FB

Wednesday, November 2, 2011

KOLSIYONG

Assalamualaikum ...

Kelmarin merewang satu family ke Mydin Mall ..satu family bunyi cam ramai jer..padahal 3 beranak nie jer...Mr. TMFS nak usha handphone..handphone dia dah nazak teramat sangat ... time bday yaya boleh je dia bg hadiah smartphone nie..tp time bday dia selalunya sampai masa tarikh bday tu always ler kewangan daku tak mengizinkan..abg beli sendiri la yer handphone tu .. tp ok la kan..dia bg presents bertempat..daku nie sesuka hati je atau bila2 masa je rasa nak beli sesuatu untuk dia yaya beli je..time bday dia duit pun habis..haha! semalam pun beli sehelai seluar putih cam org nak gi haji tu...bukan mr.tmfs nak gi haji tp boleh pakai ngan jubah time solat berjemaah kat surau..kalau solat jumaat mmg pakai baju melayu ...


ok..back to story..^^


lepas usha2 handphone tu kitaorg masuk bahagian pasaraya...saja cuci mata...cuci mata pun habis jugak seratus! mencikk!! perempuan macam nie lah <---salahkan diri sendiri!

tiba2 !

'ibu...ibu..lagu muka buku!' ....

siap menyanyi2 lagi..hoho..advancenya anak ibu..boleh nyanyi lagu Najwa Latif ! hihi!..patut ar Wafiq leh tahu lagu nie,..rupanya kat desktop komputer ada video lagu nie..dia selalu dengar rupanya ..(padahal daku jugak yg donlod..sampai daku sendiri dah tak ingat..dah org duk bercakap sangat pasal lagu nie best..teringin jugak nak dengar..sempat dengar sekali..lagu budak2 rupanya..tak sesuaiii dengan jiwa ibu...kehkeh^^)
lepas tu Wafiq terpandang satu benda alah nie kat atas rak..kemain excited lagi dia sambil sebut KOLSIYONG! KOLSIYONG! KOLSIYONG!

ingatkan ape..rupanya benda nie hah...


KOLSIYONG!... CALCI YUM la Wafiq ...

pengaruh iklan lagi nampaknya..sebab sebelum nie tak pernah beli pun calci yum nie...yaya beli yg ada flavor grape and vanilla...Wafiq pegang makanan dia nie..takut yaya letak balik agaknya...hihi..sampai time nak bayar dia sendiri hulur calci yum tu kat budak cashier ...wafiq oo wafiq...

dlm kereta on way balik tu jenuh pulak yaya perbetulkan pronunciation Wafiq...Calci Yum! kena sebut betul-betul Wafiq..bukan Kolsiyong !(mengapa mesti ada G ?? ..huhu...kalau dah org trg...^^)

sampai rumah je terus mintak Kolsiyong dia...nasib baik Wafiq suka makan..kalau tak membazir beli....









 klil 'LIKE' kalo suke ^^

7 comments:

  1. hamboi..dah bunyi korea pon ada..hehe, sedap ker ek, berkira2 nk belikan anak dara tapi tkut dia tak makan plak...

    ReplyDelete
  2. Hehehe..bijoklah wafiq ni.nnti mkn kolsiyong..mesti makin tinggi

    ReplyDelete
  3. Budak2 mmg suka mkn yogurt tuh.. Rafiq pun suka.. dgn Vitagen.. Fav die la tuh :)

    ReplyDelete
  4. Hahaha... Ganu sejati lah wafiq ni. Anyway, i sendiri pon suka makan KOLSIYONG ni. Share ngan Zara. (tapi mommy dia yg mkn lebih). hihihi...

    ReplyDelete
  5. mesti kuat betul loghat trganu die tu...hehe

    ReplyDelete
  6. hehe budak kecik mmg cnggitu .. sama ank buah niena :D comel jer

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...