Monday, October 10, 2011

Susah Rasanya Nak Jumpa Lelaki Macam Nie...

Assalamualaikum ...

waktu keje dah habis..stok entry nak publish pun dah tak de..tunggu weekend nie la buat entry banyak2...yaya jarang taip entry kat office..biasa bukak blog released comment je..pastu bw jap kat blog yang sentiasa singgah...

sementara tunggu mt.tmfs dtg ambik mai kita fikir-fikirkan sejenak apa yang yaya copy dari fb nie...

fikir-fikirkan ye adik abg sekalian...^^

bf : syg... npe syg ni seksi sgt...
tudung pon xpkai... bju pon
muat2 bdn jer...

gf : ala abg.. xkan abg xske syg
... ... seksi kot... sume ni utk abg
la...kan cantik ni..

bf : tp xkan klau lpas kwen pon
syg nk pkai camni gak... abg
mngaku, dlu mmg abg ske syg
sbb syg pndai brgaya, seksi..
sume kwn2 cmburu sbb abg dpt
syg... tp skrg abg xmola syg
xttup aurat... abg nk istri yg
mnjaga maruahnya

gf : ala abg, xpela nnt lpas
kwen syg jnji syg pkai tudung
mcm yg abg nak... syg akn ttup
aurat ek...

bf : abg xmola syg ttup aurat
sbb abg bkn sbb niat syg
sndiri... klau mcm tu, xde gne
la syg ttup aurat nnt.... syg mst
ikhlas ttup aurat krn Allah bkn
kerana abg... abg minta maaf
la syg, tp abg rse kt kne ptus...
abg dah wat kptusan...

gf : smpai ati abg wat camni
kat syg... syg sggup wat pe sj
utk abg tp ni yg abg blas...

bf : maafkn abg (smbil brlalu
prgi)...

stlh kjdian itu bf xprnah
mghubungin gf lg... gf rse bgitu
mnyesal...

stlh bbrp bln~~~~~

gf : (mmbuka msg yg bru
dtrimanya) "syg, esk abg akn
bw rmbongan mminang".. (gf
trkjut lalu menangis tresak2 &
rse xprcaya dgn msg yg bru
dtrimanya lalu dia pon trus
menelefon bfnya)

bf : "syg, dlu abg tggalkn syg
sbb syg nk ttup aurat sbb abg...
abg xnak syg brdosa sbb tu abg
tggalkn syg... tp lpas abg
tggalkn syg, syg ttap pkai tudg
& ttup aurat kan... itu sume
sbb syg sndiri yg brniat nk ttup
aurat & bkn sbb abg... slme ni
abg slalu prhatikan syg, abg
tggu ms yg ssuai utk abg jdkan
syg prmaisuri abg"...
"i ♥ u
syg, syg sudi x kwen ngan
abg?"

gf : (smbil menangis)... syg sudi
abg... trime ksih abg sbb sudi
trime syg..



yang nie pulak sekadar berkongsi ....


lelaki : awak cintakan saya lebih dari keluarga awak ?

wanita : tak .

lelaki : kenapa ? sampai hati awak buat saya camni !

wanita : saya ada ALASAN tersendiri

lelaki : baiklah saya nak dengar dari hati awak sendiri .
wanita : bila saya mula melihat alam dunia , bukan awak yang tolong azankan saya tapi abah saya . bila saya menangis ditengah-tengah malam , bukan awak yang tolong tenangkan saya tetapi mak saya tolong dodoikan semula , jadi tanpa kesabaran & kesungguhan mak bapak saya . siapalah saya ?
sebab tu saya lebih sayangkan keluarga saya daripada awak . macam saya cakap sebelum ni , menyayangimu satu keharusan akan tetapi mencintai Allah & ibubapa saya satu kewajipan .





4 comments:

  1. hm, tp aper2 pun naper laki tu cr gf x bertudung.....slh dier jugak....

    ReplyDelete
  2. untung dapat suami yg macam tu... :) dia la yg akan memimpin kita ke syurga insyaALLAH~

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...