Sunday, October 9, 2011

Dah Serik Bergusti ???


Assalamualaikum....

Wafiq bergusti...pengaruh TV lg..huhu....geram jer ahkak dengan tv tu....hihi..tangah hari td time lunch hour mesti mr.tmfs balik rumah jenguk anak teruna dia...jarang sekali dia tak balik..pendek kata wajib balik la time lunch tu...ada hal sangat baru dia skip jenguk anak dia tu...daku ajer yg keluar luch berpoya-poya dengan kawan..haha...bukan yaya tak nak balik..nak la sangat tapi kalau yaya ikut balik take time la pulak..mr.tmfs nak kena ambil yaya lagi..pastu hantar pulak...baik dia sorang jer balik ....

back to story ...

so tengah hari tadi sempat  ler mr.tmfs merasa penangan kuasa gusti Wafiq..tatkala kaki besar lagi lebar itu hinggap kat mulut mr.tmfs...huhu..yaya pernah kena..2 kali lagi kena..bergenang air mata nie..sakit wooo...so bila mr.tmfs citer yaya dah boleh bayangkan ....hihi....yaya kena sampai bengkak mulut...

adat la kan  kalau dapat sakit mengejut gitu..sound pun tetiba terkuat...

ayah : sakit la Wafiq!
wafiq : (muka terkejut + terkedu ... tak terkata apa....)
ayah : apa nie!
wafiq: wafiq nok ambik baju....(alih topik)
ayah : (mata membulat..marah lagi nie..)^^
wafiq : wafiq nok ambik baju .....
ayah : (mata bertambah luas bulatnya...konon marah lg...)^^
wafiq : wafiq nok ambik baju....(mata dah start bergenang + suara dah sedu2...)
ayah : (tersangat-sangat bulat mata...sj nak gertak nie....)
wafiq : wafiq nok ambik baju ...huwaaaaaa......(dah tak  tertanggung rasa sebak ....menangis juga akhirnya ...)



nie la rupa gaya kaki pemangsa..kehkeh...snap pic nie time gi Pantai Pandak seminggu sebelum bday Wafiq yg ke-2 tahun .. kembang dua macam je .. segan ngan pasir pantai ....


nie pic time bulan puasa baru nie....kaki dia memang serasa org trg kata...^^


alahai mr.tmfs....takut anak dengan kamu ...lepas tu mr.tmfs citer dia terus gi peluk Wafiq...sebab budak Wafiq tu...ap yang lucunya dalam sebak dia tu sempat lagi dia cakap ....'wafiq tak mboh buat doh'....huhu..sedih pulak yaya yg dengar citer mr.tms nie....

tapi memang yaya selalu cakap dgn mr.tmfs..jgn manjakan sangat anak..biar anak takut dengan dia...biar anak dengar cakap dia..ala bukan garang mana pun..setakat garang nak mengajar... bukan apa...sebabnya takut anak dengan ibu nie setakat mana la sangat kan....nanti kalau perangai terbawak perangai sampai ke besar tak ke naya...sape susah ??? kami jugak ..... so masa nie la nak melentur rebungnya...kalau dah jadi buluh apa pun tak boeh buat ....

















7 comments:

  1. hehee... budak laki mmg suka bergusti.cam ank buah niena... pengaruh tv la tu

    ReplyDelete
  2. siap ada gambo kaki pemangsa tuh. haha

    ReplyDelete
  3. comel wafiq..kirim salam comel kt dia..:))

    ReplyDelete
  4. ish...mesti sakit kan.waiz tu pon suka khianat ke wida..tarik rmbut lah, pijak kakilah.mana dia bljar pon x tau..geram betul.

    ReplyDelete
  5. betol la budak laki ni xsah kalau xbergusti.anak2 buah saya yg laki suma kaki gusti kecik2 dulu.yg menyakitkan ati bila dia nak bgusti dgn maksu dia yg xsuka keganasan ni.mmg kena sekeh la.geram...huhuu

    ReplyDelete
  6. mmg budak2 suke terpengaruh ape yg dipaparkan di tv..ibubapa la kene kawal cite ape yg budak2 ni tgk..

    ReplyDelete
  7. sama lar anak kiteorg pun..nak nak dua dua hero huhu..tapi dah pesan kalau nak makin ngan adik tak leh kasar sgt..kena ala ala manja gitu ;p

    pssstt..salam kenal ;)
    dah folo blog ni dulu lagi hehehe

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen.