Thursday, October 6, 2011

Dah Ada Orang Tengah .... Thanks Wafiq

Assalamualaikum ...


rock !


Semalam sangat tergoda bila melihat waffle nie..sangat cantik..LM dengn baik hatinya siap bg resepi..tp yaya mana ade waffle maker..erkk..kalau buat dalam sandwich maker jd tak?..(tak berapa nak menjadi sebab yaya pernah buat...hihi)

 mau taknya yaya tergoda tahab gabannnn! ... (LM..pinjam pic ye.....)

balik keje petang semalam dah berkira-kira nak gi Gergasi..tapi kat tengah jalan tu macam mana boleh tak ingat..pergi straight sampai la Gergasi tapi pergi belok kanan maknanya selamat la yaya sampai rumah lepas tu ...

sampai rumah terus makan malam..awal makan malam..hihi..kat rumah mertua macam nie la..berdisiplin waktu makan...ok jugak..tak de la perut nie lemak bergantung..kihkih...malam tu pulak hujan..tp tak la lebat mana..perasaan nak gi Gergasi pun masih kuat..terbayang2 rupa waffle tu ...alahai...mengidam ke?

sementara duk tunggu mr.tmfs balik dari berjemaah kat surau yaya kat rumah nie melayan Wafiq la kejenya..

Ibu : Wafiq ..nok main gelongsor dok ?
Wafiq : nok..jom ibu...gi Giant!
Ibu : Ayah balik jap lagi Wafiq kabo la ke ayah ....

dekat kul 9 mr.tmfs sampai rumah...hujan lg masa tu...mr.tmfs dah siap tukar baju dan santai kat sofa...

Wafiq : Ayah .. hujan doh..dok leh gi Giant...(buat muka sedih..)
Ayah : Wafiq nok buat apa gi Giant ?
Wafiq : Wafiq nok main gelongsor..
Ibu : Kita gi esok je la......
Wafiq : Wafiq nok gi jugok!


hihi..pandai anak ibu ...terer ah Wafiq.....kihkih

Ayah : meh ar kita gi Giant ...
Ibu : hujan nie..ape la..hujan2 pun nok keluor jugok ke? esok2 la kita gi... (jual mahal dulu...)

5 minit kemudian .......

Ibu : rasa macam nak makan waffle jer...
Ayah : jom cepat tukar baju .. kita gi Giant! Wafiq dok sabor doh tu nok main gelogsor....

yeay! akhirnya cepat-cepat gi Giant..dekat jer pun Giant tu ...si anak boleh main playground kat Giant tu .. (sambil dilayan si ayah....) ibu pulak boleh beli waffle ...semalam beli dua gitu..satu inti coklat..satu lagi inti peanut+blueberry...waah....sedap..puas hati ! ^__^


nota kechik : dah lama yaya guna taktik nie..haha...alhamdulillah ada anak petah bercakap..boleh tolong ibu tatkala 'mengidam tahap dasyat gini'......jgn mr.tmfs baca entri nie sudah..kalau tak kantoi!...

nota kechik lagi : bila la boleh stop terpengaruh bab-bab makan nie... alahai......








9 comments:

  1. pndainya wafiq..hiks.
    nnti waiz dah pndai ckp, nak suruh dia buat cam tu jugaklah..hehehe.

    wida kalu beli waffle tu suka inti peanut..yummy

    ReplyDelete
  2. prince pernah keje kat kedai wat wafer..hari2 makan wafer je..

    ReplyDelete
  3. kehkeh...
    samala muslihat kita
    selalu suruh anak bujang jadi org tengah..=P

    ReplyDelete
  4. Boleh la I guna teknik ni next time...heheh good idea!!

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen.