join 1st GA Ujang....disebabkan hari nie hari jumaat so Yaya boleh bagi puji-pujian je..haha..blog dia best... template comel..header comel....entri gempak...
hahaha.... 

Yaya nak tag : 
semua readers kat sini ...hihi ...

Arghhh...

sibuknya saya...!!!

nie adalah entri tergesa-gesa...nak jugak update blog sket....weekends macam nie la...kerja yang nak dibuat lagi banyak dari kerja kat pejabat tuh..so jgn korang ingat mereka-mereka yg full time housewife tu punya banyak masa terluang...
nie sejurus entri nie di publish Yaya nk ke rumah tukang jahit sekejap..nak hantar kain utk buat baju melayu MR. TMFS dan Wafiq...utk raya...hihi.. Yaya punya pasang sebulan yang lalu dah tempah...nanti nak tambah 3 4 pasang lagi..hahha!

 

nota kaki : tengok td budak Ujang ada buat GA ...ingat nak join la lepas nie...hihi
 

Thursday, April 14, 2011

BEN ASHAARI GEGAR LAGI


Klik banner kalau nak join....jom join ramai-ramai !

Senyum Kemewet itu Perlu

sambungan entri semalam...hihi

semalam...yaya sampai bank lebih kurang pukul 4.45 petang..bank rakyat dah extend hour sampai pukul lima...yaya ambik nombor dari pagi..sekali sampai tengok-tengok nombor giliran yaya dah lepas...dah lepas 20 orang...hadush...cam ne nie..tak kan kena ambik no lagi sekali..dah la orang ramai lagi menunggu time tu..
dgn muka tak malu aka slamber badak yaya gi kat kaunter...
yaya : assalamualaikum.... *kena buat baik sikit...
orang bank rakyat : waalaikummussalam....ye?
yaya : nombor giliran saya dah lepas nie..
orang bank rakyat : kenape boleh lepas?
yaya : saya ambil nombor dari pagi lagi...pukul 4 lebih tadi lagi 40 orang...nie dah terlebih 20 orang pulak..macam mana ye...*buat muka kesian sikit
orang bank rakyat : *senyum... dah tergoda dengan muka kesian yaya
                             saya orang hulur borang saya ambik je...
yaya : *senyum kemewet (bahasa org ganu)
haha..selesai masalah yaya..time tu orang bank rakyat tu tengah layan sorang makcik..makcik tu siap kata ''berdiri tepi mokcik..nanti lepah siap hok makcik dia wak la hok awok tu...'' kehkeh....
ending...dapat jugak beli saham bank rakyat....hihi...suka suka...
and...moral of the story...sentiasa la korang senyum...senyum kemewet+muka kesian lagi bagus...haha!!!

Wednesday, April 13, 2011

Ramainya Orang Kat Bank Rakyat

Dek kerana kadar dividen yang agak tinggi sehingga 15% *ASB pun tak leh bagi banyak nie...nie antara ayat-ayar yang keluar dari mulut makcik-makcik di Bank Rakyat tadi ... berpusu-pusu orang ke Bank Rakyat..
 
yaya pun sama ... lepas ambik nombor giliran tengok-tengok ada lebih kurang 180 orang sedang menunggu...huhu..ramai kan... yaya tunggu sekejap kat situ.. mengkaji pergerakan nombor giliran..huh..boleh tahan lambat ko! sebab-sebab dan punca-punca kelambatan tu tak dapat diselidik...mungkin salah isi borang..tak pun customer banyak tanya..jenuh jugak kan orang kat kaunter tu nak menjawab..tu firasat yaya la..hihi..
 
sejam lebih jugak yaya mengkaji menyelidik pergerakan nombor giliran..haha..lamat sangat! baik gi lunch dulu kat KFC .. lepas sejam gi balik Bank Rakyat ...hadushhh... lagi lebih kurang 90 orang... haish...i pun kena masuk keje you..nasib baik bos i mr.accountact tu baik hati hari nie...
 
satni mr.tmfs call dari bank rakyat..mintak tolong dia gi jenguk dah nombor berapa sekarang nie..dia cakap lagi 40 orang...huhu..nanti pukul 4.30 yaya nak gi bank lagi sekali...harap boleh selesai hari nie jugak!
 
 

Jangan Kita Jadi Pengkhianat !

Khianat bagaikan letupan gunung berapi. Ramai yang menangis kerana dikhianati.

Pengkhianat adalah golongan yang disayangi, diberi kepercayaan dan tiada rahsia yang disembunyikan. Tiba-tiba segala kebaikan dibuka, kasih sayang lebur dengan kebencian, teman menjadi musuh.

Ketika itu gelap pandangan dunia, hati bagaikan dihiris pisau malah kepedihannya lebih mendalam lagi.

Tiada ucapan yang perlu dinyatakan melainkan kelu dan tergaman, hanya air mata yang mengalir sebagai fitrah apabila dirundung kesedihan.

Namun ingatlah, air mata yang dicurahkan tiada menyelesaikan masalah.

Renungkanlah, adakah ia ujian atau musibah bagi dirimu. Jika engkau dipihak yang salah, maka bertaubatlah. Namun, jika engkau dipihak yang benar, kembali segera pada Allah dengan memohon petunjukNya.

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...