Monday, December 26, 2011

This Weekend ...

Assalamualaikum ...

3 hari bercuti..blog pun ikut sama bercuti..bestnya dapat rehat kat rumah..3 hari bercuti mmg relax.rasanya dalam 2 bulan nie setiap weekend ade je benda nak kena buat...mmg tak pernah dapat duk diam kat rumah..tp diri ini kalau tak de hal pun mana mampu berkurung kat rumah..haha..mesti ajak mr.tmfs kuar jalan..paling koman oergi ziarah giant..tak pun mydin mall...haha...

3 hari nie pulak..jumaat pergi tengok kawan dgn baby sulungnya..hujung tahun nie ada 6 baby baru lahir kena pergi tengok..5 baby boy dan sorang baby girl..musim baby boy nampaknya..hihi..ada 3 lagi baby nak pergi tengok..bila la pulak nak pegi nie..untung korang sebab bulan Disember bulan bonus melimpah ruah ..(alhamdulillah...) senang sikit nak  mencari hadiah sbb ada bajet lebih sikit..rezeki baby orang..hihi..

hari sabtu pulak just attend wedding officemate..lepas tu relax je kat rumah..ahad pulak..saja menyibuk dengan aktiviti kt kampung nie...ada majlis potong rambut beramai-ramai..kan sekolah dah nak bukak...jimat duit mak bapak diorang..hihi...

 abang-abang kacak sibuk potong rambut adik-adik hensem..ramai jugak ambik bahagian..budak sekolah rendah rasanya dekat 50 org jugak..yg sekolah menengah nampak ramai jugak yg tunggu turn..suka tengok gelagat budak-budak nie..macam macam kerenah...


 budak kecik nie bulan budak sekolah rendah..nama tak de dalam list..tapi saje nak ngetest tengok ada berani tak dia nak potong rambut..ternyata Wafiq meraung tak mo..haha..wafiq..wafiq...dulu dah ok pergi kedai gunting tapi sekrang dah tak nak..rambut dia tu potong sikit-sikit time dia tidur je..


 bukan setakat majlis potong rambut...sempat masak bubur asyura...yaya tolong tengok je..lepas tengok snap gambar..hihi..tak sempat nak menolong..tolong kejar wafiq je..tapi tak pe la kan..ambil fee semangat kejiranan pun cukup la kan..kihkih...


eh..tersesat ayam masak halia..haha..semalam lunch punya la simple..nie saje yg ku masak..makan dengan nasi putih..nasib baik mr.tmfs xde masalah bab makan yakni tak memilih makan..sonang den..nak jadi ke cerita..beras dah habis..ingat next weekend baru nak shopping barang dapur..so mak yaya pergi la kedai sebelah rumah beli beras..mana tahu dia beli beras cap lain..yaya time nak masak nasi tak perasaan pun rupa beras dalam tong tu...(ajaib kalau daku boleh perasan...xde masa nak tilik...) sudahnya...habis satu periuk nasi jadi lembik..kalau air terlebih sikit lagi rasa dah boleh buat nasi himpit..tapi..makan saje la..kasi sejuk sikit nasi tu..baru keras sikit..alahai...

untuk dinner tak masak dah..semua ke Giant bantai pizza..al-kisah makan-makan sempena meraikan adik bongsu sebab cemerlang dalam PMR baru nie...

entri kali nie tak reti pulak nak buat ending...so..berakhir macam nie aje la yer..hhahha!.....


1 comment:

  1. akak.... amboi snap2 je tak tolong ye^^ heheh...

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...