Thursday, December 1, 2011

Main Komputer Time Gini ?


Assalamualaikum ...

time orang berdengkur tak hengat dunia nie la si kecik Wafiq tu nak bangun tido..katanya badannya panas..nak demam..jadi dia kena main komputer aka main game..erk..ada kaitan ke statement ko tu nak oiii...

tapi bila sentuh2 dahi, kepala dan badan dia tak pulak rasa panasnya..ada saje dia nie..kes terjaga dan tak boleh tidur balik la nie..boleh dia terfikir nak main game...ayahnya pulak baru bangun dari kerusi komputer tu..dah tidur nyenyak pun..anaknya pulak yang sambung main..ibunya pulak segar bugar mata nie tak mengantuk..adoyaiii...janganlah ko merana esok hari wahai mata..esok nak keje dengan jayanya...chaiyok!

ape saje la Wafiq..tekan la apa patut kat komputer tu..jangan sampai rosak sudah...sementara tunggu Wafiq main game sekejap (sekejap la harapnya..) sempat lagi si ibu post barang satu entri di awal pagi..sambil menyelam minum air..tak elok bazir masa..(yer iyo ler tu)


Sekarang Wafiq main game sambil sound ditutup..dia suruh yaya bukak..dan seperti biasa yaya kena buat bodo tak tahu hape..sebab kalau tunjuk pandai next time dia dia akan minta tolong lagi..kalau tak tolong karang mengamuk budak tu..sebab dia tau kita pandai tapi tak nak tolong..just cakap 'sound rosak tu...esok ayah baiki'..kihkih..ada baiknya dari awal2 dulu buat perangai bodo gini..tak sia-sia..sekali yaya cakap tak pandai dia percaya saje..^^...dan buat masa nie agaknya Wafiq merasakan dia lagi hebat berdepan dengan PC berbanding ibunya....haha...


eh..dengar sound game angry bird la pulak..hadushhh...bertuah anak...ok la..nak menjenguk Wafiq kat bilik sebelah...






4 comments:

  1. aduh..susah jugak yer kalau dah pndai main komputer ni.

    waiz ni pon dah pndai on off laptop papanya.mana dia belajar pon x tau lah..

    ReplyDelete
  2. hehe..alasan nk main angry bird ye..hehe ;)

    ReplyDelete
  3. agaknya main game boleh kebah kot demamnya tu. hahah,

    ReplyDelete
  4. wida : budak cepat belajar..wais tengok papanya lah tu...

    nens collection : haha..tensi semacam je melayan dia main game..kihkih

    jemari oren : tak sempat demam pun..sajer je bg alasan..

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...